Skocz do zawartości

chip tuning - wykres

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Wyświetleń 706,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mi ostatnio spalił 5,2l na trasie Warszawa - Rzeszów (prędkość max 150 na drodze expresowej), i tyle mi wystarczy chce pożyć i żaden chip tuning nie jest mi potrzebny.

pzdr

Opublikowano
mi ostatnio spalił 5,2l na trasie Warszawa - Rzeszów (prędkość max 150 na drodze expresowej), i tyle mi wystarczy chce pożyć i żaden chip tuning nie jest mi potrzebny.

pzdr

To SUPER, że nas wszystkich o tym poinformowałeś :mrgreen: bardzo interesująca informacja w wątku o chipowaniu :duh:

Opublikowano
pozno wstala ...

przy 1500 obr/min to późno? Bez przesady to nie Solaris :)

Opublikowano
pozno wstala ...

przy 1500 obr/min to późno? Bez przesady to nie Solaris :)

...no właśnie, taki dumny byłem z moda, moment łagodnie wstający i parametry z "flotówki" więcej niż zadowalające :wink:

Opublikowano

pzdr

To SUPER, że nas wszystkich o tym poinformowałeś :mrgreen: bardzo interesująca informacja w wątku o chipowaniu :duh:

hehhehe . :cool2:

Clip, GCS zle sie wyrazilem , mialem na mysli to ze np.380 osiaga dopiero przy 2350obr ... :whistle: u mnie przy 2050 a i tak wydaje sie ze mulowaty jest bardzo z dolu . (no taka charakterystyka tych silnikow), wiec tu to odczucie moze byc jeszcze gorsze ...

Generalnie wykres jest :cool2: , ladnie trzyma moment.

A co do flotowki czy nie flotowki to jaka to roznica ? przeciez to ten sam motor i wszystko inne tylko ztlumiony przez fabryke, robia sie te silniki prawie identycznie jak nie identycznie , Mam racje?.

Edytowane przez mmcv

Opublikowano

pzdr

Takie male OT. Na naszym forum bardzo czesto istnieje taka praktyka : np pojawia sie temat " W moim autku pojawilo sie ............." co moze byc przyczyna?" W tym momencie ukazuje sie odpowiedz typu "u mnie nic takiego sie nie dzieje". :D :D :D Odpowiedz jest to tak odkrywcza, uczaca, i do bólu szczera, że nie ma jak z tym dyskutować... :D :D :D

Opublikowano

Ladnie wyszla ta 525d , szkoda ze tego 470 nie udalo sie dluzej utrzymac za to 450 trzyma sie dlugo (od 2000 - 3400 :shock: ) - wlasciciel napewno zadowolony :D

z ciekawosci jak sie robia 325d ? bo tam "ciut inny motor" (3.0 na innej turbinie i wtryskach niz 330d).

Opublikowano

o to samo chciałem zapytać.

Warto ładować się w słabszy wariant?

W tabelach przyrostów 325d po chipie wychodzi podobnie jak 330d seria (w sensie ta 231KM)

Jakbyś miał jakiś wykres to wrzuć pls.

Opublikowano

Cześć. To ja jestem właścicielem tej 525d z wykresu powyżej.Rzeczywiście ,seria trzymała i to mocno fabryczne 177 km z czego się tylko cieszyć,zwłaszcza że auto z DPF i przelatane 122 tyś.km.

Po programie wydaje się jakby człowiek wsiadł w inne auto ale to raczej normalne przy wzroscie momentu o ponad 80nm.Z ciekawostek to zrobiłem dzisiaj 70km w mieście na wirusie od Grześka i spalanie na kompie spadło o -1l (z 11.2l na 10.3l) więc całkiem sporo :) Najważniejsze że moment idzie równiótko i na tym mi zależało najbardziej.Rzeczywiście w pewnym momencie lekko puszcza ale do przeżycia ten spadek.Z góry nie zamierzałem szarżować na np.240km i 515nm ze względu na żywotność podzespołów i dlatego wydaje mi się że wyszło w sam raz.Dziękuje i polecam GCS z czystym sumieniem.Fachowo i przyjemnie.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Panowie a ja mam takie pytanie czy u was też coś podobnego zaobserwowaliście.

Mianowicie przed programem komputer mi oszukiwał co do spalania oczywiście zaniżał o jakieś 0,3l w porównaniu do dystrybutora jak lałem pod korek.

Po programie skasowałem spalanie i jak inni pisali że spalanie spadnie no to zachwycony bo komputer mniej pokazuje o ponad 0,5l :D

Ale z czasem coś tak za szybko paliwo schodziło z baku i postanowiłem zmierzyć na dystrybitorze.

Dodam że nie tylko na jednym sprawdzałem i teraz mi zaniża o ok 0,8l-1,0l :evil:

Miał ktoś może podobnie ? Czy program mógł wpłynąć na to?

Opublikowano

U mnie po programie to sie chyab nie zmienilo zabardzo...przed programem oszukiwalo i po programie rowniez. Wiadomo ze po programie leje sie wiecej paliwa ale przeciez to jest wlasnie mierzone na podstawie tych wartosci .

Skalibruj sobie kompa z dystrybutorem i bedziesz mial prawie identycznie .

Opublikowano

hej.

zdecydowałem się chyba na zchipowanie swojej trójki 2.0d (163KM, manual, 2005).

gdzie polecacie w okolicach wawy? w dobrej cenie no i profesjonalnie ? :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
hej.

MR-Motors lub Masters

Opublikowano
hej.

MR-Motors lub Masters

A w dobrej cenie, profesjonalnie i w obojętnie jakiej okolicy?

Ile w ogóle taka zabawa powinna kosztować tak plus minus dla auta BMW E91 LCI 320xd 2009 177KM@350Nm?

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Licz sie w przedziale 1200-2000zl brutto , a od czipowania to ja zawsze polecam naszego forumowego koleżke G-CS ( TUTAJ MASZ LINK DO PROFILU JEGO : memberlist.php?mode=viewprofile&u=42784)a który notabene już dawno za te polecanie powinien mi za friko program zrobic :norty:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Licz sie w przedziale 1200-2000zl brutto , a od czipowania to ja zawsze polecam naszego forumowego koleżke G-CS

A xdriva da sie hamowac na zwyklej hamowni? Nie trzeba 4x4?

Opublikowano
  • Członkowie klubu

W X-drive z tego co kiedyś wyczytałem wystarczy wyjąć jeden bezpiecznik, i już bedzie tylko RWD ale ile w tym prawdy to nie wiem i fakt 4x4 potrzebują specjalnej hamownii.

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=444973

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

pzdr

Uciekaj stąd bo od samego czytania cię głowa rozboli :mrgreen: :duh: :mad2: :twisted: :mrgreen:

Opublikowano
  • Członkowie klubu
No właśnie Masters mi zawołał 2767,50 brutto (2250 netto)

A hamownia pewnie musi być 4x4 :)

Cena wysoka bo sterownik Twojego silnika ma "tuning protection". W cenę wliczone jest także ryzyko uwalenia ECU, ponieważ trzeba go rozbierać i wpinać się w płytę.

Taką odpowiedź otrzymałem od jednego z tunerów.

Ja tez mam dylemat czy robić program w ten sposób czy poczekać aż będzie metoda tradycyjna tj. przez port OBD.

Edytowane przez prmax