Skocz do zawartości

Rabaty na g05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie podpisałem leasing w PEKAO 113,3% przy rabacie 20% na auto (sam poszedłem do salonu z moją konfiguracją, miałem już wcześniej jedno auto od nich) zamówienie koniec maja, auto będzie za 6 tyg. Także wszystko zależy od salonu 🙂 

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 179,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Niestety tak, były to dwa różne egzemplarze testowe (z dwóch salonów Krotoski Łódź). Auta produkcja sierpień i wrzesień 2024. I w końcu w październiku zamówiłem m60i Niestety nie

• Randall
    Randall

A to dobre 😂 Nie ma mniejszego silnika w G05 LCI 😂

• Jak dla mnie X7 jest mega opcją na duże auto w trasy, wygoda i komfort, więcej miejsca niż w X5 G05, większy bagażnik, niestety nie aż tak duży jakbym chciał. Jakby była wersja X7 ale 5 osobowa z wi

Opublikowane grafiki

Opublikowano
W dniu 22.08.2025 o 13:33, Semtex93 napisał(a):

Nie kazdy ma dostep do rabatow rzedu 20 %. Zwlaszcza ze nawet jesli sie takie pojawiaja to albo trzeba odpalic brokerowi albo przywala taki leasing lub ubezp ze sobie tam odbija a klient traci.

My tu na forum jestesmy troche spaczeni. Wiekszosc ludzi idzie do salonu i sie cieszy ze dostalo 12% i do tego sobie porownuja rynek uzywanych.

Ja dostaje taki rabat ze swoim finansowaniem.  Warto robic zakupy w jednym miejscu, nawet jak na poczatku stracisz w teorii 1-2-3 -% to nastepne zakupu to wynagrodza. 

Opublikowano
2 godziny temu, IronSzn napisał(a):

Ja dostaje taki rabat ze swoim finansowaniem.  Warto robic zakupy w jednym miejscu, nawet jak na poczatku stracisz w teorii 1-2-3 -% to nastepne zakupu to wynagrodza. 

Ja dostałem rabat 15% + finansowanie od BMW 107,58% (35miesiecy).  Zestawiając to z potencjalnym rabatem ~20%, finansowaniem ~113% + prowizją dla brokera wybrałem zakup bezpośrednio w salonie. 

Opublikowano
W dniu 21.08.2025 o 23:52, Semtex93 napisał(a):

Czy w sierpniu coś się zmieniło jeżeli chodzi o rabatowanie X5? Pytam, bo mam do oddania leasing. Auto ma raptem kilka miesięcy, przebieg około 7 k, wystawione z rabatem 22.6 % względem ceny katalogowej z dnia zamawiania (teraz już cena katalogowa jest wyższa), cena do nego, a telefonów brak. 

Może być tak że większość "sprzedaży" to jednak leasing, wtedy jednak największe porównanie ma rata do raty. Może być tak że rata za nowego jest porównywalna przy pierwszej wpłacie niewiele wyższej niż kwota odstępnego. Finalnie za mało aby rozważyć przejęcie Twojego leasingu.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 23.08.2025 o 18:40, ubejane napisał(a):

Ja dostałem rabat 15% + finansowanie od BMW 107,58% (35miesiecy).  Zestawiając to z potencjalnym rabatem ~20%, finansowaniem ~113% + prowizją dla brokera wybrałem zakup bezpośrednio w salonie. 

Odlicz jaką robisz wpłatę i wtedy sprawdz oprocentowanie...

Zawsze trzeba liczyć od pożyczanej kwoty chociaż handlowcy starają się ukryć ten fakt pokazując jak pięknie spadają procenty przy zwiększaniu wpłaty no tak bo pożyczamy mniejszą kwotę...

Jeżeli dostajesz leasing 110% ale wpłata wynosi 50% wartości to nie jest 110% tylko 120% od pożyczanej kwoty. Tak to nalezy liczyć. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Widzieliście rabaty na Porsche? 22% na dzień dobry w ogłoszeniu!

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/porsche-cayenne-ID6H6Hnl.html?utm_medium=ad_share&utm_content=b

No i jeszcze do tego dodaja koła zimowe gratis

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/porsche-cayenne-ID6HBYXp.html?utm_medium=ad_share&utm_content=b

Edytowane przez Michael1916

Opublikowano

jeżeli ktoś myśli o cayenne to jest ten moment

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Generalnie jest chyba bardzo słabo na rynku w segmencie premium - wszędzie rabaty 20+. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jest słabo, to napewno. W Porsche jest nawet bardzo słabo. Odszedł prezes, akcje spadły o 35% w ciągu roku. Ciekawe jaki finalnie rabat mozna wynegocjować? Biorąc pod uwagę mniejszą utratę wartości Porsche w porownaniu z BMW wygląda na to, że Cayenne wychodzi teraz taniej niż X5🙃

Opublikowano

Niby tak ale...

Zwykłe V6 za słabe

V6 hybrid jeździłem w Katowicach na jeździe próbnej, już nie pamiętam czy wersja 470km czy 519km ale jakoś tak dziwnie nie czułem tego momentu i mocy w porównaniu do 30d 286km. Spodziewałem się petardy a tu rozczarowanie.

V8 fajne 😉

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

V8 widze, że rabaty mniejsze. 14%.

Opublikowano

Niestety w Porsche wiedzą co dobre 😉

i v8 podobno lepiej trzymają wartość 

ps

najlepiej samemu sprawdzić na jeździe v6 w hybrydzie. Rabaty dobre i może jednak komuś podejdzie

Edytowane przez Roberto1

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Najlepiej to najpierw poczytać o tych hybrydach i skąd te rabaty. W skrócie założony jest pozew zbiorowy przez polskich użytkowników. 

Opublikowano
8 godzin temu, --maly-- napisał(a):

Najlepiej to najpierw poczytać o tych hybrydach i skąd te rabaty. W skrócie założony jest pozew zbiorowy przez polskich użytkowników. 

Mógłbyś napisać coś więcej lub podesłać jakiś link, o pozwie zbiorowym słyszałem dotyczącego modelu Taycan i jego akumulatorów - ale o Cayenne nie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 3.09.2025 o 09:05, bmwguy napisał(a):

Mógłbyś napisać coś więcej lub podesłać jakiś link, o pozwie zbiorowym słyszałem dotyczącego modelu Taycan i jego akumulatorów - ale o Cayenne nie

Nie pomogę musisz szukać na grupach FB tam widziałem posty użytkowników.

Opublikowano

Te rabaty na Porsche to tylko na gotowce z placu. Większość to kiepskie wyposażenie i  nie warte swojej ceny egzemplarze . Dla mnie Cayenne i jego wnętrze to poziom niżej niż BMW X5 i nawet Q8. Nawet nie można zamówić szyb dźwiękoszczelnych bo takie mają restrykcje produkcyjne. Jakość wykonania spadł widocznie. Wiem bo od kliku miesięcy przymierzałem się do Cayenna ale pozostaję przy X5/X7. Na X5 do produkcji dostałem rabat 17,5 procenta przy zakupie za gotówkę.

Opublikowano

Ostatnio wysyłałem konfigurację cayenne do wyceny i było sporo dodatków w tym akustyczne szyby. Nie było żadnych restrykcji w systemie.

Też nie jest prawdą, że brak fajnych konfiguracji na stocku. Warto poszukać, podzwonić bo nie wszystko mają wystawione i widoczne w internecie. Można znaleźć bardzo ładne konfiguracje. 
Reszta to już kwestia gustu. Wnętrze cayenne jest surowe porównując do x5, ale ma w sobie elegancję, a przy opcjach z lepszą skórą jest świetnie w moim odczuciu. 

Opublikowano
W dniu 9.09.2025 o 18:41, Roberto1 napisał(a):

Ostatnio wysyłałem konfigurację cayenne do wyceny i było sporo dodatków w tym akustyczne szyby. Nie było żadnych restrykcji w systemie.

Też nie jest prawdą, że brak fajnych konfiguracji na stocku. Warto poszukać, podzwonić bo nie wszystko mają wystawione i widoczne w internecie. Można znaleźć bardzo ładne konfiguracje. 
Reszta to już kwestia gustu. Wnętrze cayenne jest surowe porównując do x5, ale ma w sobie elegancję, a przy opcjach z lepszą skórą jest świetnie w moim odczuciu. 

Jaka i rabat dostałeś?

Opublikowano

12% 

wiec realnie pewnie na 15% mogłoby stanąć. Problem w tym , że trzeba się podobno podpiąć pod jakiś samochód w otwartym zleceniu produkcyjnym albo czekać dłużej na wolne sloty produkcyjne. Ale ile w tym prawdy nie wiem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś zamawiał w ostatnim czasie X5 / X5M LCI ? Jaki poziom rabatowania ?

Jestem na kupnie przed końcem roku, config do produkcji 🙂

Opublikowano
45 minut temu, wilqkrk napisał(a):

Czy ktoś zamawiał w ostatnim czasie X5 / X5M LCI ? Jaki poziom rabatowania ?

Rabat to jedno, drugie do finansowanie. Przeważnie w salonach nie łączy się jedno z drugim, albo wysoki rabat albo promo finansowanie. 

Na stock obecnie dostał byś do 20%
Do produkcji przestrzał -13-22% - zależy też czy broker czy salon bezpośrednio

Finasowania  np dla 3 lat od 107% do 115% .. 

Sumarycznie średni rabat z dobrym finasowanie to 14-18% 

Edytowane przez Big_daddy

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Myślę, że w salonach można dostać teraz na X5 i dobry rabat,  i dobre finansowanie. 

Mercedes na GLE daje leasing 101% i dobre rabaty (jak na Mercedesa), więc BMW X5 też będzie musiało być konkurencjne.

Opublikowano
2 minuty temu, robert0707 napisał(a):

Mercedes na GLE daje leasing 101% i dobre rabaty (jak na Mercedesa),

BO GLe w 1 kwarte 2026 dostanie lifting 🙂 i chcą się pozbyć części. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ten lifting jest bardzo delikatny, z zewnątrz praktycznie bez zmian. Podobno dopiero na jesień 2026 ma wejść.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja wiem czy delikatny - inne lampy z przodu i z tyłu (unifikacja do tych potrójnych co dostanie też nowa Sklasa) i przede wszystkim radykalna zmiana w środku - 1 duży ekran od kierowcy do pasażera. Dla mnie zmiany duże ;).