Skocz do zawartości

Nowa seria 5 G30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w 3-City
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 443,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja też mogę potwierdzić, że rabat 11-12% jest jak najbardziej możliwy.

Dostałem takie oferty na auto wg własnej konfiguracji od dealerów u których nie kupowałem jeszcze samochodów..

Od tego gdzie kupowałem do tej pory nie dostałem nawet 10%.. taka polityka:)

Opublikowano

Ja uderzał bym do większego. Sprzedają więcej samochodów, więc mają chyba lepsze warunki.

Może mój przypadek jest inny bo moja f11 pochodzi z Premium Selection, ale 5 miesięczne auto z przebiegiem 15tys., kupiłem o 40% taniej niż nowe bez rabatu. Inschape Warszawa.

Natomiast za nową f10 w 2012 dostałem 20%, ale auto było z placu (Smorawinski Poznań)

Opublikowano
Przepraszam za błąd, poprawiam się -uderzałbym.
Opublikowano
Skoro nowe chodziły z 20% rabatem, to drugie 20% za używkę... raczej w porządku oferta. Ja sprzedałem 2-letnie F30 za 50% wartości, a stan i przebieg idealny.
Opublikowano
A czyś coś w sprawie nowej akcyzy słychać ?
Opublikowano

Jeśli w tym miesiącu przegłosują, podpisze ją prezydent, to wejdzie od 1 kwietnia.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Rząd musiałby na głowę upaść, aby obniżyć akcyzę na auta klasy premium - więcej zyskałby na obniżeniu na tańsze auta, aby ludzie zamiast ściągać graty z zagranicy przerzucili się na nowe.

Jak ktoś chce kupić BMW zy Audi to kupi - niezależnie od tego czy akcyza będzie 18% czy 10%

Poza tym te 18% to nie jest obniżka 18% na cenie auta, ale znacznie mniej

Reasumując - nie spodziewałbym się jakiś rewolucji - zwłaszcza, że w grudniu wpływu z VATu były niższe o połowę niż w 2016 - o całe 5 mld.

Opublikowano
Może dzięki temu ludzie nie kombinowali by z autami specjalnymi Czechami etc etc, podobnie jak z używkami podnieśli akcyzę wpływy spadły stało się tak nie tylko u nas.
Opublikowano
Rząd musiałby na głowę upaść, aby obniżyć akcyzę na auta klasy premium - więcej zyskałby na obniżeniu na tańsze auta, aby ludzie zamiast ściągać graty z zagranicy przerzucili się na nowe.

Akcyza na nowego powiedzmy vw polo cz yarisa to około 1000zl. Sądzisz, że po zmniejszeniu tego na 0 ludzie przerzucą się na nowe? :)

Opublikowano

Akcyza na nowego powiedzmy vw polo cz yarisa to około 1000zl. Sądzisz, że po zmniejszeniu tego na 0 ludzie przerzucą się na nowe? :)

Przy podniesieniu na używane tak, aby trupów nie ściągać do Polski - tak.

To tak jak z górnictwem - trzeba likwidować patologie, a nie tylko CHCIEĆ

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Czy ktoś się orientuje w temacie Performance Power Kit do 20d? Będzie taka opcja?
Opublikowano

Inchcape zaprasza na dzień otwarty z G30 , ciekawe czy będą mieli kilka wersji czy tylko tę jedną która stała od kilku tygodni zamaskowana pod salonem .

http://warszawa.bmw-inchcape.pl/o_nas/aktualnosci_i_oferty/aid/9a997859d7e73ebab25e2d30b30897c0/-/11_luty_premiera_zupelnie_nowe_bmw_serii_5

Opublikowano

Już mają kilka :lol:

Ale nie wiem, czy wszystkie do pokazywania.

@Szozdul - PPK ma być teoretycznie do większości wersji, na razie podano parametry do 530d i 540i, dostępne od czerwca.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czesc,

Jezdzilem nowa 520d i oto wrazenia.

Lepsze zawieszenie, samochod rzeczywiscie fajnie i lekko sie prowadzi.

W wyciszeniu nie zauwazylem jakiejs zdecydowanej poprawy. Nowe komforty sa jakby troche mniejsze ale i bardziej miekkie i w sumie chyba na plus.

Materialy wewnatrz lepsze ale nie ma mowy o jakiejs zdecydowanej roznicy na + tak jak to bylo po zmianie z E60 na F10.

Wszelkie systemy i multimedia oczywiscie super dzialaja, szybko, wyswietlacze z super grafika itd.

Generalnie ewolucja nie rewolucja i jak wsiadlem ponownie do swojej to nie mialem wrazenia ze jade czyms o wiele gorszym.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W Inchcape juz dzisiaj mozna ogladac ta 530D w salonie tylko ze za kotara ale bez zadnego maskowania.

520d jest do jazd testowych w nieduzym kamuflazu.

Opublikowano
Cyrkują z tym maskowaniem - auto w Necie jest dostępne. Albo niech nie wysyłają aut przed premierą albo niech nie cudują :)
Opublikowano
Czy ktoś z szanownych forumowiczów zamawiał bmw w Anglii z kierownicą po właściwej stronie? Właśnie spojrzałem w ich cennik i wychodzi mi, że 520d ze skórą dakota i kilkoma dodatkami wychodzi w granicach 180 tysięcy już z polską akcyzą i vatem. U nas 520d w automacie startuje od 227. Podobna wersja to pewnie około 240-250 tysięcy.
Opublikowano
Cyrkują z tym maskowaniem - auto w Necie jest dostępne. Albo niech nie wysyłają aut przed premierą albo niech nie cudują :)

To taki trik marketingowy. Samochód zamaskowany bardziej zwraca uwagę na ulicy.

Podobny patent zastosowali przed premierą x6.

Ja dostałem zaproszenie na piątek na zamknięta premierę z kolacja w Poznaniu.

Swóją drogą ciekaw jestem, jak działa elektryczne wspomaganie kierownicy. Niestety BMW jako kolejna marka rezygnuje z hydraulicznego wspomagania.

Opublikowano
Dziwne z tym wyciszeniem. W większości recenzji zachwycają się nad tym, ze zdecydowanie lepsze, coś na poziomie 7 a tu użytkownicy nic takiego nie potwierdzają. Co do prowadzenia to też są różne recenzje. Jedno jest pewne f10 teraz wygląda już staro.
Opublikowano

Kto nie potwierdza? Wiele osob sie zachwyca wyciszeniem, i ja rowniez, w stos do f10 prelci jest przepaśc.

Pzdr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł