Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam kierownicę sportową M, skórzaną i ostatnio zauważyłem jakieś nierówności, takie małe wgłębienia, odczuwalne pod palcami w dwóch miejscach po przeciwnych stronach kierownicy.

Auto ma przejechane lekko ponad 5000km, czy takie coś to jest coś normalnego w przypadku tej kierownicy? Nigdy nie miałem skórzanej kierownicy, więc nie spotkałem się z takim problemem. Planuje pokazać się w ASO, ale zastanawiam się jakie mam opcje.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć,

mam kierownicę sportową M, skórzaną i ostatnio zauważyłem jakieś nierówności, takie małe wgłębienia, odczuwalne pod palcami w dwóch miejscach po przeciwnych stronach kierownicy.

Auto ma przejechane lekko ponad 5000km, czy takie coś to jest coś normalnego w przypadku tej kierownicy? Nigdy nie miałem skórzanej kierownicy, więc nie spotkałem się z takim problemem. Planuje pokazać się w ASO, ale zastanawiam się jakie mam opcje.

Pozdrawiam

Pewnie podgrzewana?

Częsty problem a ASO olewa temat.

Opublikowano
Tak, podgrzewana.

Nie da się tego zareklamować?

Masz jakies zdjecie? Ja tez mam podgrzewana i chcialbym zobaczyc. Co prawda u mnie chyba wszystko oki. Musze sprawdzic.

Opublikowano

Macie jakiś sposób na usunięcie przebarwień po owadach na lakierze? Glinka, jakieś kosmetyki czy specjalista.

Druga sprawa polecicie jakiś nablyszczacz do opon? Dzięki

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Oddaj na detailingowe mycie, bo żeby używać glinki na lakierze to musi on już być czysty w 100%.

Szkoda twoich nerwów i możliwych szkód.

Meguiar's Endurance, nic lepszego na opony nie miałem.

Opublikowano

Masz jakies zdjecie? Ja tez mam podgrzewana i chcialbym zobaczyc. Co prawda u mnie chyba wszystko oki. Musze sprawdzic.

Nawet na zdjęciu wygląda to tragicznie.

RyvhcFK.jpg

Opublikowano

RyvhcFK.jpg

No to nie jesteś sam! :mad2:

Opublikowano
Oddaj na detailingowe mycie, bo żeby używać glinki na lakierze to musi on już być czysty w 100%.

A ile to może kosztować u specjalisty? Mycie plus glinkowanie? Czy korekta lakieru na koniec?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ile to może kosztować u specjalisty? Mycie plus glinkowanie? Czy korekta lakieru na koniec?

To zależy od lokalizacji, samo mycie detalingowe to od 100 zł netto w górę, wykonaj kilka telefonów lub odwiedź studia i zdobądź wyceny.

Nie opłaca się polerować tylko z tego powodu bo za kilka dni znów się to pojawi, chyba ze będziesz po każdej jeździe usuwał. Korekty lakieru nie da robić się w nieskończoność, miej to na uwadze.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dokładnie jak kolega wyżej pisze. Studia walą te korekty lakieru, a taką full korektę twoje auto w swoim życiu zaliczy jedną i już bezbarwnego na kolejną nie starczy.

Poproś o detailingowe mycie i one stepa pastą finisherem, to praktycznie lakieru nie rusza.

Wrzuci ci jakiegos PB diamond jak masz jasny lakier albo PB black hole do ciemnych i to działa cuda na w miarę utrzymanych lakierach.

Przejedź dłonią po lakierze po zabiegu, zobaczysz jakie masełko :wink:

Opublikowano

RyvhcFK.jpg

Koledzy a jaki preparat polecacie do czyszczenia tej skóry. Żona jeździ autem i często smaruje dłonie jakimiś kremami. Później po 10 minutach jazdy czuję jak mi się łapska kleją. Czym to wyczyścić?

Pozdro

Opublikowano

Koledzy a jaki preparat polecacie do czyszczenia tej skóry. Żona jeździ autem i często smaruje dłonie jakimiś kremami. Później po 10 minutach jazdy czuję jak mi się łapska kleją. Czym to wyczyścić?

Pozdro

Też używam Colourlook soft + chusteczek do skóry (zabieram je w trasę + mikrofibra)

Ale ostatnio odkryłem też CarPro Inside: https://mrcleaner.pl/skora-alkantara/carpro-inside-preparat-do-czyszczenia-skory-i-wnetrza-auta-50ml?from=listing&q=carpro+inside

W rozcieńczeniu 1:5, w pianownicy świetnie czyści i zostawia matowe wykończenie, takie jak nowej kierownicy po odbiorze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam problem z połączeniem telefonu z autem, mianowicie telefon się łączy, ale nie ściąga kontaktów. Czy przyczyną może być, wcześniejsze połączenie telefonu ze smartwachem? Wcześniej bez połączonego smartwacha wszystko było ok.
Opublikowano
Mam problem z połączeniem telefonu z autem, mianowicie telefon się łączy, ale nie ściąga kontaktów. Czy przyczyną może być, wcześniejsze połączenie telefonu ze smartwachem? Wcześniej bez połączonego smartwacha wszystko było ok.

Raczej brak zgody na synchronizację kontaktów - sprawdź w ustawieniach czy masz włączone

Opublikowano

Raczej brak zgody na synchronizację kontaktów - sprawdź w ustawieniach czy masz włączone

Wcześniej wszystko działało, zgoda była. Wczoraj połączyłem tel z smartwachem i dzisiaj rano samochód normalnie połączył się z telefonem tyle, że nie skopiował kontaktów. Ponowne parowanie telefonu i auta też nic nie dało.

Opublikowano

Może profil kierowcy trzeba powiązać z kluczykiem?

Miałem coś podobnego ostatnio i to rozwiązało problem.

Opublikowano

RyvhcFK.jpg

Panowie mam to samo na kierownicy (kierownica m-pakiet bez ogrzewania), 12tyś przebiegu ?????? Proponuję założyć osobny wątek w tej sprawie, aby sprawdzić czy to problem na większą skalę.

Opublikowano
Ja uzywam Colourlock soft

ja korzystam z tego samego tylko w wersji strong (caly zestaw z konserwantem Versiegelung). Polecam jednak kupić sobie szczotke z miekkim włosiem, najlepiej naturalnym bo ta z zestawu troche jest jak szczotka druciana :lol:

Opublikowano

RyvhcFK.jpg

Ostatnio robiłem kierownicę dla syna w jednej znanej firmie co to specjalizuje się w kierownicach i rozmawialiśmy właśnie o nowych bmkach i mieli właśnie w tym roku już kilku klientów z nowymi autami co to właśnie przyjechali do nich poprawiać nowe kierownice bo tak fatalnie były zrobione - pomarszczona skóra i krzywo obszyte.

No ale o jakości nowych fabrycznych aut jest tutaj filmik - "nowe szroty z salonu":

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Miłośnicy czterech kółek to bardzo słaby kanał. Merytorycznie januszerka :roll: :duh:
Opublikowano
Miłośnicy czterech kółek to bardzo słaby kanał. Merytorycznie januszerka :roll: :duh:

heheh no to fakt. Poza tym ten grubas działa mi na nerwy jak go słucham, a mundry..., wszyscy to głupki tylko on mundry