Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 786
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gdynia - Chylonia ul. Grochowa Rysiu 603-200-065 - fascynat marki, siedzi od lat w bmw zna sie na tym dobrze, rozsadne ceny na czesci i uslugi, mozna sie z nim dogadac, serwisuje u niego swoja 2ga 320tke, kolega serwisowal swoje e34 525

jest tez dobry warsztat w Wejherowie WFK ul. I Brygady Pancernej WP 8 572-60-07 wprawdzie ceny juz troche wyzsze, ale jest to wiekszy warsztat, wiecej ludzi, widac ze znaja sie na tym co robia - jednym slowem fachowcy - wprawdzie bylem u nich tylko raz, ale znajomi ich polecaja

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano

Wejherowie WFK ul. I Brygady Pancernej WP 8 572-60-07

Obsluga mila, widac ze sie znaja (kiedys pracowali w ASO, ten najbardziej kumaty mechanik chwalil sie ze robi w BMW od 91 roku i chyba nie klamal)

Kupilem rozrusznik ( 160pln uzywany) do 316 Powiedzieli co moglo byc przyczyna zwarcia mimo ze nie widzieli auta!! Trafili lepiej od mechanika, ktory wine zwalil na stacyjke a za tydzien znowu wymienial mi rozrusznik (oczywiscie na swoj koszt) bo nie chcialo mu sie sprawdzic tej plytki o ktorej mi powiedzieli!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Gdynia - Chylonia ul. Grochowa Rysiu 603-200-065 - fascynat marki, siedzi od lat w bmw...

U Ryśka robię auta od 6 lat. Zawsze bez pudła. Polecam.

Opublikowano

8) Tak jak kolega polecam obsługę warszatu WFK BMW mieszczącego się w Wejherowie. Znam i współpracuję z nimi od 7 lat. Zawsze trafna diagnoza, szybka i fachowa naprawa, oryginalne części w kartonach z naklejkami bmw smorawiński, tyle tylko , że 3 razy taniej niż w ASO BMW. :shock:

Naprawde Polcam ! Miła obsługa, wspaniali fachowcy, rozmowy przy kawie :)))

Przyjeżdżają tu ludzi z miejscowości oddalonych nawet o 300 km !! :idea: :!: :!:

Naprawiają od najstarszych po najnowsze modele naszej kochanej marki :P

http://www.wfk.com.pl

Żyj z pasją !
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
8) Tak jak kolega polecam obsługę warszatu WFK BMW mieszczącego się w Wejherowie. Znam i współpracuję z nimi od 7 lat. Zawsze trafna diagnoza, szybka i fachowa naprawa, oryginalne części w kartonach z naklejkami bmw smorawiński, tyle tylko , że 3 razy taniej niż w ASO BMW. :shock:

Naprawde Polcam ! Miła obsługa, wspaniali fachowcy, rozmowy przy kawie :)))

Przyjeżdżają tu ludzi z miejscowości oddalonych nawet o 300 km !! :idea: :!: :!:

Naprawiają od najstarszych po najnowsze modele naszej kochanej marki :P

http://www.wfk.com.pl

To i ja dodam swoje 3 grosze 8) Umówiłem się z nimi na wymianę tarcz ,klocków,czujnika zużycia okładzin. czujnika poziomu płynu ,przewodów podciśnieniowych ,korka wlewu oleju,diagnostykę silnika i komputera(wykasowanie błędów) i to wszystko zamknęło się przy dobrej kawie i wisiorku BMW gratis w 1000zl Polecam :cool2:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
może ktoś by tu wpisał jakieś informacje odnośnie zakładu spawającego głowice? to dość częsty problem szukam w necie nic nie moge znaleźć ... Prosze o informacje ,które napewno sie jeszcze innym przydadzą...
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Jest zaklad ktory spawa glowice (napewno robia alu) niedaleko lotniska - jadac od strony gdanska zaraz za torami po lewej stronie.

pozdrawiam

mavic

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Co sadzicie o ///RS Rutkowski?

Kolega kilka razy tam byl, mowil ze fachowa obsluga i konkretnie robia.

Macie jakies doswiadczenie z tym serwisem?

Pozdrawiam

BMW - Bo Mozesz Wiecej...
Opublikowano
Raz cos im wyjdzie, innym razem nie. Niezle zamieszanie tam panuje...ja przestalem tam jezdzic na korzysc Adam Serwis z Osowej

pozdrawiam

mavic

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja rowniez polecam WFK

Bylem u nich w piatek na przegladzie. Wymienilem kilka czujnikow, olej, filtr, plyny, swiece, itd. Calosc zamknela sie w rozsadnej kwocie, zostalem fachowo obsluzony, wyjasnili mi wszystko cierpliwie (a bylo tego wiele, bo to moje pierwsze Bmw)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dołączam się do pochwał pod adresem WFK . Byłem u nich dzisiaj i za : wymianę oleju + filtry oleju i paliwa , wymianę świec , dolewkę oleju do skrzyni i przeprowadzoną I inspekcję ( czyli sprawdzenie płynów , olejów , klocków , zawieszenia i sporo innych rzeczy ) zapłaciłem jedynie 400 zł brutto , co uważam za rekord świata ( poprzednio za Audi buliłem sporo więcej ) . Obsługa fachowa , wszystko wytłumaczą i nie zbywają jak natręta . Najbardziej podoba mi sie staranność w pracy - jakiś paproch z gniazda swiecy został wydłubany i wydmuchany po zauważeniu ( przed wymianą świecy , aby w trakcie nie wpadł do środka ) , natomiast wiem z doświadczenia , ze w różnych ASO pracownicy mają w pompie klienta i leją na to czy do korka wlewu oleju wpanie im klucz czy pet ...Gorąco polecam - we mnie mają już stałego klienta :) . Mam doświadczenia z serwisów Toyoty , Audi i Boscha , więc mam porównanie .
Opublikowano
Serdecznie nie polecam Rutkowskiego. Brata skasowali 2700 za jakies bzdury i jeszcze sie okazalo ze spaprali przy okazji pare spraw. Potem oddawali czesc pieniedzy.
Opublikowano

Zgadzam sie ! Rutkowski Serwis jest malo solidny.

Ja bym sklasyfikowal pomorskich fachowcow nastepujaco:

1. WFK

2. Adam Serwis

3. ASO FOTA (dobry elektryk)

4. BM Serwis (jak chca to potrafia)

Moge jeszcze polecic chlopakow od zawieszen z firmy Nagengast.

Pisze o tych ktorych znam napewno.

pozdrawiam

mavic

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sam jestem mechanikiem albo raczej nim bylem :mrgreen:

Serwisuje sie w WFK i moge z czystym sumieniem polecic ten zaklad, nie wciskaja zadnych kitow a to co robia ,robia naprawde solidnie.Wydaje mi sie,ze nawet sam dla siebie tak bym nie robil :cool2:

2FST4U
Opublikowano
Gdynia - Chylonia ul. Grochowa Rysiu 603-200-065 - fascynat marki, siedzi od lat w bmw...

U Ryśka robię auta od 6 lat. Zawsze bez pudła. Polecam.

mala poprawka nasz warsztat jest w cisowej a nie w chyloni ale stalym klientom wybaczamy:D ps. mamy tez uzywane czesci jak cos to pytac

moje modele
Opublikowano

WFK Byłem Bardzy sympatycznie! Podoba mi sie to ,zę sie nie szpiezszą robią jak należy.Wytłumaczą klientowi co i jak.To jest istotne Wymieniałem Gumy tylnej Belki 50 zł Guma 50 zł wymiana cena brutto!!:) Dixi a to ja już mam pytanie do ciebie pisze na prv. Kawke tam u was w cisowej dają?:)

Pozdrawiam

I polecam WFK To dobry serwis ale jak dla mnie troche daleko :(

Opublikowano
polecam WFK bylem u nich robic zawieszenie.trafna diagnoza i fachowa obsluga.z miejsca odrazu wiedzieli co jest .uwineli sie z tym w bardzo krotkim czasie.wymieniali mi przy przednim kole tuleje sworzen krotki i dlugi oraz lacznik stabilizatora w tylnim kole wymienili mi gume bo sie wybila.calkowity koszt wyniosl mnie 425 zl a czasu zajelo im to zeby to zrobic godzine.polecam
Opublikowano
polecam takze warsztat w sopocie na ul Armii Krajowej koles zajmuje sie tylko zawieszeniem w kwestiach regulacji katow geometrii oraz zbierznosci.facet wie co robi zna sie na tym i siedzi w fachu od parunastu ladnych lat.naregulacje oraz ustawienie zawechy przyjzedzal swoimi samochodami rajdowymi np Myszkier byl u niego swoja BMW oraz Cosworthem.nr kom do tego koelsia 605314674 goraco polecam. za ustaiwenie tylu oraz przodu w e36 kasuje ok 120 zl.pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co do Gościa z Armi krajowej w sopocie wyżęj omawianego to:

Nikt nie chciał sie podjąć rególacji mojej E34 zrobiłem sam regulacje bo było koło krzywe.

Gość z Armi krajowej powiedział nie ma problemu nie bezie jak nowe ale zobaczymy po ustawieniu powiem Panu jak będzie auto jeździć:

Wyregulował uruchomił drązek, mechanik na Dąbrowszczaków powiedział ,zę sie nie da bez wyciągania a on mi to uruchomił.

Po ustawieniu geometri auto jedzie wyśmienicie a było tam kombinowane że hoho:) przewidziałjak auto będzie jeździś co sie poprawi itp: sprawdziło sie :)

To jest mój ex sąsiad widywałem pod garażem fury sportowe z 15 lat temu wyscigówka stawała :) pracował gość przy autach sportowych gdzie precyzja i geometria to podstawa :) Facet mi powiedziałmożemy ustawic jak fabryka daje możemy ustawić ,że w zakrętach będzie wyśmienicie lepiej niż fabrycznie a na prostej bezie troche woźić miałęm opcji ile wleźie :) opowiadał jak ustawia sie na szuter jak na asfalt :) Sympatyczny gość i jako jedyny ustawiłmi geometrie sprawdził cisnienie do danego typu opony dwa razy sprawdzał :) dla mnei bomba!!! ,zę ja wczesniej do niego nie pojechałem.Garaż wygląda nie pozornie ale jak ten człowiek ma prace zorganizowaną :) Prosze zwrócić uwage na piec :) Koze z turbem tzn podłaczył dmuchawe od Fiata i piecyk mu dmucha ,że hoho :) no niesamowity gość! można pisać i pisać.Tak jak włąsnie mi powiedział mechanik w bmw jest to bardzo ważne dobra geometria i w autach luksusowych tych gabarytów i trzeba ją starannie ustawić i efekt taki ,żę już przejechałęm 100km :) taka miła jazda tym autkiem sie stała a dziś byłem u niego:) Geometria tylko u niego!!! Polecam[/url]

Opublikowano

jesli chodzi o zbieznosc katy itp .. polecam zaklad u mojej babki to jest wulkanizacja ale maja bdzo dobre jesli nie najlepsze urzadzenie do parametrow jezdnych ,,,zbieg robia tak ze mucha nie siada ,,, polecam

jak cos rozmawiac z jarkiem on si na tym naprawde zna ,,, :)

OD A DO Z rakowiec 4 --malbork wylot na elblag

,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rutkowskiego serdecznie-nie polecam! mieli mi odłączyc fabryczny alarm. Auto stalo u nich 3 dni! skasowali sporo kasy. Gosc powiedzial ze alarm jest odłączony i nigdy mi sie sam juz nie włączy.Pewnego dnia jade sobie i co?? silnik mi stano, klakson wyje!!! jednym slowem-znow zadziałał fabryczny alarm !! pokombinowalem sam i za pomocą odłączenia jednej wiązki od komputera udało mi się faktycznie odłączyc fabryczny alarm i od roku mam spokoj! Ale co w takim razie zrobili w Rutkowskim?? nie wiem do dzis.

A co do "Rysia". Kupilem moje 324td od znajomego, patrze w książke serwisową a tak wpisy od drywy, foty a reszta to Ryś ;-) Nigdy tam nie bylem ale przy jakiejs awarii (odpukać) na pewno sie tam wybiore.

Radość z jazdy!!