Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, macste napisał(a):

Czy ktoś w tej klasie auta doświadczył po 2020 jakościowej skóry? Nie ma się co rozdrabniać, ktoś ma dzieciaki i chce spokój ją zamawia, wygląd też na plus dla 90% populacji. Fotele M tylko Vernasca. Każdy ma co chce i moje często nie jest najmojsze. Nie ograniczajmy się w myśleniu 😀

dokładnie, ja miałem poprzednio vernasce czarną i byłem zadowolony, na minis to że musiałem ją impregnować co 6 miesięcy, natomiast przy 50 tyś km wyglądała prawie jak nowa. Teraz wybrałem materiałową perform tex black, wygląda nie gorzej niż poprzednia, a w zimie cieplej w d.. (jak wsiadasz do auta, które stało na dworze); w lecie pewnie mniej się będzie nagrzewała. Minus tej szmacianej to wszelkie zalania pewnie trudniej będzie usunąć.

Opublikowano
5 minut temu, miro.maj napisał(a):

dokładnie, ja miałem poprzednio vernasce czarną i byłem zadowolony, na minis to że musiałem ją impregnować co 6 miesięcy, natomiast przy 50 tyś km wyglądała prawie jak nowa. Teraz wybrałem materiałową perform tex black, wygląda nie gorzej niż poprzednia, a w zimie cieplej w d.. (jak wsiadasz do auta, które stało na dworze); w lecie pewnie mniej się będzie nagrzewała. Minus tej szmacianej to wszelkie zalania pewnie trudniej będzie usunąć.

Zrób sobie impregnację. Wieczorem odkurz fotele, następnie nanieś produkt i zostaw do wyschnięcia. Czas trwania aplikacji 10 minut.

Nie jest to reklama, ale korzystam od dawna i polecam 🙂 

https://mrcleaner.pl/tapicerka-i-wykladzina/ultracoat-spotless-fabric-2-0-impregnat-do-tapicerki-materialowej-500ml?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwy46_BhDOARIsAIvmcwMe4al414kS_SkYLpNa0jCuGQQ5x_zBu2zgYSrCcxEP2VVrDeUNV78aAu6HEALw_wcB

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, miro.maj napisał(a):

Poza tym, że możesz zaimpregnować lub wyprać w razie czego to Ile razy zdarzyło Ci się zalać fotel?

Ja mam dwójkę dzieci, które już niedługo wyjdą z fotelików i chyba nigdy nic poważnego się to nie przytrafiło, a od zawsze jeździmy na materiałowej tapicerce. Oczywiście jakiś pokrowiec czy podkład pod foteliki zawsze mam. Jakoś nigdy nie myślałem, żeby z tego powodu wybierać skórę, a już tym bardziej sztuczną, bo tak jak napisałeś, materiał jest znacznie przyjemniejszy w użytkowaniu w wielu przypadkach. A ten w BMW wygląda lepiej niż zwykły materiał, tyłek się na nim nie ślizga i moim zdaniem pasuje do sportowego charakteru auta znacznie lepiej niż skóra. 

Edytowane przez proarnes
  • Lubię to 2
Opublikowano

Material zawsze będzie przyjemniejszy od skóry. Pamiętam super sportowe fotele alcantarowe z Audi... rewelacja

Jak zawsze są plusy i minusy każdego rozwiązania. Czasem nie ma wyboru... jak przy wspomnianych fotelach M.

Opublikowano

Skorzystam z tego tematu, bo jest dość bliski 🙂 posiadam świeży i duży zestaw "Colourlock Zestaw SOFT do czyszczenia skóry" - to jest cleaner i impregnat jeszcze z poprzedniego BMW F30, gdzie była skóra naturalna. Teraz w G21 na fotelach mam tapicerkę alcantara + skóra (i to chyba ta skóra z plastikowej krowy). Pytanie jest krótkie czy ten poprzedni zestaw colourlock mogę stosować na część skórzaną czy lepiej kupić dedykowany środek do eko skóry? Ktoś ma jakieś doświadczenia?

.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.03.2025 o 14:58, zbyszekk napisał(a):

Dedykowany zdecydowanie.

To sporo zmarnuję środka, bo kupiłem duże butle  😕 a to co teraz jest w BMW to eco skóra sensatec? A może chociaż ten środek delikatny do czyszczenia do tego może być? a do konserwacji dedykowany do eko skóry?

BTW. czym się różnią te 2 środki? może ktoś powie który lepszy?

image.png.d067cf89555c5b8b573820a5f04aad42.png

Edytowane przez Sweeper

.