Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 724
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

PHU Borsiak, Boczna 21/23, Konstantynów Łódzki, 422115536

Najwyższa jakość a ceny w miarę rozsądne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W Lodzi mamy nowy ASO BMW przy Rokicinskiej. Podjechalem pocieszyc oko nowymi Buniami a wyszedlem umowiony na serwis swej e46. Trudno dieselek odpala przy dwucyfrowym mrozie. Popytalem przy okazji o ceny:

-wymiana plynu hamulcowego 400pln

-plyn hamulcowy 70pln

-wymiana oleju silnikowego 200

-olej silnikowy 105/ litr

-filtr oleju 70

-filtr kabiniowy 200

-swieca zarowa 80-100pln

Serwisant sprawdzil wpisy w ksiazce, odczyt z kluczyka, wjechal na podnosnik- wzrokowo obejrzelismy wszystko ,pomierzyl klocki hamulcowe. Wszystko gra, wymiane swiec zaproponowal gdy nie bedzie chcial juz odpalic zima :shock:

Zaproponowal jeszcze usuniecie malej rysy na lakierze i odgrzybienie klimy. Cała ta usługa za ZERO zlotych :D Mila atmosfera, kultura,bardzo dobre wrażenie po wizycie, polecam to ASO dla zamorzniejszych posiadaczy nowszych modeli BMW.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mieszkam od tego ASO kilkaset metrów. :) Krótko mówiąc zbudowano mi mekkę pod blokiem prawie. :)
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gdzie w łódzkim znajde dobrego elektryka który ogarnie założenie odcięcie zapłonu?

A od tego dobrym specem, szczególnie w BMW jest Mariusz nr tel 601-304-010.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na opisanie "przygód", które miałem w autoryzowanym serwisie na przestrzeni kilku ostatnich lat nie starczyło by miejsca na tym forum. Wszystkie dotyczyły nowych egzemplarzy (wizyty gwarancyjne i drobne interwencje).

W związku z tym bardzo czekaliśmy na otwarcie nowego (drugiego) salonu w naszym mieście.

Niestety poza pozytywnymi opiniami o uczciwości nowej firmy musimy chyba poczekać aż nabiorą doświadczenia. (Jest to oczywiście naturalne)

Byłem tam 3 razy z różnymi modelami. W jednej prostej rzeczy na gwarancji niestety mi nie pomogli.

W końcu, jest gdzie w naszym mieście wymieniać olej w samochodach na gwarancji. Zobaczymy co będzie dalej.

Prawdopodobnie przy następnej okazji odwiedzę serwis w Niemczech. Zdania znajomych na temat obsługi w serwisach za naszą zachodnią granicą są zawsze pozytywne w porównaniu do serwisu w Polsce.

Opublikowano

Problemy z hałasami tapicerki wewnątrz. Mam wrażenie, że "olali" sprawę i nie chciało im się tym zająć. Hałasy zawieszenia jeszcze im nie zgłaszałem (zapomniałem). Po za tym podejście klienta w zakresie "obsługi bezpośredniej", rozmowy etc. dość profesjonalnie. Czujesz że rozmawiasz z kimś kto był szkolony do rozmów z klientem. Na pewno jeszcze do nich pojadę, mam nadzieję że nic mi się nie popsuję.....

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam, potrzebuje w swoim e46 318d wspawać łącznik elastyczny w układ wydechowy, a przy okazji wywalić katalizatory. Ktoś wie gdzie ogarną sprawe?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto-Mark, ulica Kolumny ileś tam, znajdź sobie w necie. Mają też oddział na Bema.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam solidnego zakładu gdzie zrobią mi pomiar geometrii w moim lekko obniżonym e46

zakładów jest w morde ale niewiele pewnie zna się na robocie jak to zwykle bywa

Opublikowano
Polecam zakład u Grzegorza i Rafała na Więckowskiego 87
126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kiedyś tam byłem i mi spieprzył na całego. To było dużo lat temu więc może coś tam się poprawiło. Jeżeli mówimy o tym samym kolesiu co jest na przeciwko Urzędu Statystycznego.

Zreszta na czym polega problem w Twoim aucie, że aż mega specjalista potrzebny? W dobie laserowych pomiarów trzeba być debilem żeby spieprzyć geometrię i zbieżność.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam gdzie w lodzi porzadnie zrobia mi zbierznosc oraz katy w zawieszeniu w e61 ?? dzieki
Opublikowano
Olech Service w sprawie geometrii jak najbardziej ok. Tylko załatw w p. Piotrem Kwiasowskim żeby robił Ci osobiscie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie przesadzajcie. Geometrię i zbieżność diagnosta też zrobi dobrze. Po coś ma komputer do tego i nowoczesny sprzęt. Cudów tutaj nie ma, albo zielone albo czerwone. :)