Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

tez poszukuje kogos z okolic Mlawa, Przasnysz,Ciechanow, Pultusk,Plonsk do przeprogramowania na swiatla dzienne.Jest to BMW320 D -Automat z 2004 roku na xenonach.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 274
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W Przasnyszu zagadaj z elektrykiem w Q-Service Dąbek. On obczaja BMW, interfejs ma na pewno

Dzieki, Jutro sprawdze czy mi zrobia, Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Szukam kogoś z interface pod ncs dla e46 po fl, najlepiej ktoś z okolic Nowego Sącza czy też Krakowa

ja mam, mieszkam w krakowie /borek fałęcki, koło zakopianki/

Opublikowano
Heh no ja na podgórzu (Kalwaryjska) choć w sumie od 1 się przenoszę, dało by rade jakoś się z tobą umówić? Akurat do tej bmw mam kabel anie nie pod ncsa

spoko, ja interfejs mam swój. możemy się umówić, daj znać kiedy ci pasuje ;)

• 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Aktywuje światła do jazdy dziennej w e46, e39, e60, e90 w okolicach kartuz tj. kamienica szlachecka, a od października gdańsk.. chętni pisać śmiało
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie aktywacji świateł do jazdy dziennej w E46 po lifcie.Właśnie wróciłem z garażu i aktywowałem te światełka i czy ktoś wie jak zrobić by światła postojowe paliły się taj jak wcześniej przed aktywacją DRL tzn.by po przekręceniu przełącznika na postojowe paliły się tylko one a nie razem z DRL

Czyli na zapalonym silniku mam możliwość włączenia tylko świateł mijania i świateł DRL .Jak coś w Olsztynie mogę pomóc w aktywacji tych świateł.

Opublikowano
zastanawiam się po co to podróbkowanie dziennych napewno nie dla oszczędności skoro światła ksenonowe są oszczędniejsze o ok 50 procent niż zwykle żarówki trwalsze do 10 razy i wiele innych zalet uruchamiając swiatla drogowe na dzienne ok 50 procent świeenia częstrza wymiana żarówek i jeszcze jazda na pseudo dziennych rozumiem w orginale bez sensu
Opublikowano
A ja nie rozumiem powyższej wypowiedzi. Nie mam ksenonów i nie podróbkuję żadnych dziennych, a raczej aktywując je przez NCS, najmniejszym kosztem mam wygodną opcję bez ingerencji w wygląd auta. Tyle.
Opublikowano
to nie jest 50% a kilka/kilkanaście %. I od kiedy podawanie mniejszego napięcia powoduje szybsze zużycie żarówki ? :mrgreen: jest odwrotnie właśnie.
szukam
Opublikowano
A ja nie rozumiem powyższej wypowiedzi. Nie mam ksenonów i nie podróbkuję żadnych dziennych, a raczej aktywując je przez NCS, najmniejszym kosztem mam wygodną opcję bez ingerencji w wygląd auta. Tyle.

z tego co wiadomo to w modelach bez ksenonów nie dzialają dzienne

Opublikowano

jak nie działają dzienne jeśli sie nie ma ksenonu.

W każdym są obojętnie jaki typ lampy, w przedliftach po prostu zapalają się też kierunki (ala USA), w poliftach normalnie bez kierunków można je uruchomić.

szukam
Opublikowano
zastanawiam się po co to podróbkowanie dziennych na pewno nie dla oszczędności skoro światła ksenonowe są oszczędniejsze o ok 50 procent niż zwykle żarówki trwalsze do 10 razy i wiele innych zalet uruchamiając światła drogowe na dzienne ok 50 procent świecenia częstsza wymiana żarówek i jeszcze jazda na pseudo dziennych rozumiem w oryginale bez sensu

Jak najbardziej KSENON'y są trwalsze ale pod warunkiem że świecą cały czas... przy częstym włączaniu i wyłączaniu ich trwałość drastycznie spada podobnie jak w przypadku świetlówek....

...z tego co wiadomo to w modelach bez ksenonów nie działają dzienne...

Proponuję poczytać trochę forum...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

ostatnio uruchomilem sobie w e46 po lifcie drl ale ktos z przeciwka mi kiwnął zebym wlaczyl swiatla ???

według mnie swieca ok, jak sie patrzy z gory to rzeczywiscie wygladaja jak postojowki ale jadacy z przeciwka widza je chyba ok.

jedynie musze jeszcze popatrzec bo chyba byly tam 2 opcje ustawienia wert02 i wert 03, na ktory macie ustawiony?