Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak informacyjnie:

Są już zestawy ATE przód i tył (klocki i tarcze) dla hamulców m performance ...

Klocki około 800 PLN kosztują.. a nie 2000 PLN jak BMW ...

Ja jeszcze potrzeby wymiany nie mam ... ale tak informacyjnie od znajomego dostałem cynk :mrgreen:

Opublikowano

ATE ceramiczne nigdy nie piszczały. Kiedyś też zakładałem kombinację tarcze ATE i klocki EBC green stuff. Ale to już jakiś czas temu. Nie wiem jak teraz z jakością EBC, ale ATE ceramiczne tzw bezpyłowe spokojnie można montować.

Co do piszczenia to jak wróciłem z trasy parę dni temu to przez 2 dni piszczało przy hamowaniu. Może w trasie osadził sie jakiś nalot. Przestało piszczeć w końcu ale jak widać z tym piszczeniem to różnie czy oryginał czy zamiennik.

Opublikowano
Witam, czy to spalanie, to jest spalenie z całego przebiegu od nowości?

IMG20220421185854.jpg

W ustawieniach samochodu możesz sobie wybrać jakie spalanie pokazuje Ci samochód. Do wyboru masz kilka opcji: od uruchomienia auta, od tankowania, od stanu fabrycznego i od wybranego przez Ciebie momentu.

Opublikowano
Witam, czy to spalanie, to jest spalenie z całego przebiegu od nowości?

IMG20220421185854.jpg

Moim zdaniem widzisz spalanie które masz ustawione w danych na wyświetlaczu środkowym. Jeśli tam masz od początku to tu też, a jeśli tam masz od ostatniego uruchomienia to tutaj tęż będziesz takie widział. Zajrzyj w komputer i będziesz miał pewność czego ta średnia dotyczy

Opublikowano

Moim zdaniem widzisz spalanie które masz ustawione w danych na wyświetlaczu środkowym. Jeśli tam masz od początku to tu też, a jeśli tam masz od ostatniego uruchomienia to tutaj tęż będziesz takie widział. Zajrzyj w komputer i będziesz miał pewność czego ta średnia dotyczy

No właśnie nigdzie nie mogę znaleźć tej konkretnej wartości tzn tych 7 litrów aby je podejrzeć lub też zresetować jeżeli się da. Jak ktoś ma wskazówkę gdzie to może być będę wdzięczny.

Opublikowano

Mam pytanie do osób posiadających sedana lub 4 coupe bez elektrycznej klapy - czy u was też klapa otwiera się z dużym impetem? U mnie czasem się rozpędza tak że aż się boje żeby szyby nie zbilo :P Chodzi tu o otwieranie bez dotykania jej, np z kluczyka.

Znalazłem 3 stopniową regulację sprężyny bagażnika pod tapicerką z lewej strony ale jest ona u mnie już na najsłabszym poziomie i zastanawiam się czy może ten amorek gazowy obok nie trafił mi się jakiś trefny.

Opublikowano
Mam pytanie do osób posiadających sedana lub 4 coupe bez elektrycznej klapy - czy u was też klapa otwiera się z dużym impetem? U mnie czasem się rozpędza tak że aż się boje żeby szyby nie zbilo :P Chodzi tu o otwieranie bez dotykania jej, np z kluczyka.

Znalazłem 3 stopniową regulację sprężyny bagażnika pod tapicerką z lewej strony ale jest ona u mnie już na najsłabszym poziomie i zastanawiam się czy może ten amorek gazowy obok nie trafił mi się jakiś trefny.

W moim G20 otwiera się delikatnie a mam bez żadnej elektryki klapę.

Opublikowano

U mnie odwrotnie - ledwie się otwiera lub nie podnosi po odblokowaniu z pilota. Będzie regulacja przy nast. serwisie.

Opublikowano

U mnie odwrotnie - ledwie się otwiera lub nie podnosi po odblokowaniu z pilota. Będzie regulacja przy nast. serwisie.

W takim przypadku może pomóc zaczepienie sprężyn oczko dalej:

https://f80.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1201850&page=2

Opublikowano

Cześć, czy w G20 i interfejsie ID6 jest coś takiego jak ukryte menu w którym można podejrzeć szczegółowe rzeczy w konkretnych liczbach, typu ile litrów paliwa jest w baku, jakie jest ładowanie akumulatora itd. Sumą ostatnich 5 cyfr z Vinu odblokowywało się te informacje.

Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć, czy w G20 i interfejsie ID6 jest coś takiego jak ukryte menu w którym można podejrzeć szczegółowe rzeczy w konkretnych liczbach, typu ile litrów paliwa jest w baku, jakie jest ładowanie akumulatora itd. Sumą ostatnich 5 cyfr z Vinu odblokowywało się te informacje.

Pozdro

to

?
Opublikowano
Panowie szybkie pytanko odnośnie ciśnienia. Mam na przodzie 225/40/19, na tyle 255/35/19. Komputer automatycznie wykryły tylko opony 255/35/19 i jak rozumiem zalecane cisnienie pokazuje z przodu i z tyłu właśnie do tego rozmiaru? A chyba powinny być różne przód/tył?
Opublikowano
Panowie szybkie pytanko odnośnie ciśnienia. Mam na przodzie 225/40/19, na tyle 255/35/19. Komputer automatycznie wykryły tylko opony 255/35/19 i jak rozumiem zalecane cisnienie pokazuje z przodu i z tyłu właśnie do tego rozmiaru? A chyba powinny być różne przód/tył?

Odbierając samochód z salonu sprzedawca tłumaczył mi, że ustawia się rozmiar szerszych opon. Komputer nie wykrywa automatycznie - to Ty musisz mu ręcznie ustaiwć jakie masz koła założone.

Opublikowano

Odbierając samochód z salonu sprzedawca tłumaczył mi, że ustawia się rozmiar szerszych opon. Komputer nie wykrywa automatycznie - to Ty musisz mu ręcznie ustaiwć jakie masz koła założone.

W ustawieniach wybierasz rodzaj opon czy wszystkie std czyli 225 czy różne na obu osiach. Musisz sobie wybrać opcje tą drugą i będzie CI pokazywał tak jak ma być.

Opublikowano

W ustawieniach wybierasz rodzaj opon czy wszystkie std czyli 225 czy różne na obu osiach. Musisz sobie wybrać opcje tą drugą i będzie CI pokazywał tak jak ma być.

No kurde! Człowiek ufa "ekspertom" z salonu, a potem takie kwiatki... Dzięki!

Opublikowano

Czołem!

Szybie pytanie, czy u Was także przyciski od klimatyzacji oraz pokrętło idrive nagrzewa się podczas intensywnego korzystania z klimy i Apple Car? Po godzinnej trasie przyciski chromowane oraz wyświetlacz ze stopniami plus pokrętło są gorące (nie ciepłe, a gorące). Model 2021 30i, M sport.

Pozdrawiam

Kamil

Opublikowano
Czołem!

Szybie pytanie, czy u Was także przyciski od klimatyzacji oraz pokrętło idrive nagrzewa się podczas intensywnego korzystania z klimy i Apple Car? Po godzinnej trasie przyciski chromowane oraz wyświetlacz ze stopniami plus pokrętło są gorące (nie ciepłe, a gorące). Model 2021 30i, M sport.

Pozdrawiam

Kamil

Nie nagrzewają się w ogóle, zdecydowanie sprawa dla serwisu.

Opublikowano

IMG20220421185854.jpg

gotronk napisał:

Pozdro

to

?

Ten sposób z wideo powyżej nie działa przy tej wersji zegarów i ID6. Tutaj zamiast przycisku BC trzymamy przycisk na zegarach do kasowania przebiegu. To jakby ktoś się zastanawiał.

Opublikowano
Czołem!

Pozdrawiam

Kamil

Nie nagrzewają się w ogóle, zdecydowanie sprawa dla serwisu.

U mnie pokrętło idrive się nagrzewa, dosyć mocno. 320i 2019.

Opublikowano
Jak zmienić tekst powitania w ID7 np. dodać imię do „Witaj”?

Musisz utworzyć swój profil z imieniem to będzie Cię witał. W ustawieniach w profilach tworzysz nowy profil i tam tez możesz przypisać ustawienia pod kluczyk