Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezmiennosc ceny ok, ale jak diler zostanie przycisniety (czytaj cło przekroczy marze, ktora mial zaplanowana) to moze po prostu wycofac sie z zamowienia.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W stanach jest jedna fabryka BMW - w Greer, SC (znana jako Spartanburg)

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Jeśli chodzi o Chińczyki to liczę, że nauczą się konfigurować zawieszenia. Na naprawdę fajne silniki spalinowe od nich chyba nie ma co liczyć, chyba że będą je kupować?

Opublikowano
W dniu 7.04.2025 o 23:37, Semtex93 napisał(a):

Niezmiennosc ceny ok, ale jak diler zostanie przycisniety (czytaj cło przekroczy marze, ktora mial zaplanowana) to moze po prostu wycofac sie z zamowienia.

Oby tak nie było, albo żeby zdążyli wyprodukować i wysłać przed cłami odwetowymi z UE. Bardzo nastawiłem się na ten samochód.

W dniu 8.04.2025 o 07:38, maciek_w napisał(a):

W stanach jest jedna fabryka BMW - w Greer, SC (znana jako Spartanburg)

To nie wiem co sprzedawca chciał przez to przekazać. Może po prostu, chodziło o to, że jak już jest VIN, to nie ma już możliwości zmiany koloru i kolejka od nowa. Ale dlaczego mowa o innej fabryce? Może inna linia produkcyjna, inna lakiernia...

Opublikowano

Bo dealerzy sami często nie wiedzą co mówią. Wychodzą z założenia, że klient tym bardziej nie wie, więc jaka różnica. Ważne żeby klient łyknął.

Opublikowano
W dniu 7.04.2025 o 18:18, nadel napisał(a):

Przewiduję, że za 3-4 lata 50% nowych aut kupowanych w PL będzie produkcji chińskiej. W Azji (nie mam na myśli Chin) i Ameryce Południowej na drogach już przeważają chińskie auta

Będzie przybywać, ale na razie odrobili lekcję z designu, pozostaje jakość - bo póki co kilka lat potrzeba żeby za ładnym wyglądem stał porządny projekt i wykonanie.
Nie chciałbym zginąć przez błędy autopilota albo brak hamulców, np. w tych ze zdjęcia do ciężkiej i mocnej limuzyny - wyglądają na sportowe, a pod osłoną popierdółki jak w seicento.

Xiaomi-SU7-hamulce.jpg

• ??? 2
Opublikowano (edytowane)

Dość dawno temu dostałem info, że moje auto jest już w Mszczonowie na placu przeładunkowym i czeka. Niestety do tej pory nie dotarły jakieś dokumenty do dilera. Plotka głosi, że może być powiązane z homologacją lub akcyzą. Ktoś ma/miał podobnie i może powiedzieć jak to się skończyło?

Edytowane przez Semtex93
Opublikowano

Mój też już tam stoi chyba z 2 tygodnie, masakra jakaś..... gdyby się dało to już bym dawno sobie sam odebrał

Opublikowano
W dniu 18.04.2025 o 17:34, Semtex93 napisał(a):

Dość dawno temu dostałem info, że moje auto jest już w Mszczonowie na placu przeładunkowym i czeka. Niestety do tej pory nie dotarły jakieś dokumenty do dilera. Plotka głosi, że może być powiązane z homologacją lub akcyzą. Ktoś ma/miał podobnie i może powiedzieć jak to się skończyło?

A kiedy został wyprodukowany?

Moje zostało wyprodukowane 15.03 i podobno ciągle płynie ( choć samochodowcom rejs Charleston-Bremerhaven zajmuje 12 dni…) 😉

Opublikowano
W dniu 22.04.2025 o 12:42, Jerz napisał(a):

Moje zostało wyprodukowane 15.03 i podobno ciągle płynie ( choć samochodowcom rejs Charleston-Bremerhaven zajmuje 12 dni…) 😉

Moje wg https://bimmer.work/ miało start produkcji 07.03, wczoraj dotarło w końcu do dealera, już mam zarejestrowany, dzisiaj albo jutro odbieram.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.04.2025 o 12:42, Jerz napisał(a):

Wg bimmer.work mój miał start produkcji również 07.03. Niestety dalej stoi w Mszczonowie i dalej nie ma papierów do niego u dealera, żeby mógł dealer wystawić fv.

Sprawdziłem też na mdecoder.com i to samo - prod date 07.03. 

Edytowane przez Semtex93
Opublikowano

Dzisiaj umówiłem się na odbiór w poniedziałek, mniej niż 6 tygodni od produkcji, miła niespodzianka.

Opublikowano
36 minut temu, Jerz napisał(a):

Dzisiaj umówiłem się na odbiór w poniedziałek, mniej niż 6 tygodni od produkcji, miła niespodzianka.

Jaka to była data produkcji?

Opublikowano

Data produkcji (G06) 05.03.2025 - odbiór proponowany na 16.04, ale z braku czasu odbieram w najbliższą sobotę 26.04

Opublikowano
2 godziny temu, Semtex93 napisał(a):

Jaka to była data produkcji?

15.03.25

Opublikowano (edytowane)

Update dot mojego auta (prod date 07.03) - dokumenty ruszyly do dilera, czyli auto tez, i bedzie u dilera pon/wt.

Edytowane przez Semtex93
Opublikowano
6 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

Update dot mojego auta (prod date 07.03) - dokumenty ruszyly do dilera, czyli auto tez, i bedzie u dilera pon/wt.

Czekamy 😁

• Haha 1
Opublikowano

Kto chce niech czeka, ta ironia nie byla potrzebna. Z tego co mi mowil diler jest duzo wiecej aut przyblokowanych w Mszczonowie, wiec to ze sie zaczyna ruszac moze byc pozytywnym info dla osob w tej sytuacji w ktorej bylem ja.

• ??? 1
Opublikowano

Żadna ironia, bardziej pół żart, pół serio 😉 Ja zawsze z ciekawością czytam i oglądam zdjęcia aut, które ludzie konfigurują często z pomocą forum. Fajnie widzieć końcowy efekt. Tak też jest w twoim przypadku.

• Lubię to 2
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, ja założyłem zamówienie pod koniec maja i dostałem informację 4-6 miesięcy, jest to dobry szacunek czy raczej wcześniej / później?

Opublikowano

Cześć czy wiecie, że od 2026 leasing na nasze spalinowe X5 to limit 100k ? 

zakładam ze jak zamawiacie auto w 2025 i będzie gotowe do odbiory 2 2026 to leasing na starych zasadach ? 

Opublikowano
6 minut temu, savik79 napisał(a):

Cześć czy wiecie, że od 2026 leasing na nasze spalinowe X5 to limit 100k ? 

zakładam ze jak zamawiacie auto w 2025 i będzie gotowe do odbiory 2 2026 to leasing na starych zasadach ? 

To jest jakiś wyjątkowo nieśmieszny żart. Oni OBNIŻAJĄ zamiast PODWYŻSZYĆ, żeby wyrównać inflację z ostatnich kilku lat, odkąd to wprowadzili?

• Lubię to 1
Opublikowano
3 minuty temu, Semtex93 napisał(a):

To jest jakiś wyjątkowo nieśmieszny żart. Oni OBNIŻAJĄ zamiast PODWYŻSZYĆ, żeby wyrównać inflację z ostatnich kilku lat, odkąd to wprowadzili?

• ??? 1