Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak oceniacie serwisy w Poznaniu Smorawinski/ul.Obornicka i Olszowiec/ul.Ostrowska ( cena czesci, robocizny i w ogole obsluga)?

Bylem o Olszowca (kolo Kinepolis) zaraz po sprowadzeniu auta. Mialem dziwne stuki z zawieszenia. Zaprosili mnie na serwis gdzie 3 mechanikow pokazywalo mi jakie mam luzy na wachaczach (50tys przebiegu) i zalecili wymiane. Mialem tego dnia wyjazd i kilka tys km do zrobienia wiec sie zgodzilem. Zaplacilem fortune i halas nie ustal (jak sie okazalo pozniej, halas byl spowodowany zuzytymi oponami).

Nigdy wiecej sie tam nie wybiore, naciagneli mnie.

Opublikowano
Polecam również:

NAPRAWA BMW MIKOŁAJCZAK

Poznań, ul. Strzeszyńska 227

tel. (061) 822 18 16

Zajmowali się moim e39, po wstępnej rozmowie przed naprawą odniosłem

wrażenie, że mam do czynienia z profesjonalistą (rozmawiałem z szefem), efekt po naprawie potwiedził moje przypuszczenie :D

tez polecam, fachowo i bez naciagania a aso smorawinski i olszowiec mogli by przyjsc na nauki:)

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Ja polecam dobrego lakiernika w Poznaniu na Krauthofera 58 (NAROZNIK kRAUTHOFERA a GORECKIEJ)

kiedys mial swoj warsztat na Albanskiej niedaleko petli Gorczynskiej,teraz ma na Krauthofera,jezdze do niego wiele lat i jestem zadowolony z jego uslug spawa zderzaki,maluje zajmuje sie mechanika.

Nie jest drogi a solidny.

Moze nr tel 501 620 209

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie!

Polecam warsztat w którym sam pracuję, naturalnie dla klubowiczów zniżki, jednak co myślę, że ważniejsze to fachowa pomoc i szybka naprawa - nie ma to jak sobie wlewać 8) . Ale prawda jest taka, że fachowców mamy bardzo dobrych, i przy naprawdę nie dużych pieniążkach, a i w sympatycznej atmosferze naprawimy wasze cudeńka. Sam samochód, który jest moim oczkiem w głowie, i tak jak nigdy nie lubiłem go oddawać innym mechanikom, tak teraz nie mam z tym problemu :) - ale tylko tym zaufanym.

Zainteresowanych zapraszam na http://www.autohelp.pl, a tych już potrzebujących do Suchego Lasu koło Poznania na ul. Stefańskiego 2. Ew. telefon lub e-mail poniżej:

email: [email protected]

Tel. 061 624 39 99

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

NAPRAWA BMW MIKOŁAJCZAK

Poznań, ul. Strzeszyńska 227

tel. (061) 822 18 16

Polecam , bywam tam z 3 i x5 . Może kawy nie serwują ale sprawnie i terminowo działają .To jest najważniejsze . No i nie drogo . Naprawdę jak na razie polecam.Mam nadzieję,że tak bedzie dalej. :cool2:

Edytowane przez maras31
Opublikowano

OSTRZEGAM !!!!!!! OSTRZEGAM !!!!!!!!! PO STO KROĆ OSTRZEGAM!!!!!

Żerko BOSCH

ul.Mogilenska 19

Poznań

tel.061/653 61 59

-naprawa pomp wtryskowych na stanowiskach pobierczych-

Miałem awarię pompy wtryskowej od BMW 3 , zawiozłem do "mgr.inż.Żerko . poinformowano mnie ,że po sprawdzeniu usterki zostanie wyceniony koszt naprawy. Po tygodniu !!!!! (sprawdzenie polega na podłączeniu do komputera czas ok 5 min .- informacja zaczerpnięta od podobnego warsztatu z Bydgoszczy) otrzymałem wiadomość ,że koszt naprawy ( wymiany układu scalonego ) wyniesie bagatela 3700 ,- !!!!! Sprawdziłem jaki koszt naprawy będzie w Bydgoszczy w firmie BOSCH - AUTO - SERVICE MIECZYSŁAW KLUSZCZYŃSKI okazało się ,że 2100,- .Długo się nie zastanawiając pojechałem odebrać moją pompę do mgr.inż Żerko .No i zaczęło się . Okazało się ,że za sprawdzenie czyli podłączenie do komputera w/w pompy Pan mgr.inż Żerko zarządał 500 złotych. Po długich sporach zostałem zmuszony do uiszczenia zapłaty .

Nie polecam chamskie zachowanie mgr.inż Żerko i jego obsługi , oszustwo a zarazem współczucia wszystkim tym którzy w tej chwili mają tam swoje pojazdy .Odsyłam do osobnego forum na temat tego warsztatu mgr.inż Żerko . :nienie: :nienie: :nienie:

Opublikowano

Marek Dolaciński

ul. Szeroka 72

62-300 Września

tel. 502 671 172,

Firma czynna jest od poniedziałku do soboty w godzinach od 9.00 do 17.00

Wykonujemy:

* kompletne wykończenia wnętrz samochodowych w skórze (siedzenia, kanapy, boczki),

* kierownice, gałki zmiany biegów, mieszki

* konsole (skóra, alcantara),

* dachy cabrio,

* kompleksową renowacje wnętrz aut zabytkowych (tapicerka, obicia, dywany, konsola...)

www.dolacinski-skory.pl www.tapicerka-skorzana.pl

_____

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To mój pierwszy post, więc witam serdecznie wszystkich szanownych forumowiczów.

Chciałbym gorąco przestrzec przed ASO Olszowiec w Poznaniu.

Na dziale serwisu nagminnie montują regenerowane wahacze i drążki kierownicze do wszystkich modeli, natomiast na fakturze widnieje nr częsci nowej... Rozbierane silniki, które były serwisowane w wyżej wymienionej firmie regularnie nosiły w całej magistrali olejowej czarne, smoliste osady - można podejrzewać bardzo niską jakości lanego przez ASO oleju. Ceny nie mają absolutnie nic wspólnego z innymi ASO BMW w PL. Są astronomicznie zawyżane. Po odbiorze samochodu w jego wnętrzu przez kilka dni wyczuwałem nie do zniesienia zapach papierosów, jak do tego ma się jakośc marki premium... Żeby tego było mało, to jak zgłosiłem się po miesiącu z prośbą o duplikat faktury, nie było jej w systemie!!! TRAGEDIA to już podlega pod organy ścigania!

Pozdrawiam serdecznie!

Jarek

&E46 2.0d

&E90 2.0d

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy nie wiem czy we właściwym miejscu się pytam, więc jak nie to proszę moderatorów o przeniesienie tematu.

Mam problem z zawieszeniem z przodu. Byłem u kilku "fachowców", ale jeden mówi, że maglownica ma lekkie luzy, drugi , że drążki kierownicze (nie końcówki, a drążki), a trzeci coś o wahaczu wspominał.

Moje pytanie jest następujące:

gdzie mogę pojechać w POZNANIU, żeby sprawdzić zawieszenie na szrpakach i żeby udzielono mi sensownej odpowiedzi za rozsądne pieniądze bez naciągania, co jest nagminne na widok BMW, a ja biedny student jestem (zarobiłem na samochód i o niego dbam, ale nie stać mnie na wymianę po kolei- żeby sprawdzić).

Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi

PS widzę, że koledzy polecają zakład pana Mikołajczaka. Czy mają tam szarpak i jak tam z cenami tzn. ile +/- zapłacę za diagnozę zawieszenia

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Firma BENDIKS SERVICE Poznań ul. Szamarzewskiego 42.

Byłem w tej firmie z alternatorem do BMW E39 2,5D 2002r w celu wymiany szczotek, a faktycznie to wymiany regulatora gdyż szczotki nie występują jako oddzielny element. Pani przyjmująca zlecenie nie potrafiła określić ile kosztuje regulator i ile jego wymiana, tylko poinformowała że koszty przekażą mi telefonicznie. Po godzinie mam telefon że koszt naprawy wyniesie 640 zł, z czego 500 zł to koszt regulatora, a 140 zł robocizna. Uznałem że są to koszty zawyżone gdyż sprawdziłem że regulator w ASO Smorawiński kosztuje 396 zł, a zamiennik 158 zł i w związku z tym odstąpiłem od naprawy. Spotkała mnie następna niemiła niespodzianka, a mianowicie zażądano przy odbiorze 30 zł za wycenę. Oczywiście nie zapłaciłem tej kwoty gdyż chciałem zlecić naprawę a nie żadną wycenę, tym bardziej że nic mi o tym nie powiedziano przy przyjęciu zlecenia. Nigdy w żadnym warsztacie nie spotkałem dotychczas takich praktyk, a to, że ktoś jeździ BMW to uważam za mało wystarczający powód do zawyżania kosztów.

Jeśli chodzi o stronę fachową to nie mogę nic powiedzieć gdyż nie korzystałem z naprawy. Mam tylko zastrzeżenia do próby zawyżania kosztów i próby wyłudzenia nie należnej zapłaty.

Na koniec mogę poinformować, że alternator mam już naprawiony z gwarancją za kwotę 290 zł a więc o ponad połowę taniej

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

"POD GWIAZDĄ"

Lucyna i Szymon Migdałek

64-310 Lwówek Wlkp

ul.Ratuszowa 4

Warsztat:

ul. Leśna

64-305 Bolewice tel.668 163 395

Warsztat naprawde godny polecenia, najwyzsza joakosc wykonywanych uslug, przystepne ceny!!!

kilka słów ode mnie :

Naprawdę powazni ludzie zadnej sztuki, żadnego "wiazania na druty", warsztat co prawda z nastawieniem na mercedesa ,ale to juz kolejne z rzedu serwisowane u tego czlowieka (mojego serdecznego przyjaciela) BMW i naprawde bez żadnych zastrzeżeń... Co najbardziej mi sie podoba to indywidualne podejscie do kazdego auta czy to cinquecento (czy jak sie to pisze) czy najnowsza S-klasa ten człowiek robi to z prawdziwą pasja i nigdy ale to naprawde nigdy nie traktuje żadnego autka przedmiotowo ( cos ala - byle wypchnac z warsztatu) - dopóki nie "chodzi"jak sie należy nie ma szans żeby zjechało z kanału...

co tu duzo gadać pełen profesional!!!!!!!!!!naprawde mozna im zaufac wiem co mówie jestem maniakiem ;)

ps.auto odbieramy zawsze wyczyszczone w środku jak i na zewnatrz!!! (bez żadnych śladów ingerencji mechanika czy osób 3ich)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jesl chodzi o tapicerstwo samochodowe i wszystko z tym zwiazane (skory, tapicerki, wymiany, naprawy, obicia, renowacje wnetrz, podsufitufki, kierownice w skorze, dachy cabrio itd.)

to rowniez chcialbym polecic wspomniany wczesniej zaklad pana Marka Dolacinskiego we Wrześni ulica Szeroka.

Z czystym sumieniem moge polecic.Pelen profesjonalizm.Ci panowie to juz trzecie pokolenie tapicerow samochodowych.Zjedli zeby na tej robocie. Nie oszukaja, doradza i robia klientowi jak sobie samemu)

Polecam

Opublikowano

Poznań, ul.Fabianowo 22

tel. 830 42 30

Robiłem tam ostatnio zawieszenie i wymieniałem olej + filtry i jestem bardzo zadowolony. Fachowo, rzetelnie, ceny naprawdę ok. Mogę ich śmiało polecić. :wink:

Mają trochę roboty, więc trzeba się wcześniej umawiać.

:cool2:

Opublikowano

Witam,

ja chciałem polecić lakiernika w Kaliszu.

62-800 Kalisz

ul. Ptolemeusza

tel. 601-738-128

www.aerograf.kalisz.pl

lub

www.lakiernik.kalisz.pl

Usługi typowo lakiernicze a dodatkowo malowanie aerografem.

Ceny spoko. Zawsze można się dogadać. Tyle że trzeba się wcześniej umówić bo zawsze jest kolejka.

Było E-34 1988

Diamant Schwarz Metallisch

Zapraszam: http://www.aerograf.kalisz.pl

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Opony Express Interakces Adam Nawrot

64-100 Leszno

Al. Konstytucji 3 Maja 11

tel./fax (0 65) 526 81 81

Jeden z najlepszych serwisów zajmujących się oponami i felgami ale to mało ważne.

Najważniejsze że są najlepsi w geometrii podwozia itd. Najlepszy i najnowocześniejszy sprzęt, bardzo wykwalifikowani technicy.

PS. Szukam jakiegoś bardzo dobrego mechanika i elektryka w Lesznie lub okolicach ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

planuja chipa w moje buni i natrafilem na ciekawa oferte firmy:

GEKO-CARS

ul. Główna 23

61 - 005 Poznań

Czy ktos u nich moze cos robil lub zna jakies opinie?

Bede bardzo wdzieczny za wszelkie info.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam

czy ktoś może mi polecić jakiś serwis w miejscowości Szamotuły lub niedaleka okolica? Prawdopodobnie będę się tam za tydzień wybierał oglądać samochód.

pozdr.

Opublikowano
W Poznaniu bym polecił Mikołajczaka. Facet raczej uczciwy i sympatyczny, ale nie wiem czy dobrze potrafi ocenić auto przed zakupem, myślę, że potrafi, ale nigdy nie korzystałem z jego usług w tym zakresie.. ;) W Szamotułach nic nie znam. Można wiedzieć co tam będziesz oglądał? Może e87 1er?
Opublikowano
Witam, poszukuje w Poznaniu kogos kto zna sie na programowaniu BMW :) - chodzi mi o wprogramowanie w E61 zapalania sie ringow przy otwieraniu auta - mialem tak ale nagle przestalo swiecic - lampki w lusterkach mi sie zapalaja przy otwieraniu z pilota a ringi juz nie - bylem w ASO ale poszaleli i chca za to 600 zl hahaha :shock:
Opublikowano
witam

czy ktoś może mi polecić jakiś serwis w miejscowości Szamotuły lub niedaleka okolica? Prawdopodobnie będę się tam za tydzień wybierał oglądać samochód.

pozdr.

hej polecam warsztat w miejscowosci Przybroda - jadac z Poznania do Szamotul to skrecasz na Przyrode w lewo i zaraz jak wlecisz do miejscowosci to pierwszy warsztat po lewej - duzy warsztat - ja tam nie robilem nic ale moj znajomy zachwala mega goscia i ze bardzo uczciwy - kupowalismy od niego zbiegiem okolicznosci auto - i bardzo symatyczny kontakt z wlascicielem.

Opublikowano
Witam, poszukuje w Poznaniu kogos kto zna sie na programowaniu BMW :) - chodzi mi o wprogramowanie w E61 zapalania sie ringow przy otwieraniu auta - mialem tak ale nagle przestalo swiecic - lampki w lusterkach mi sie zapalaja przy otwieraniu z pilota a ringi juz nie - bylem w ASO ale poszaleli i chca za to 600 zl hahaha :shock:

Hmmm, w e9x zapalają się ringi jak masz włączone światła (auto lub mijania)