Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w głowie trzy pomysly dla 520d:

1) Power Kit, +10%, mega bezpiecznie, dużo chłodzenia.

2) Hartge, znudzi się to się łatwo pozbyć. +15-20%

3) Mapa. Zalety mapy, ale dłubanie komputera. +15-20%

2 vs 3 - nie ma co dyskutować. To już było wiele razy ;-)

Podstawowe pytanie to 1 vs 2/3. Skoro BMW daje +10% i dużo chłodzenia to jak to wpływa na silnik kiedy damy więcej bez IC? Czy tunerzy mogą się wypowiedzieć? Co siedzi w logach? Zdarza mi się lecieć DE-A9 przez dłuższe odcinki 180+.

Drugie pytanie, jak do tego ZF? Raczej wytrzyma każdą opcję. Chodzi mi bardziej o to czy skrzynia się dostosuje czy będzie zmieniać biegi jak dla seryjnej mapy czyli zupełnie bez sensu. I pomocniczo - czy PPK robi też coś z programem skrzyni, czy nic...

Głowix
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

przelotowe 180km/h to pikuś dla tego motoru, ale po mocnym programie, jazda 20km z nogą w podłodze, może już być większym obciążeniem dla silnika

kit +10% to właściwie drobny pikuś, ale z autem na mocnym sofcie należny obchodzić się troszkę inaczej...a tak naprawdę to mądre użytkowanie, serwis olejowy co 12 max 15tkm. i nie ma prawa być większych problemów

skrzynia działa normalnie, nic nie świruje

PPK nic ze skrzynią nie robi

Opublikowano
przelotowe 180km/h to pikuś dla tego motoru, ale po mocnym programie, jazda 20km z nogą w podłodze, może już być większym obciążeniem dla silnika

kit +10% to właściwie drobny pikuś, ale z autem na mocnym sofcie należny obchodzić się troszkę inaczej...a tak naprawdę to mądre użytkowanie, serwis olejowy co 12 max 15tkm. i nie ma prawa być większych problemów

skrzynia działa normalnie, nic nie świruje

PPK nic ze skrzynią nie robi

Konkret :cool2: Dzięki.

To jeszcze zdefiniujmy mocny program dla 20d. 220-225 i 450 to już mocny? Większość boxów i przeprogramowanych ecu tak kończy.

Głowix
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
220-230KM to nie jest mało , biorąc pod uwagę że 180 to dobra seria :wink:

w swoim celowałbym w 240KM+ ale klienta bym tak nie wypuszczał, to już nie przelewki a termika musi być ustawiona dość wysoko

U mnie seria byla 189KM wiec 225KM po programie nie wydaje sie grozne. Przejechalem jakies 5kkm od czasu podniesienia mocy i wszystko w najlepszym porzadku. Skrzynia pracuje normalnie, nie robi to jej roznicy z moich obserwacji.

Opublikowano
a jaki program do 530 d xdrive 258km z 2011 polecacie ....bo już mnie nosi :twisted:
Opublikowano
a jaki program do 530 d xdrive 258km z 2011 polecacie ....bo już mnie nosi :twisted:

dobry :D

wiem :) robiłeś mi w poprzedniej 535d ...

jak już robiłeś podobne to wrzuć jakieś mapy i powiedz czego rozsądnego oczekiwać tj. ile KM i Nm ...

Opublikowano
Mam pytanie do tych, którzy wykonali program do wersji 520d 184KM w swoich samochodach i już przejechali trochę kilometrów (1000+). Jak wrażenia z perspektywy czasu? Nie chodzi mi o PPK, tylko sam program w seryjnym komputerze. Może się ktoś podzielić? Fun? Problemy?
Głowix
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Piszesz wyżej, że 30d 258KM nie robiłeś jeszcze. A 35d 313KM miałeś okazję poprawiać?

Beg forgiveness for typos - sent from my iPhone via Tapatalk

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ale to m235i musi prać :shock: :shock: :shock: Ciekawe jakby wypadł pojedynek z E92 M3 ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
35d bardzo mocno wychodzą, okolice 370-390ps.

dokładnie :)

Brzmi zachęcająco. To dzięki zmianie mapy, czy po boksie?

Beg forgiveness for typos - sent from my iPhone via Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

.... no ta M2 niezle osiagi uzyskala na hamowni - nawet moze dac baty nowej F80/82

.. wczoraj dostalem oferte od kreatormocy.pl na moja M3 za 3000zl - ( zawsze uwazam ze indywidualny chip jest bezpieczniejszy niz chip-box) czy ktos ma opinie o tym warsztacie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W Kreatorze robiłem swoje poprzednie auto. Opel Insignia 2.0t 4x4 http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/13/8ca233e8c26a66145f28719bed039f71.jpg

Byłem mega zadowolony. Zrobione czyściutko, szybciutko i bez problemów. Wydaje się, że panowie znają się tam na robocie.

Auto chodziło jak marzenie. Ładniej zbierało się z dołu i było ogólnie żwawsze. Spalanie zrobiło się kosmetycznie niższe.

Sent from my iPad using Tapatalk