Skocz do zawartości

G31 540d 2023 opinie..

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kupuj jak jeszcze sa. Genialne auto. Awarii brak.

• Woytas, przecież ty się na tym kompletnie nie znasz, piszesz takie głupoty jakie gdzieś na necie wyczytałeś/zobaczyles. Po cholere sie wypowiadasz w tym temacie. Robisz z siebie po prostu idiote na ty

• Żal tylko pierwszych dwóch pozycji, reszta 99% bezużyteczna.

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Moderatorzy
6 godzin temu, Rufio napisał(a):

53 tys euro za 2023r 540d???

W Szwajcarii jeszcze taniej, ale opłaty zjedzą oszczędności.

https://www.autoscout24.ch/de/s/mg-5-series/mk-bmw?makeModelVersions%5B0%5D%5BversionFullName%5D=540d&q=540d&firstRegistrationYearFrom=2023&firstRegistrationYearTo=2023

Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.09.2026 o 13:03, Rufio napisał(a):

53 tys euro za 2023r 540d???

Tak z przebiegiem 5k. Z indywidualem wiec Deska w skórze a nie w plastikowej imitacji. Wszystko to auto mialo.

Zobacz WBA51AJ070CN77210

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, evo 11 napisał(a):

Tak z przebiegiem 5k. Z indywidualem wiec Deska w skórze a nie w plastikowej imitacji. Wszystko to auto mialo.

Zobacz WBA51AJ070CN77210

Piękna

Opublikowano
  • Moderatorzy
6 godzin temu, evo 11 napisał(a):

Zobacz WBA51AJ070CN77210

Ale o haku zapomniał.....

interior.jpg

exterior.jpg

Opublikowano

Spoko opcja, ale dziki kolor i felgi, plus błyszczące dekory. Trochę tylko dziwne te 5k km przez 3 lata. To nie żaden rodzynek do stania w garażu 😉

Osobiście wolę EDC plus skrętna tylna oś zamiast Adaptive Drive. G31 nie jest sportowcem, a skrętność się przydaje.

Dobrze wyposażona.

Edytowane przez kossaa245

Opublikowano
  • Moderatorzy
11 godzin temu, evo 11 napisał(a):

Zobacz WBA51AJ070CN77210

Byłbym ostrożny w formułowaniu stwierdzeń, że to auto miało wszystko. Dla handlarza Mirka może miało wszystko, bo dla handlarza auto jest "full opcją" jak ma automat i skórzaną tapicerkę. Natomiast na forum, na którym siedzą osoby nieco bardziej ogarnięte w danej marce to już nie przejdzie. Owszem, egzemplarz całkiem nieźle wyposażony, ale zdecydowanie nie ma wszystkiego.

Jak na mój gust to brakuje wielu komponentów, w tym kilku kluczowych. Np.:
- audio Bowers&WIlkins
- ciche domykanie drzwi Soft-Close
- Ambient Air
- kluczyk z wyświetlaczem
- zdalne parkowanie
- asystent parkowania Plus (5DN) - ta 540-tka ma tylko podstawowego asystenta parkowania, więc nie będzie np. kamer 360, 3D Remote View, asystenta cofania, autonomicznego parkowania itp.
- rolety tylnych szyb
- podgrzewanie tylnej kanapy
- ceramiczna powłoka na instrumentach sterowania
- sterowanie gestami
- Active Protection (5AL)
- pilot do bram garażowych w lusterku
- lampki individual do czytania na tylnej kanapie

To tak na szybko porównując z moją specyfikacją. Brakuje też systemu rozrywki Professional. No i tak jak koledzy już pisali hak + tylna oś skrętna czy EDC to nie są byle braki.

Opublikowano
  • Moderatorzy
1 godzinę temu, Randall napisał(a):

Żal tylko pierwszych dwóch pozycji, reszta 99% bezużyteczna.

- rolety tylnych szyb

No nie wiem czy dałbys radę moim dzieciakom wytłumaczyć, że to bezużyteczne 😅

W e61 przyzwyczaili się do grzania kanapy i zimą narzekają, ale za to mają obecnie więcej miejsca, ekrany z DVD któregouzywali kilka miesięcy i roletki. Coś za coś. Mi tam tylko webasto brakuje.

Opublikowano
  • Moderatorzy

Każdy ma własne kryteria. Dla mnie wszystkie te opcje są użyteczne i potrzebne 🙂 Dlatego wyposażam swoje auto praktycznie na maksa (poza nielubianymi lub przeszkadzającymi opcjami: szyberdach, hak i pakiet dla palących), choć np. webasto ostatnio ze 2 lata temu używałem, a pilota do bram nie używam w ogóle, bo akurat z moimi bramami nie działa 😉 Przy sprzedaży jednak takie mega wyposażone perełki schodzą na pniu o czym się przekonałem sprzedając swoją przedliftową 540i.

W sedanie tylna elektryczna roleta to fajny patent. Tak jak boczne rolety szyb, dzięki którym w połączeniu z przyciemnianymi szybami (też opcja wyposażenia) syn mówi, że jeździ jak VIP, bo go z zewnątrz nie widać 😀 Dopóki jeździł w foteliku/na poddupniku to rzeczywiście nie doceniał np. podgrzewania dupska. Ale jak teraz jeździ normalnie na kanapie to już docenia. Dlatego warto kupować fajnie wyposażone samochody, bo nawet jeśli czegoś nie potrzebujemy dzisiaj to jutro możemy potrzebować. Potrzebę istnienie i posiadania każdej z opcji mogę odpowiednio uzasadnić 😀 Nawet zdalne parkowanie, którego się na co dzień nie używa może się czasem przydać jak ktoś nas tak zastawi, że ciężko będzie otworzyć drzwi. Przez bagażnik wsiadać raczej nie przywykłem.

P.S. Ta 540-tka ma webasto, dlatego tego na liście braków nie wymieniłem tego wyposażenia.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No widzisz, dla mnie szyber jest mega opcja, tak samo hak. Bowers mniej interesujący bo wcale nie gra jakos mega vs harman. Asystenci parkowania to juz poza zainteresowaniem. Wystarcz samo pdc+ kamera cofania.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tak czy inaczej ta akurat nie moze byc nazwana „full” a poza tym w zasadzie jest niedostepna … BTW pilot do bramy zadziala z kazda brama tylko trzeba dokupic do sterownika taka przystawke za niewielkie poeniadze , polecam to jest naprawde fajne.

Opublikowano
  • Moderatorzy

Najbardziej bzdurny dla mnie jest ambient air. Miałem to przez 4 lata w X3, wkłady w chorych cenach (czasem trafiałem na wyprzedaży to było lepiej), zapach znikomy i w X3 zabierało pół schowka 😀 A jeszcze marnotrawstwo środowiska bo wyrzucasz do kosza "piękny" kawałek grubego plastiku razem z chipem. Debilizm do potęgi.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
6 minut temu, saab napisał(a):

BTW pilot do bramy zadziala z kazda brama tylko trzeba dokupic do sterownika taka przystawke za niewielkie poeniadze , polecam to jest naprawde fajne.

Dużo fajniejszym rozwiązaniem dla mnie (jeśli napęd bramy jest w zasięgu wifi), jest montaż mini przekaźnika wifi w obudowie napędu i apka np. Tuya (jeśli bramy obsługuje Ci już videodomofon podpięty do internetu, to nie trzeba nic więcej w zasadzie robic). W Carplay (AndroidAuto nie wiem. ale pewnie tez) można "wyciągnąć" skroty tap-to -run z Tuya i otwierasz brame/y jednym muśnięciem palca po ekranie, niezależnie jak daleko jesteś od domu.

Opublikowano
  • Moderatorzy

Z bramą sobie tak poradziłem, że otwieram ją sygnałem na nr telefonu bramy. A gdyby coś się stało z siecią komórkową to w odwodzie jest pilot.

Ambient Air używam od 8 lat. Raz na pół roku dokupię wkłady i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie już auta bez ulubionych zapachów 🤷

Ocenę, że Bowers nie gra lepiej od Harmana przemilczę, bo głuchemu się nie przetłumaczy 😉

Opublikowano
  • Autor

Nie ma auta wiec nie ma juz o czym rozmawiać ale zgadzam sie ze brak haka i kamer 360 spowodował ze sie nad nim zastanawiałem. Gdyby mial te opcje to juz by dawno byl mój 🙃

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
20 godzin temu, s0nar napisał(a):

Jak na mój gust to brakuje wielu komponentów, w tym kilku kluczowych. Np.:
- audio Bowers&WIlkins
- ciche domykanie drzwi Soft-Close
- Ambient Air
- kluczyk z wyświetlaczem
- zdalne parkowanie
- asystent parkowania Plus (5DN) - ta 540-tka ma tylko podstawowego asystenta parkowania, więc nie będzie np. kamer 360, 3D Remote View, asystenta cofania, autonomicznego parkowania itp.
- rolety tylnych szyb
- ceramiczna powłoka na instrumentach sterowania
- sterowanie gestami
- Active Protection (5AL)
- pilot do bram garażowych w lusterku
- lampki individual do czytania na tylnej kanapie

Galwanizowanych przycisków 😛

Opublikowano
  • Moderatorzy
6 godzin temu, s0nar napisał(a):

Ambient Air używam od 8 lat. Raz na pół roku dokupię wkłady

To może w G30 to inaczej/lepiej działa niż w G01 mimo że wkłady są te same.

Opublikowano
  • Moderatorzy
4 godziny temu, luk_byd napisał(a):

Galwanizowanych przycisków 😛

Pisałem przecież (ceramiczna powłoka na instrumentach sterowania) 🙂 Może źle to ująłem, bo patrzyłem an rozkodowany VIN po angielsku (S4U1 Ceramic application, control elements). Ale chodziło mi właśnie o to powłokę, która zupełnie zmienia i wygląd samych przycisków i odczucia przy ich dotykaniu 🙂 W BMW to powinien być standard.

Opublikowano
7 godzin temu, s0nar napisał(a):

Pisałem przecież (ceramiczna powłoka na instrumentach sterowania) 🙂 Może źle to ująłem, bo patrzyłem an rozkodowany VIN po angielsku (S4U1 Ceramic application, control elements). Ale chodziło mi właśnie o to powłokę, która zupełnie zmienia i wygląd samych przycisków i odczucia przy ich dotykaniu 🙂 W BMW to powinien być standard.

Ma też to swoją wadę, na pokrętłe i drive niemiłosiernie widać odciski palców praktycznie po każdym użyciu.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To jest pomijalna wada to palcowanie się pokretla. W F16 miałem solidne ceramiczne pokrętła, w G06 nie było takiej opcji do wyboru (tylko szklane które mi się nie podobają) i to jest naprawdę przepaść w dotyku. Gdybym wiedział wcześniej, że to taki badziewny plastik, to wybrałbym te szklane, bez dwóch zdań. Dla mnie ta opcja warta jest każdej dopłaty.

Opublikowano
  • Autor

Miala przedewszystkim skore nappa na desce rozdzielczej i parapetach drzwi...

Powiem Wam ze jestem załamany ta nowa motoryzacja, w nowej 5ce nie mam możliwości zamówienia deski rozdzielczej w prawdziwiej skórze, w nowym x3 plastiki sa gorsze niz w dacia Logan.

Rok temu kupiłem żonie Fabrycznie nowe m3 f80 ktore ma nawet dolna część deski w nappie, dlatego je kupiłem...

Screenshot_20260926_100522_Gallery.jpg

Screenshot_20260926_100555_Gallery.jpg

Opublikowano
23 minuty temu, evo 11 napisał(a):

Miala przedewszystkim skore nappa na desce rozdzielczej i parapetach drzwi...

Powiem Wam ze jestem załamany ta nowa motoryzacja, w nowej 5ce nie mam możliwości zamówienia deski rozdzielczej w prawdziwiej skórze, w nowym x3 plastiki sa gorsze niz w dacia Logan.

Rok temu kupiłem żonie Fabrycznie nowe m3 f80 ktore ma nawet dolna część deski w nappie, dlatego je kupiłem...

Zazdroszczę prawdziwych zegarów. Mam starą f13 z analogowymi wskazówkami i tego auta chyba jednak szybko nie sprzedam . Szkoda ze nie ma takiej opcji w nowych autach

Opublikowano
  • Moderatorzy

1 godzinę temu, evo 11 napisał(a):

Gdzie się uchowała taka F80?

Ale fakt pełna skóra robi wrażenie. Mam u siebie tak w F83.