Skocz do zawartości

Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 728
  • Wyświetleń 289,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Czy ktoś z Was mógłby polecić lub odradzić warsztat zajmujący się chiptuningiem w Łodzi i okolicach? Czy macie jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja odradze zastec :P to są chyba najwieksi partacze jakich znam. Nie dość że na wstępie atakują tekstem "nie dajemy gwarancji bo się coś może popsuć" a po drugie zostawiają takie druty że aż się przykro patrzy. To opinia którą wyrobiłem sobie 4 lata temu, nie mówie może coś się zmieniło, chociaż wątpie :P

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie w Łodzi najlepiej podjechać na kompa?

Chciałem sprawdzić błędy i zrobić analizę spalin.

Dzięki

Opublikowano
Gdzie w Łodzi najlepiej podjechać na kompa?

Chciałem sprawdzić błędy i zrobić analizę spalin.

Dzięki

Więckowskiego 87. Rafał Cander 604-607-515. Polecam z czystym sumieniem. Trzeba dzwonic i sie umówić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja z własnego doświadczenia mogę polecić firmę Magnetto i pana Lipińskiego w Zgierzu (ul. Łódzka, przy komisie "Autostrada"). Naprawiałem u nich sterownik ABS-u przy e39 i jestem zadowolony z naprawy, koszt 200 zł., rok gwarancji, cała operacja trwała pół godziny i przy okazji poprawili jeszcze pozostałe 3 luty w sterowniku, żeby za chwilę coś znowu nie padło. Z tego co się orientuję robią też inną elektronikę. Jechałem tam 175 km. w jedną stronę, ale było warto :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam problem z układem chłodzenia w BMW e46 320ci w wolnym tempie ucieka mi płyn chłodniczy gdzie najlepiej w łódzkim podjechać z tym problemem ? :)
Opublikowano
Prawie do każdego polecanego tutaj.....poszukaj,zadzwoń i już .....poza tym łodzkie jest duze kolego.... :wink: :wink:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Witam,

Od niedawna jestem użytkownikiem BMW E91 320d. Postanowiłem na dobry początek wymienić w aucie olej wraz z filtrami (mam pełną i potwierdzoną w ASO historię serwisową, ale zawsze jak zaczynam eksploatacje auta używanego to dla spokoju sumienia robię taki serwis). Serwisy olejowe auta chcę kontynuować w ASO BMW (dla posiadania pełnej dokumentacji serwisowej przy dalszej odsprzedaży za jakiś czas). Jestem spod Warszawy - sprawdziłem oferty wszystkich ASO z Warszawy i z Łodzi. Najciekawszą ofertę cenową na usługę przedstawiło mi ASO Tłokiński z Łodzi. Ponadto pracownik tego ASO wydał mi się najbardziej konkretny i zorientowany w temacie - w wielu pozostałych ASO dzwoniąc z pytaniem o koszt usługi czułem się jak intruz. Czytałem jednak opinie na forum o ASO Tłokiński i trochę się zaniepokoiłem. Opinie te są jednak najczęściej sprzed kilku lat, kiedy Tłokiński był monopolistą na rynku łódzkim. Dlatego chciałem zapytać czy ktoś z forum serwisuje obecnie w tym ASO swoje auto i mógłby powiedzieć coś na temat rzetelności tego serwisu (chodzi mi o serwis mechaniczny)?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Polecam Premium Arenę zdecydowanie. Zastanawiam się tylko po co chcesz robić to w ASO? To tylko olej i filtry. A tak z ciekawości.. ile kosztuje w ASO sama wymiana oleju, w sensie, gdy przynosisz swój olej, filtry itd?

W Warszawie masz bardzo dobry, nieautoryzowany serwis Auto Classic Service w Raszynie. Naprawdę mają pojęcie o BMW.

Opublikowano

Dokładnie....akurat sama wymiana oleju i filtrów to spory koszt w ASO a dla samego wpisu w historię to nie ma sensu.Tak jak napisał kolega są inne nieautoryzowane ale sprawdzone serwisy i ceny też zupełnie inne a Tłokinski jeśli chodzi o wymianę też ci to zrobi bezproblemowo....Premium Arena też jest spoko :wink:

W łodzkim mozesz podjechać do Radka z Kliniki BMW http://www.klinika-bmw.pl/

Opublikowano

Witajcie,

przejrzałem cały temat i nie znalazłem żadnego polecanego mechanika do BMW w okolicach Wielunia, Sieradza i Zduńskiej Woli. Mam e46 330i i problem z gubieniem płynu chłodniczego oraz (chyba) z padającym Vanosem (motor jest na podwójnym). Jest ktoś kompetentny kto by się tym dobrze zajął w okolicach tych miast co napisałem?

Osobiście do Łodzi mam ponad 100km :(

Opublikowano

Bełchatów moze być ??

Dominik 516 057 004 na wjeździe od Wielunia ok 2 km przed Bełchatowem skręcasz w prawo i zaraz w lewo przy stacji benzynowej ( chyba Bliska ) a z daleka widać szyld BMW

Opublikowano

U Tłokińskiego za wymianę oleju, filtra oleju, filtra powietrza i filtra kabinowego wraz z materiałami zaproponowali ok. 980 zł. Dla porównania Premium Arena Arena zaproponowała ok. 1300 zł. W warszawie najtańszy jest Rawski - 1180 zł, reszta ok. 1300-1500 zł. W warszawskich ASO olej wyceniali na ok. 450 zł (5,2 l), więc przy rabatach U Tłokińskiego pewnie wyjdzie min. ok. 350 zł do odliczenia za własny olej - będę to jeszcze sprawdzał, bo olej chciałbym przywieźć swój (zawsze to ok. 150 zł oszczędności).

Dzięki za namiary na Klinikę BMW i Auto Classic Serwis z Raszyna (mam go bliżej). Słyszałem jeszcze o dobrym serwisie w Pruszkowie: http://www.auto-klinika.com.pl/ - kolega, który jeździł kiedyś e90 polecał mi ten warsztat.

Co do wyboru ASO nie jestem jeszcze do końca przekonany, ale z mojego doświadczenia wynika, że przy późniejszej odsprzedaży tego typu auta pojawiają się problemy jak nie ma historii serwisowej do końca, a auto jest z importu. Auto jest z 2008 r. i ma niecałe 150 000 km przebiegu - to jest dość niski przebieg jak na diesla z tego rocznika. Samochód dokładnie sprawdziłem sam i sam go przyprowadziłem do Polski. Nie chcę się potem potykać przy odsprzedaży za kilka lat z kupującymi, którzy będą mi kwestionować przebieg, twierdząc, że auto z importu po 8 latach jazdy nie może mieć np. 180 000 km. Tak sprawa będzie jasna - zapraszam do ASO - z kluczyka wszystko będzie sprawdzone i nie będzie na ten temat dyskusji. Oczywiście nie myślę o tym, żeby do ASO jeździć na wymianę klocków hamulcowych czy ewentualne naprawy (oby takich poważniejszych nie było) :wink:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W ASO wystarczy, że zrobią Ci odczyt z kluczyka i już jesteś w bazie. Nie musisz od razu robić u nich tak drogiej wymiany oleju i filtrów.
Opublikowano
Witam może ktoś doradzić gdzie najlepiej naprawić automatyczną skrzynię biegów GM od X5
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie naprawiaj, kup drugą. Wyjdzie taniej i mniej problemów.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A jaką masz pewność że nie kupisz gorszej niz masz??? Bez sensu rozumowanie...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Bełchatów moze być ??

Dominik 516 057 004 na wjeździe od Wielunia ok 2 km przed Bełchatowem skręcasz w prawo i zaraz w lewo przy stacji benzynowej ( chyba Bliska ) a z daleka widać szyld BMW

Mam uraz co do Tych Panów.Miałem u nich swoje 330d wymieniali mi 3 wtryski i moduł komfortu.Moduł nie do konca zrobiony w sensie(gdy się zamykało nie swieciły migacze) a druga rzecz po przejechaniu dłuzszej trasy czyt. Polska Niemcy w połowie drogi zaczęła lac się ropa. Potem moj mechanik powiedział,ze niby jakiejś uszczelki nie zakrecili.

_s0.zmniejszacz.pl_DSC_0024_zmniejszacz-pl_878220.jpghttp://www77.zippyshare.com/thumb/56466293/file.html
Opublikowano
Wiesz...każdy robi jak uważa..ja u nich robiłem kilka rzeczy i było zawsze ok :mrgreen: :mrgreen: a jak masz pretensje to umieść w dziale NIE POLECAM :cool2:
Opublikowano
...i moduł komfortu.Moduł nie do konca zrobiony w sensie(gdy się zamykało nie swieciły migacze)

Akurat to jest kwestia zakodowania a nie nieprawidłowo zamontowanego/wymienionego modułu komfortu :wink:

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
Dobry lakiernik w łodzkim? Potrzebuje polakierowac maske
Opublikowano
Ale w okolicy jakiej kolego?