Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio autostradą, niemiecką, prędkości 160-180km/h w 4,5 osoby i pełen bagażnik - spalanie rzędu 9-9,5l/100km.

340i...

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś z nudów testowałem na tempomacie jak rośnie spalanie. Oczywiście nie jest to jakoś wybitnie miarodajne,  bardziej jako ciekawostka.

Podczas tej zabawy zauważyłem,  że równie ciężko się jedzie przez dłuższy odcinek 90 km/h, co 180 km/h 😉

Przy niższej prędkości więcej się patrzę w lusterko wsteczne niż przed siebie  🙂

Natomiast w ciągu dnia jechać szybciej kilka km bez konieczności hamowania też proste nie jest.

IMG_20230323_102610.jpg

IMG_20230323_102145.jpg

IMG_20230323_100013.jpg

IMG_20230323_112603.jpg

IMG_20230323_101921.jpg

IMG_20230323_101512.jpg

IMG_20230323_112436.jpg

IMG_20230323_112018.jpg

IMG_20230323_101128.jpg

IMG_20230323_100323.jpg

Edytowane przez MedicuS
  • Lubię to 1

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Pytanie do właścicieli 318i/320i. Czy te silniki zużywają wam choć trochę oleju? Jestem kilka tysięcy po wymianie oleju, a poziom na elektronicznym bagnecie ciągle taki sam (MAX). To normalne czy w ASO trochę przelali i po prostu teraz nie widać, że coś tam schodzi?

Opublikowano
25 minut temu, komoornik napisał(a):

2025, kierowca BMW zaskoczony tym że auto nie pobiera oleju 😍

Luzik nowy tu jestem 😃

Na zagranicznych forach piszą, że dolewają po 0.5 - 1L na kilka tysięcy kilometrów. Ale dobrze wiedzieć, że jeszcze mniejsze zużycie też jest normalne 🙂

Opublikowano

Jeździsz normalnie to nie bierze, będziesz mocno dociskał to każdy motor trochę oleju zawsze weźmie. Taka sytuacja 😀

Opublikowano

W Orange i T mobile się da. To analogiczna sytuacja jak z Apple Watch gdzie w zegarku masz kopię swojego sima i możesz iść pobiegać bez telefonu a wciąż móc dzwonić z swojego numeru. 

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano
3 godziny temu, adiki napisał(a):

W Orange i T mobile się da. To analogiczna sytuacja jak z Apple Watch gdzie w zegarku masz kopię swojego sima i możesz iść pobiegać bez telefonu a wciąż móc dzwonić z swojego numeru. 

Orientujesz się jak to można uruchomić? Mam w tel abonament w tmobile i twierdzisz, że mogę mieć ten sam numer podpięty w samochodzie jako esim? 1 abonament, 2 urządzenia (tel i auto)?

Opublikowano
6 godzin temu, R4dek napisał(a):

Orientujesz się jak to można uruchomić? Mam w tel abonament w tmobile i twierdzisz, że mogę mieć ten sam numer podpięty w samochodzie jako esim? 1 abonament, 2 urządzenia (tel i auto)?

W Orange robiło się to przez ich apke. Zakładam ze w T mobile może być podobnie. Szukaj czegoś takiego co się nazywa MultiSim. 

• Lubię to 1

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, R4dek napisał(a):

W T-Mobile jest to jakoś strasznie skomplikowane. Mi się bez kontaktu z infolinią nie udało, bo żeby włączyć multisim musiałem wyłączyć usługi, których u mnie w aplikacji nie było. Strasznie to utrudnili, zadzwoń na infolinię, będzie najprościej. Robiłem to do zegarka, ale pewnie do auta ta sama procedura.

Edytowane przez tomaszekp5
  • Lubię to 1
Opublikowano

Ok ale to działa dla tel, smwarchy i tabletów. Jak taki multisim zapiąć do auta? W aplikacji mybmw aktywacja esim w przypadku Polski wskazujw tylko Ubigi jako operatora komórkowego.

IMG_1357.jpeg

Opublikowano
1 minutę temu, R4dek napisał(a):

Ok ale to działa dla tel, smwarchy i tabletów. Jak taki multisim zapiąć do auta? W aplikacji mybmw aktywacja esim w przypadku Polski wskazujw tylko Ubigi jako operatora komórkowego.

IMG_1357.jpeg

A podpowiecie do czego to sie moze przydać? 

Pozdrawiam,

47

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

@47@R4dek

https://www.press.bmwgroup.com/poland/article/detail/T0443528PL/usługa-personal-esim-ubigi-do-bmw-dostępna-teraz-także-w-polsce?language=pl

Cytat

Co to jest karta Personal eSIM?

Karta Personal eSIM umożliwia integrację BMW z istniejącą umową na usługi sieci komórkowej i upoważnia pojazd do standardu sieci komórkowej 5G. Za jej pomocą można także prowadzić rozmowy telefoniczne w pojeździe bez użycia smartfona oraz przesyłać strumieniowo dane za pośrednictwem osobistego hotspotu. Twoje BMW wymaga BMW Operating System 8 lub nowszego oraz fabrycznej opcji wyposażenia „Personal eSIM” (SA 6AP). Pamiętaj: W BMW z Operating System 9 funkcja Personal eSIM obecnie nie jest jeszcze aktywowana. Aktywacja nastąpi prawdopodobnie w trakcie 2024 r. w ramach Remote Software Upgrade. Poszczególni operatorzy sieci komórkowej obsługują tylko streaming danych, a nie usługi telefonii.

Edytowane przez M4R10
  • Dziękuję 1