Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
54 minuty temu, Bialybst napisał(a):

Hej, czy u was tez tak kiepsko jest wykończona uszczelka przy słupku okien? Auto jest nowe odebrane w piątek. 

IMG_0909.thumb.JPG.7addf322f7365440039ea6a6bed2a9c0.JPGIMG_0908.thumb.JPG.0e4e68003896be51b7348a063db5739c.JPGIMG_0910.thumb.JPG.a5c5056f25af7f6a96ae1c256377438d.JPG

Zdecydowanie do reklamacji!

Aż zerknę u siebie.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie też dupy nie urywa, w sumie 🤔

IMG_20240703_103954.jpg

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

100000 samochodów razy 1Euro to daje 100000Euro..... 

I co, pójdziesz do Mercedesa? Tam podobnie. Ty pójdziesz tam, ci z Merca do BMW, a hajs i tak się zgadza....

I ktoś sobie kupi większy Jach, kolejny samolot, albo polata sobie na rajd po świece, będąc w każdym mieście po 69 minut....

• Haha 1
Opublikowano

Cześć, czy g21 ma homologację na koła 20 cali? 225/35 i 255/30? Wiem, że do g20 pasują bez problemu i są zgodne z homologacją. Handlowiec natomiast powiedział mi, ze koła 795 nie mogą być na g21 bo tam max 19 cali.

Opublikowano

A czym się różni zawias kombi od sedana? Co tam jest innego? Czy są tam jakieś inne nastawy?

Nie. 1 do 1. 20 cali wejdzie bez problemu.

Jak byś chciał zawias albo koła z m3, to tu są schody... ale zdolny blacharz pomoże.

Opublikowano
19 minut temu, GDX4 napisał(a):

A czym się różni zawias kombi od sedana? Co tam jest innego? Czy są tam jakieś inne nastawy?

Nie. 1 do 1. 20 cali wejdzie bez problemu.

Jak byś chciał zawias albo koła z m3, to tu są schody... ale zdolny blacharz pomoże.

Pytanie było nie czy wejdzie, tylko czy ma homologację na 20 cali. Może to być istotne w razie wypadku i ubezpieczenia.

Opublikowano

Czy modele wyprodukowane w 2024 mają już obowiązkowy system ISA? Chodzi o pikanie za każdym razem gdy przekroczy się prędkość zczytaną że znakow.

Z tego co czytałem nie da się tego permanentnie wyłączyć i trzeba powtarzac z każdym razem po odpaleniu auta. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 3.07.2024 o 22:22, GDX4 napisał(a):

100000 samochodów razy 1Euro to daje 100000Euro..... 

I co, pójdziesz do Mercedesa? Tam podobnie. Ty pójdziesz tam, ci z Merca do BMW, a hajs i tak się zgadza....

I ktoś sobie kupi większy Jach, kolejny samolot, albo polata sobie na rajd po świece, będąc w każdym mieście po 69 minut....

To nie chodzi o jacht czy kolejny samolot bo przeciez BMW ma rozproszony akcjonariat, nie jest wlascicielem jakiegos szejka a tysiecy/milionow mniejszych i wiekszych inwestorow ktorzy kupuja akcje spolki na gieldzie.

Konkurencja wymusza makabryczne ciecia kosztow i zeby zachowac odpowiednio wysokie marze niestety takich kwaitkow bedzie tylko wiecej i wiecej.

.

Opublikowano
5 godzin temu, maciej_cie napisał(a):

Czyli po uruchomieniu trzeba będzie wyłączać start stop i ten system…

Zrobili chociaż skrót - trzeba przytrzymać przycisk SET na kierownicy.

Opublikowano
W dniu 3.07.2024 o 22:22, GDX4 napisał(a):

I co, pójdziesz do Mercedesa? 

... znajoma po czekaniu ponad pół roku na auto zamówione w zeszłym jak miała czekać kolejne parę msc właśnie poszła ,  reklamować do bólu taki szajs 

Opublikowano
4 godziny temu, adamjttk napisał(a):

To nie chodzi o jacht czy kolejny samolot bo przeciez BMW ma rozproszony akcjonariat, nie jest wlascicielem jakiegos szejka a tysiecy/milionow mniejszych i wiekszych inwestorow ktorzy kupuja akcje spolki na gieldzie.

Konkurencja wymusza makabryczne ciecia kosztow i zeby zachowac odpowiednio wysokie marze niestety takich kwaitkow bedzie tylko wiecej i wiecej.

Taaa, to co dostaje ten akcjonariusz a to co ogarniają w zarządzie to dwie różne sprawy. 

Kreatywna księgowość to nie tylko polska dziedzina sportu. My w niej raczkujemy....

Konkurencja robi swoje, a księgowi swoje. U żadnego z producentów aut nie wygląda to mocno inaczej. Są jakieś wyjątki, ale bez szału.

Opublikowano
35 minut temu, GDX4 napisał(a):

Konkurencja robi swoje, a księgowi swoje. U żadnego z producentów aut nie wygląda to mocno inaczej. Są jakieś wyjątki, ale bez szału.

Proszę nie pisz takich głupot albo przejdź się po salonach , z ciekawości spawdziłem jak to  wygląda w G30 , "chińskim"  volvo  i formentorze ... i wygląda perfekcyjnie 

Zwyczajnie wstyd jak tak to wygląda w 3-ce 😱😱😱 , Kaziu w stodole po spawaniu ćwiartek by to ładniej złożył 🤣

Nie pamiętam auta , które  posiadałem aby  tak obrzydliwie wyglądały uszczelki 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o uszczelki to może i tak. Ja pisałem o całokształcie.

Ale, zaraz wszyscy zaczną robić coraz bardziej klienta w ptaszora.

Każdy rok produkcji aut powoduje że są one cieniem tego co było kiedyś.

A tu może produkcja meksyk, może tańszy kooperant... A co do chodzenia po salonach i porównaniach.... Tu wygląda to pięknie ale gdzie indziej jest padała i na odwrót. Jak Volvo takie och i ach, to po co męczyć się z BMW z takimi uszczelkami. Tylko tam pewnie co innego daje ciała. W takich czasach żyjemy - takie wybory. Choć w sumie kiedyś było podobnie....

Nie wiem, choć się domyślam...

Opublikowano

Cześć, 

Jestem na przeglądzie przed końcem gwarancji i serwis znalazł luz na wahaczu, czy podlega to gwarancji, a jak nie to jakich kosztów się spodziewać? 

Opublikowano
1 godzinę temu, maciej_cie napisał(a):

Podlega. 

Potwierdzone, jestem umówiony na serwis w przyszłym tygodniu, przy okazji wycieraczki w aso na promocji za 290zl. 

Swoją drogą, fajnie że zapraszają przed końcem tej podstawowej gwarancji, żeby wymienić, powiedziałem im profilaktycznie że coś mi tam z przodu stuka, ale było to może raz przy skręcie kierownicy, ciekawe na ile sprawdzają auto prócz tego co klient zgłosi 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, jaavi666 napisał(a):

Cześć, 

Jestem na przeglądzie przed końcem gwarancji i serwis znalazł luz na wahaczu, czy podlega to gwarancji, a jak nie to jakich kosztów się spodziewać? 

Podlega, mnie w zeszłym roku tuż przed końcem gwarancji to ogarnęli.

Co więcej obie strony od razu.

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Ładna cena za wycieraczki. Ja za Valeo zapłaciłem 120... Ale nie wiem czy są wystarczająco premium...;)

Opublikowano

Nie majac opcji sim w wyposarzeniu w jaki sposob bedac poza zasiegiem moge otworzyc auto aplikacjiq mybmw?