Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może wie ktoś jakie felgi 17" muszą mieć cali

Wydaje mi się że felga 17" musi mieć 17 cali, a 18" 18 cali :D

A co do komfortu to czym mniejsza wysokość opony to mniejszy komfort + dodatkowo run flat

Opublikowano
Kolego, zmień tytuł posta, bo "kuł" to kowal... :mrgreen:

Może chłopak w Angli siedzi i już całkiem języka swego zapomniał... :D

arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano

matko niech ktoś zmieni ten tytuł bo strasznie wali po oczach, koło koła kół - wystarczy odmienić :mad2:

kuć od kucia to bić młotkiem w coś , czyli rozumiem że chodzi o bicie młotkiem auta czy co :norty:.

Normalnie "rence" :norty: opadają hehe - o przepraszam "opadajom" :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyciągając jakieś pozytywy z tytułu tematu należy się cieszyć, że nie patrzymy na "dobur". :D
Opublikowano

Dzięki za poprawianie moich błędów, zdarza się każdemu :).

Ale jak już się czepiamy to zadałem proste pytanie na które, w zamian odpowiedzi dowiedziałem się że mieszkam w Anglii oraz , że każdy polak to humanista z zamiłowania i wie także, że 17" to zazwyczaj 17" itd.

Po 20 takich postach jeszcze ktoś z łaską odpisze "Czy znasz opcje szukaj" . Weź tu szukaj czegoś jak z tematem wiąże się 10% treści. Jeden fixerq chodziarz wstawił fotkę.:)

Przydała by się prosta odpowiedź w stylu :

"Popraw błąd w słowie "kuł" bo to wiocha:) a co do tematu to kolega założył 17" 8" ET34 Opony jakieś tam i jest zadowolony, koła wyglądają idealnie dopasowane do obrysu samochodu".

Oczywiście to dobrze, że dbacie o ortografie w postach , bo trzeba pilnować naszego języka.

Jednak fajnie by było żebyście dbali również o skład i sens wypowiedzi.

------------------

Pozdrawiam

Gumes

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Może wie ktoś jakie felgi 17" muszą mieć cali i ET żeby wyglądały ładnie (były na równo z obrysem samochodu) na E90 LCI 318d 2010 ?

Może ma ktoś takie założone i mógłby jakąś fotkę dać.

Czy jest jakaś odczuwalna różnica w komforcie między 17" i 18" ?

Różnica miezy 17 cali a 18 jest wyraźna i odczuwalna. Bardziej jednak odczuwalna jest różnica między oponami typu Run Flat a normalnymi.

Do E90 masz konkretne ET, ale możesz próbować kombinować coś od innych modeli. O ile dobrze pamiętam to czym mniejsze ET tym felga będzie bardziej wystawać na zewnątrz. Pamiętaj też, że zawieszenie E90 nie jest terenowe i koło przy dużym obciążeniu może "zanurkować" w nadkole a jak będzie równo z obrysem auta to zacznie zwyczajnie przycierać.

Opublikowano

Różnica między 17 cali a 18 jest wyraźna i odczuwalna. Bardziej jednak odczuwalna jest różnica między oponami typu Run Flat a normalnymi.

O to mi właśnie chodziło, kupiłem auto na blaszanych kołach 16" i waham się nad wielkością felgi.

RunFlat'ów to raczej nie chcę zakładać bo wiem że są bardzo twarde.

Wcześniej miałem Hondę Accord Coupe EX-L z 2009r. i wstawiłem do niej 19" i jeździło mi się nią jak taczką,

więc nie chcę znowu popełnić tego samego błędu.

Co do ET to właśnie mam wątpliwości , bo ludzie różnie piszą.

Niektórzy twierdzą ,że z przodu inne niż z tyłu,lub to że w E90 są inne niż w E90 LCI.

Zależy mi na tym żeby koła nie były schowane mocno w obrysie auta, dlatego też prosiłem o jakieś fotki (od przodu lub tyłu) przedstawiające

wygląd danej felgi.

------------------

Pozdrawiam

Gumes

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

18 cali to tylko i wyłącznie wygląd kosztem komfortu. Sam musisz wybrać co wolisz. :)

Co do ET zależnych od przodu, tyłu, LCI itd to wejdź na realoem.com i sam sobie sprawdź wszystko.

Opublikowano
Co do ET zależnych od przodu, tyłu, LCI itd to wejdź na realoem.com i sam sobie sprawdź wszystko.

W RealOem do mojego modelu "E552650" akurat nie znalazłem felg,ale podobno zalecane są felgi 17" x 8" ET34. Nie wiem czy zalecenia producenta

są sztywne, czy lepiej kupić nieco inne ET dla uzyskania lepszego wyglądu.

------------------

Pozdrawiam

Gumes

Opublikowano

Dla lepszego wyglądu zastosuj dystanse na 8' szer 225 samochód już czuje koleiny :?

http://1.bp.blogspot.com/_fwRSkvYPWw8/SLr8sPlY6JI/AAAAAAAABRY/RDl5Znsy7xg/s400/koleiny.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mi się wybitnie nie podobają. Już wolałbym sowoe ori 16" niż te co pokazałes w jakimkolwiek rozmiarze. To dlatego, że preferuję oryginalne wzory.
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

Ile placicie za wymiane kompletu opon Run On Flat w Warszawie, mam na mysli "przekladke felg na nowe opony (zimowe)" ?

Ja dzisiaj zaplacilem 240 pln dla kompletu 16 cali.

nakole.pl

mysle ze to gorne widelki, chcialbym zapytac o opinie bo zauwazylem tez ze wiekszosc serwisow oponiarkich ukrywa cennik.

Opublikowano
Kup sobie drugi komplet felg. Placisz tylko za przekladke kol wtedy, albo jak masz checi to zmienisz sam.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Ile placicie za wymiane kompletu opon Run On Flat w Warszawie, mam na mysli "przekladke felg na nowe opony (zimowe)" ?

Ja dzisiaj zaplacilem 240 pln dla kompletu 16 cali.

nakole.pl

mysle ze to gorne widelki, chcialbym zapytac o opinie bo zauwazylem tez ze wiekszosc serwisow oponiarkich ukrywa cennik.

:shock: :shock: w Krakowie wymiana kompletu Run flat to 100, a u mojego mechanika 50 zł :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ogolili Cię ładnie. Ja płaciłem 100zł za 19'' runflat 240zł to jakiś kosmos zwłaszcza,że 16'' to żaden wyczyn zmienić.
Opublikowano
Kosmos. Ja za wymiane 16 w ub roku zaplacilem (w Warszawie, na Jutrzenki) 160 PLN. Potem już kupiłem nowy komplet felg. Wydaje mi się że to się bardziej opłaca bo używane dobre ori felgi kupisz za 1600-2000 PLN komplet (a więc powiedzmy 5 lat wymian z zimówek na letnie i odwrotnie), a do tego masz jakąś wartość rezydualną. Może nie odsprzedasz ich za kilka lat za tyle samo, ale wciąż będą warte >0
Opublikowano

Przy dobrych wiatrach za 240 zł kupisz komplet blaszanych felg na zime 16 cali....

Ech...Warszawa...

Opublikowano
W zeszlym tygodniu wymienialem letnie na zimowe Run Flat i zaplacilem 120 zl ( pod wroclawiem )
Opublikowano
240 pln to cena zobowązujaca w Niemczech,tutaj wymiana opnony to 11-13€ plus 2€ za wywazenie koła od sztuki
icon4.png
Opublikowano

Witam,

jakie opony zamienne można zastosować na felgi styling 193 o szerokości przód 8 cali a tył 8,5 cali? Chodzi mi o to aby szerokość przód tył była podobna, ale jednocześnie aby naciąg nie był w stylu german style...

www.scooterkingz.pl