Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 4.07.2025 o 16:28, rzaba napisał(a):

A widzisz w ogóle status samochodu w apce z aktualnym przebiegiem i możesz nim sterować przez apkę (zamykać/otwierać, itd.)?

Tak to działa bez problemu. Porobiłem resety itd ale nie pomogło.

Gdzie to sprawdzić a apce ? Nie mogę tego zlokalizować. 

Screenshot_20250706_194636_My BMW.jpg

Opublikowano

Na głównej stronie, pod zdjęciem auta, klikasz "sprawdź status". Powinieneś zobaczyć stan drzwi i okien i ciśnienie w oponach, przewijasz na sam dół i tam będzie "remote software upgrade". Wybierz to i odśwież przeciągając palcem z góry na doł.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Wojtek HZ napisał(a):

Bo nową aktualizacje szukasz a aucie w idrive na środkowym ekranie

Obie metody są możliwe, możesz sprawdzić aktualizację w idrive i jeżeli jest powinna się ściągnąć przez wbudowanego SIMa. Albo sprawdzić w aplikacji i jeżeli jest dostępna pobrać ją sobie na telefon np. w domu przez Wi-Fi. Samochód zapyta się czy ją wgrać następnym razem gdy telefon połączy się z idrive. Druga metoda może być szybsza. Pojawiają się  też notyfikacje w apce jeżeli dostępny jest nowy software (przynajmniej do tej pory tak było), także w teorii nie trzeba niczego "ręcznie" sprawdzać.

Edytowane przez rzaba
Opublikowano
4 godziny temu, stratos37 napisał(a):

I jakie zmiany w bmw 1 f40 120i 178KM.

To jest temat o serii 3...

Póki co wydaje mi się, że natywne Spotify szybciej chodzi. W ostatnim czasie zdarzały się spowolnienia w czasie przechodzenia przez albumy itd

Opublikowano
12 godzin temu, Marco120i napisał(a):

Póki co wydaje mi się, że natywne Spotify szybciej chodzi.

A czy lista ulubionych artystów jest w końcu posortowana alfabetycznie?

Założę się, że nie. To, że nie jest i jest tak od kilku lat albo od zawsze, jest dla mnie przykładem jak bardzo w dupie BMW ma ten system i/lub jak bardzo nie ogarnia jak stworzyć wygodny infotainment.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

@krzysztof77 Tidal działa na android auto oraz apple car.

@Marco120i mam i ja, 

AKTUALNY POZIOM INTEGRACJI po tej aktulizacji to :

S18A-25-07-526

Edytowane przez M4R10
Opublikowano

Ciekawe czy można wymusić jakoś aktualizację poza ASO? @Marco120i który masz rok auta?

Ja jestem na wersji 11/2023.73 i nic nie szuka nowego 🙄

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@matyyy musisz znaleźć kogoś kto się zna i zajmuje profesjonalnym kodowaniem np. mobile coders (znajdź odpowiednik sobie takiej firmy w swoim regionione).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 godzin temu, matyyy napisał(a):

Ciekawe czy można wymusić jakoś aktualizację poza ASO? @Marco120i który masz rok auta?

Ja jestem na wersji 11/2023.73 i nic nie szuka nowego 🙄

Można, ISTA czy E-Sys. Jeśli gwarancja to ISTA Online.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Markok nie znałem cen, jeśli faktycznie tak jak jest jak mówisz to ASO faktycznie jest pierwszym wyborem. Chyba że znajdziesz mniejszego pasjonata który zna się na kodowaniu ale wtedy jest odrobina ryzyka. 

Opublikowano
19 godzin temu, Markok napisał(a):

Po co szukać aktualizacji poza ASO jeśli jest całe 2 razy droższa w MC? 500 vs 1000 netto.

Czy to oznacza że w ASO aktualizacja jest softu jest płatna? Myślałem, że można to zrobić samemu przez aplikację za free 😅

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Shudder jeśli wszystko działa z Twoimi systemami w porządku to gwarant, może nie widzieć podstawy by zapłacić ASO za tą operację. Często są problemy z zasięgiem lub słabo naładowanym akumulatorem co powoduje że mimo iż aplikacja mybmw pobierze i prześle aktualizację do auta, to i tak auto jej nie zainstaluje.