Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że będą! Ja na koniec 2023 wziąłem stockowe X5M skonfigurowane na 823 za 693 i leasing 105,0286%.

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
8 godzin temu, Katelo napisał(a):

Oto i on!

Piękny 🙂 Kiedy miałeś produkcję? Ja dalej czekam.... grrr. Czy po zdekodowaniu VIN data produkcji pokrywa się ze stanem faktycznym? Mój sprzedawca około 18 lutego powiedział mi, że samochód się już produkuje, ale jak rozkodowałem VIN to widzę "start of production 7 marca 2025"

Opublikowano

Dzięki!

w planach jest jeszcze folia na samochód.

@pepe1234 na bimmer.work do tej pory nie wyświetla mi się data produkcji 😄

mdecoder sprawdził mi się i wyświetlana data produkcji była data jej zakończenia, czyli bodaj 7 luty. 
Miesiąc płynął do Niemiec. 
Kolejny miesiąc zajęło mu dotarcie do BMW Welt. 
Ogolnie planuje zrobić w najbliższym czasie więcej zdjęć i mogę wtedy założyć galerie z opisem jak wyglada odbiór w BMW Welt 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O fajnie. Bardzo chciałem zamówić auto z opcją odbioru w Welt, ale polscy dilerzy nie byli w stanie współpracować, a jak byłem akurat w Monachium i zapytałem w Welt na miejscu o możliwość takiego zamówienia, to stwierdzili, że w zasadzie musiałbym zamawiać u nich i potem importować indywidualnie do Polski. Wydawało mi się, że jest z tym masa zawracania głowy, szczególnie z leasingiem etc

Chętnie przeczytam Twoją opowieść, jak to ogarnąłeś 🙂

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dorzucę jeszcze pytanie, jak organizuje się rabat przy zakupie z odbiorem w Welt 🙂

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

A zastanawiało mnie dlaczego jest na niemieckich blachach, skoro to nowe. Już wszystko jasne. Też chętnie poczytam o Welt i odbiorze tam, choć nie planuję zamawiać.

Opublikowano

Nie wywozilem go do Polski, ale do innego kraju UE, wiec chyba moj opis nie bedzie zbytnio pomocny 😄
Zamowilem samochod normalnie w BMW Monachium z opcja odbioru w BMW Welt.
Tablice BMW zalatwilo za mnie, wiec samochod jak go zobaczylem to juz mial je zalozone. 

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 28.02.2025 o 14:53, Kingu napisał(a):

Zakładam że większość posiadaczy X5 wybrało go zamiast X6 po zobaczeniu że jest tam bagażnik jak w maluchu.

Jest jedno i drugie. Na wyjazdy rodzinne tylko X5 , natomiast do każdej innej jazdy X6 gabarytowo wystarczy 🙂

IMG_6254.jpeg

IMG_6259.jpeg

• Lubię to 2
Opublikowano
W dniu 22.01.2025 o 23:50, Marchall napisał(a):

Cały czas kminisz czy nie lepiej było dopłacić do merino?😀

A tak poza tym jak ktoś chce luxury feel i ma poklikany wypas to imho merino must have. Jak ktoś nie chce przeplacać, to silverstone jest naprawdę super, w porownaniu do poprzedniej sztucznej skory bardzo dobre odczucia, chociaz moim zdaniem duzo dają w dotyku te dziurkowania i przeszycia, ktore w odczuciu zmiekczaja cerate i daja przyjemny feel. 

Ale to takie polskie jest … kupil auto za 0.5 bańki i nie starczyło na skore i ma eko … bzdura totalna 😉

. Watpie czy komuś te 10tk lub 16tk w fullu robi różnicę przy takiej kwocie. Analogicznie jak podświadomość posiadania skóry bo nie wypada mieć eko … kolejna bzdura.

W sumie idąc tymi kategoriami to wstydem będzie mieć najsłabszy diesel w tym aucie 30d , bo nie wypada, 40d minimum , a najlepiej same m60i no bo przecież z szkodą nie dołożyć już do takiego auta parę groszy …

generalnie myślę , że jak ktoś wziął eko to albo było takie auto na stocku , albo jak w moim przypadku siedzenia komfort, full wyposażenie, ale eko skóra, ponieważ podobał mi się ten wzór przeszyć, jest Okej w dotyku, dodatkowo łatwiejsza w utrzymaniu, a wzór naturalnej skóry zwyczajnie mi się nie podoba i mam złe doświadczenia po poprzednim x5 gdzie wyglądała mega słabo po użytkowaniu …

• Lubię to 3
Opublikowano
4 godziny temu, lukasz822 napisał(a):

Ale to takie polskie jest … kupil auto za 0.5 bańki i nie starczyło na skore i ma eko … bzdura totalna 😉

. Watpie czy komuś te 10tk lub 16tk w fullu robi różnicę przy takiej kwocie. Analogicznie jak podświadomość posiadania skóry bo nie wypada mieć eko … kolejna bzdura.

W sumie idąc tymi kategoriami to wstydem będzie mieć najsłabszy diesel w tym aucie 30d , bo nie wypada, 40d minimum , a najlepiej same m60i no bo przecież z szkodą nie dołożyć już do takiego auta parę groszy …

generalnie myślę , że jak ktoś wziął eko to albo było takie auto na stocku , albo jak w moim przypadku siedzenia komfort, full wyposażenie, ale eko skóra, ponieważ podobał mi się ten wzór przeszyć, jest Okej w dotyku, dodatkowo łatwiejsza w utrzymaniu, a wzór naturalnej skóry zwyczajnie mi się nie podoba i mam złe doświadczenia po poprzednim x5 gdzie wyglądała mega słabo po użytkowaniu …

Ważne że Tobie się podoba😉

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Mysle ze tego typu osądy wynikaja z niewiedzy.

Tylko ktos kto nie dotykal i nie posiedzial na Sensafin moze tak bardzo demonizowac te tapicerke i nazywac ją celowo ceratą.

Stereotypy 😊

Tak samo jak to, ze diesel na pewno klekocze i jest glosny. Malo kto wie, ze w B57 BMW zastosowalo wyciszenie bloku silnika, cos raczej rzadko spotykanego.

• Lubię to 1
Opublikowano

W moim przypadku, do tej pory jeszcze nikt nie odkryl, ze Sensafin to cerata 😅