Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak by ktoś mógł sprawdzić u siebie jak włącza się kamera gdy z postoju zaczynamy cofać do tyłu a później chcemy podjechać do przodu to czy po zmianie na jazdę do przodu widok z kamer wskakuje wam z automatu na przód ? U mnie po wymianie tylnej kamer po zmianie na jazdę do przodu widać kamere z tyłu... mogę to zmienić recznie klikając w ekran ale wydaj mi się że z automatu powinno wskoczyć na przód.

Foto

IMG-4709.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam taki problem, że auto jadąc na wprost ściąga w prawo. Temat odczuwalny zwłaszcza przy prędkościach 100+. Dodatkowo auto przy wysokich prędkościach (170+) jakby pływało/myszkowało - wrażenie takie jakbyście czuli podmuchy wiatru, ale wiatru nie ma. Auto było w ASO 3x, oczywiście wg nich i ich pomiarów jest wszystko ok. Sprawdzali zawieszenie, zamieniali koła na osi, generalnie nie widzą problemu. Przebieg 55k, koła RF 21, zawieszenie normalne (nie pneumatyka). Ktoś coś podobnego przerabiał?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, od pewnego czasu przy przyszpieszaniu mam dziwny odgłos coś podobnego jak tłukące sie szklanki, dźwięk pochodzi tak jakby z pod kierownicy lub zegarów. Ma ktos coś podobnego ? 

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z cyklu "choroby wieku dziecięcego" G05 LCI:

Pierwsze 1000 km, najpierw pojawił się komunikat "wymień akumulator" (błąd skasowany przez ASO), przerywa Android Auto (wgrany nowy soft, jest trochę lepiej, ale nie idealnie, a do tego zrywa za każdym razem kiedy przejeżdżam w jednym konkretnym miejscu 😃), teraz pojawił się komunikat usterki układu kierowniczego (auto prowadzi się normalnie). A Was jakim błędem powitało dziś G05 LCI? 😜

Opublikowano
15 godzin temu, Leon napisał(a):

Pierwsze 1000 km, najpierw pojawił się komunikat "wymień akumulator" (błąd skasowany przez ASO), przerywa Android Auto (wgrany nowy soft, jest trochę lepiej, ale nie idealnie, a do tego zrywa za każdym razem kiedy przejeżdżam w jednym konkretnym miejscu 😃), teraz pojawił się komunikat usterki układu kierowniczego (auto prowadzi się normalnie). A Was jakim błędem powitało dziś G05 LCI? 😜

U mnie póki co zero niespodzianek ale co do AA, to mi go na chwilę rozłącza jak wjeżdżam do garażu podziemnego (tak jakby się przełączał) no i zdarzyło mi się już kilka razy przy dłuższej trasie, że nie działała mapa z AA pomiędzy zegarami (ale mam wrażenie, że tak robi jak telefon ma słabą baterię).

Opublikowano

Ja nie mogę z apki połączyć się z autem i zaprogramować webasto. Pomysły się kończą. Wszystkie zgody mam zaklikane. Nie do końca też rozumiem działanie bo wcześniej przez telefon ustawiałem na 8.00 i grzało od 8.00. Teraz mam zaklikane z poziomu auta i mi grzeje już po 7ej. Poza tym auto petarda. 

Opublikowano
W dniu 5.10.2023 o 09:43, evol napisał(a):

U mnie póki co zero niespodzianek ale co do AA, to mi go na chwilę rozłącza jak wjeżdżam do garażu podziemnego (tak jakby się przełączał) no i zdarzyło mi się już kilka razy przy dłuższej trasie, że nie działała mapa z AA pomiędzy zegarami (ale mam wrażenie, że tak robi jak telefon ma słabą baterię).

która mapa? z Google maps w tel?

Opublikowano
14 godzin temu, mariuszcom napisał(a):

Ja nie mogę z apki połączyć się z autem i zaprogramować webasto. Pomysły się kończą. Wszystkie zgody mam zaklikane. Nie do końca też rozumiem działanie bo wcześniej przez telefon ustawiałem na 8.00 i grzało od 8.00. Teraz mam zaklikane z poziomu auta i mi grzeje już po 7ej. Poza tym auto petarda. 

moze masz ustawione tak, że na godzine 8 ma być określona temoperatura, a nie od godziny 8 ma grzać. 

Opublikowano
5 godzin temu, Jarsonik napisał(a):

która mapa? z Google maps w tel?

chodzi o mapę nawigacji z google maps, która wyświetla się normalnie pomiędzy zegarami jak jest uruchomiona nawigacja w google maps. Czasami zamiast mapy wyświetla się jakiś komunikat w stylu nawigacja włączona poprzez android auto.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 6.10.2023 o 16:33, evol napisał(a):

chodzi o mapę nawigacji z google maps, która wyświetla się normalnie pomiędzy zegarami jak jest uruchomiona nawigacja w google maps. Czasami zamiast mapy wyświetla się jakiś komunikat w stylu nawigacja włączona poprzez android auto.

To u mni ewyswietla się tylko strzałka i odległosc do skrętu

Opublikowano
12 godzin temu, Jarsonik napisał(a):

To u mni ewyswietla się tylko strzałka i odległosc do skrętu

to na HUD mi się wyświetla a pomiędzy zegarami mam normalnie trasę pokazywaną z map google.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przy ruszaniu pierwsze 4 biegi czuć ze  skrzynią  zmienia biegi tak jakby szarpało a później już fajnie płynnie przerzuca. Też tak ma być czy coś się dzieje nie tak. Pytam ponieważ kończy mi się gwarancja a mam odczucie że coś się zmieniło przy pracy skrzyni biegów

Opublikowano

U mnie ani nie rusza do przodu przy włączaniu D ani nawet nie czuć kiedy zmienia biegi. Gładziutko i płynnie przełącza. Ja bym pojechał do serwisu.

Opublikowano
W dniu 4.10.2023 o 18:01, Leon napisał(a):

Dziś byłem w ASO sprawdzić komunikat o usterce układu kierowniczego, zdiagnozowali, że przekładnia kierownicza do wymiany, jakiś błąd elektroniki. Czekamy na akceptację centrali 😜

Opublikowano
1 godzinę temu, MarioW napisał(a):

U mnie we czwartek pojawił się komunikat wymień akumulator przebieg auta 12 km masakra.

U mnie 16 km, czyli 9 km po odbiorze z salonu 😉

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Leon napisał(a):

U mnie 16 km, czyli 9 km po odbiorze z salonu 😉

A jak mogę spytać jaki masz miesiąc produkcji auta?? Wrzesień czy wcześniej?? Wcześniej miałem Mercedesa gle 53 brabusa to tylko sonda lambda padła po przebiegu 10tys, wymienili ładowarkę indukcyjną i boczek drzwi. Także tylko takie małe pierdoły.

Edytowane przez MarioW