jaavi666 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Właśnie podpisałem leasing w PEKAO 113,3% przy rabacie 20% na auto (sam poszedłem do salonu z moją konfiguracją, miałem już wcześniej jedno auto od nich) zamówienie koniec maja, auto będzie za 6 tyg. Także wszystko zależy od salonu
IronSzn Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia W dniu 22.08.2025 o 13:33, Semtex93 napisał(a): Nie kazdy ma dostep do rabatow rzedu 20 %. Zwlaszcza ze nawet jesli sie takie pojawiaja to albo trzeba odpalic brokerowi albo przywala taki leasing lub ubezp ze sobie tam odbija a klient traci. My tu na forum jestesmy troche spaczeni. Wiekszosc ludzi idzie do salonu i sie cieszy ze dostalo 12% i do tego sobie porownuja rynek uzywanych. Ja dostaje taki rabat ze swoim finansowaniem. Warto robic zakupy w jednym miejscu, nawet jak na poczatku stracisz w teorii 1-2-3 -% to nastepne zakupu to wynagrodza.
ubejane Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 2 godziny temu, IronSzn napisał(a): Ja dostaje taki rabat ze swoim finansowaniem. Warto robic zakupy w jednym miejscu, nawet jak na poczatku stracisz w teorii 1-2-3 -% to nastepne zakupu to wynagrodza. Ja dostałem rabat 15% + finansowanie od BMW 107,58% (35miesiecy). Zestawiając to z potencjalnym rabatem ~20%, finansowaniem ~113% + prowizją dla brokera wybrałem zakup bezpośrednio w salonie.
czesiek25 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia W dniu 21.08.2025 o 23:52, Semtex93 napisał(a): Czy w sierpniu coś się zmieniło jeżeli chodzi o rabatowanie X5? Pytam, bo mam do oddania leasing. Auto ma raptem kilka miesięcy, przebieg około 7 k, wystawione z rabatem 22.6 % względem ceny katalogowej z dnia zamawiania (teraz już cena katalogowa jest wyższa), cena do nego, a telefonów brak. Może być tak że większość "sprzedaży" to jednak leasing, wtedy jednak największe porównanie ma rata do raty. Może być tak że rata za nowego jest porównywalna przy pierwszej wpłacie niewiele wyższej niż kwota odstępnego. Finalnie za mało aby rozważyć przejęcie Twojego leasingu.
Zasłużeni forumowicze --maly-- Opublikowano wczoraj o 11:25 Zasłużeni forumowicze Opublikowano wczoraj o 11:25 W dniu 23.08.2025 o 18:40, ubejane napisał(a): Ja dostałem rabat 15% + finansowanie od BMW 107,58% (35miesiecy). Zestawiając to z potencjalnym rabatem ~20%, finansowaniem ~113% + prowizją dla brokera wybrałem zakup bezpośrednio w salonie. Odlicz jaką robisz wpłatę i wtedy sprawdz oprocentowanie... Zawsze trzeba liczyć od pożyczanej kwoty chociaż handlowcy starają się ukryć ten fakt pokazując jak pięknie spadają procenty przy zwiększaniu wpłaty no tak bo pożyczamy mniejszą kwotę... Jeżeli dostajesz leasing 110% ale wpłata wynosi 50% wartości to nie jest 110% tylko 120% od pożyczanej kwoty. Tak to nalezy liczyć. 1
Rekomendowane odpowiedzi