Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

184 cm ca 100kg. W komfortach g31/g30 idealnie, m kowe w g05 wygodnie bez zadnych problemow jak wyzej. G01 sporty trasa 2h pozniej juz zaczynam sie wiercic.

Opublikowano

mam 180cm i 80kg 
W fotelach M-kowych (x6 i40) super, w fotelach w F95 jeszcze lepiej - fotele M-kowe i fotele w M-kach to nie do końca są te same fotele.

Opublikowano
2 godziny temu, wilk325 napisał(a):

mam 180cm i 80kg 
W fotelach M-kowych (x6 i40) super, w fotelach w F95 jeszcze lepiej - fotele M-kowe i fotele w M-kach to nie do końca są te same fotele.

Jaki sa różnice poza podświetlonym zaglowkiem?

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Marchall napisał(a):

Hej, czy ktos ma komforty + wentyl + masaz i moze potwierdzic ze nic go nie boli/strzela/mrowi i ze mu wygodnie? Kurde na dniach zamawiam x5 wlasnie z komfami, masazami i wianiem pupy ale juz nie wiem czy nie przeklikac na m fotele?

Mam i jest jak najbardziej ok. Chociaż jest relatywnie twardo, na demówce bez obydwu było chyba rzeczywiście bardziej miękko. Na szczęście mogę znaleźć kilka ustawień w których jest mi wygodnie, więc dodatkowo na trasie mogę trochę zmieniać pozycję. Prawdziwy 10+ godzinny test dopiero w wakacje. Na M-kach nie mogę siedzieć, mam wrażenie że są jeszcze dużo twardsze.

180cm/90kg

Edytowane przez Lukxxx
Opublikowano
21 godzin temu, Marchall napisał(a):

Szkoda tylko ze m to tylko 2 malowania

Problemem moze byc tez przyszla proba sprzedazy na rynku wtornym. Promil kierowcow X5 siedzi tu na forum, a jeszcze mniejsza czesc zaglebi sie w ten watek i uzna, ze woli fotele M. Beda pytali o komforty, a foteli M beda sie bali.

Opublikowano
22 godziny temu, IronSzn napisał(a):

Jaki sa różnice poza podświetlonym zaglowkiem?

Fotel oryginalny w M-ce jest bardziej kubełkowy, jakby minimalnie węższy, inaczej pikowany i ma dociskane boczki górne. Tak bynajmniej jest w moich samochodach.

Opublikowano

Zamowie komforty white/grey. Zaryzykuje, mam juz dosc u siebie cognac a czarny odpada. Chociaz pewnie jak wsiade to wszystko zacznie mrowiec tak psycha zadziala:DD

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, wilk325 napisał(a):

Fotel oryginalny w M-ce jest bardziej kubełkowy, jakby minimalnie węższy, inaczej pikowany i ma dociskane boczki górne. Tak bynajmniej jest w moich samochodach.

Hmmm… u mnie boczki też dociskają, a wg dealera i mojej własnej obserwacji (i prób w czasie jazd) fotele są identyczne od strony konstrukcji

Różnią się właśnie podświetlaniem logo ///M i dostępnymi kolorami tapicerek

Pikowanie na fotelach także jest takie samo, albo bardzo podobne. Inne jest natomiast na bokach drzwi (nad podłokietnikami). W prawdziwych M jest tam o wiele bogatsze wykończenie i miękkie wypełnienie pod skórą. U mnie jest wyraźnie biedniej

Edytowane przez maciek_w

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
W dniu 12.12.2024 o 23:20, maciek_w napisał(a):

Hmmm… u mnie boczki też dociskają, a wg dealera i mojej własnej obserwacji (i prób w czasie jazd) fotele są identyczne od strony konstrukcji

Różnią się właśnie podświetlaniem logo ///M i dostępnymi kolorami tapicerek

Pikowanie na fotelach także jest takie samo, albo bardzo podobne. Inne jest natomiast na bokach drzwi (nad podłokietnikami). W prawdziwych M jest tam o wiele bogatsze wykończenie i miękkie wypełnienie pod skórą. U mnie jest wyraźnie biedniej

Może w wersjach M50i i M60i dali te same fotele, ja pisałem o fotelach w aucie które ma pakiet M, ale jest 4.0i.

Opublikowano
2 godziny temu, wilk325 napisał(a):

Może w wersjach M50i i M60i dali te same fotele, ja pisałem o fotelach w aucie które ma pakiet M, ale jest 4.0i.

Ale m50i i m60i mają to samo opcjonalne wyposażenie jak w przypadku wersji 30/40d oraz 40i. Do każdej z tych wersji możesz dobrać te same „fotele komfortowe M”.

Opublikowano
5 godzin temu, buster12 napisał(a):

Ale m50i i m60i mają to samo opcjonalne wyposażenie jak w przypadku wersji 30/40d oraz 40i. Do każdej z tych wersji możesz dobrać te same „fotele komfortowe M”.

Widocznie coś się zmieniło. X6 zamawiałem 5 lat temu z odbiorem 4 lata temu i dociągania boczków nie ma (pełna wersja elektryczna).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mówię o takich fotelach, jak na fotce poniżej (w konfiguratorze znane jako „wielofunkcyjne fotele przednie M”)

IMG_6280.jpeg

IMG_6269.jpeg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 02:57, mj23 napisał(a):

Witam , mam ten sam problem fotele komforty merino wentylacja + masaże . po 20 min jazdy nogi bola drętwieją że mam wnerw taki że szyba przednia odrazu paruje 🙂 , w boczkach siedzenia są umieszczone wentylatory plus dwa pod siedziskiem . przez owe wentylatory w boczkach fotel tzn boczki siedzenia nie poddają się na boki do tego mają twarde elementy które przez piankę wbijają się w podudzie poniżej tyła co kończy się bólem i drętwieniem nogi. do tego siedzisko jest za miękkie zapadasz się i poduszka co wyjeżdża pod kolana uciska strefę pod kolanami dodatkowo co pogarsza całą sytuacje . wybrałem fotele komfortowe pełne rozszerzenie merino które miały być mega wygodne plus masaże a okazuje się że fotele M co kolega ma w X5 m60i LCI są bardziej wygodne a miało być odwrotnie . przydał by się pozew zbiorowy do bmw i niech wymieniają na nowe fotele wolne od wad konstrukcyjnych bo jakoś w x7 nie ma takiego problemu . BMW radość z jazdy jak to mówią ze łzami w oczach buhahahaha w naszym przypadku i znam kilka osób tez z tym samym problemem z którymi rozmawiałem.  

Kolego @mj23 napisałem do Ciebie jakiś czas temu wiadomość, zerknij proszę do skrzynki odbiorczej. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A co myslicie o komfortach ale w sensafin? Dla mnie fajnieszy wzor/kolor (cognac), wiem ze eko skora ale ogldalem typa co porownywal merino do sensafina na YT i wyraznie podkresla wiekszy komfort na Sensafinach. Z kolei mialem okazje porownac na wlasnej d… i musze powiedziec, ze przeskakujac z auta do auta w salonie sensafin mega przyjemny i imo bardziej komfortowy. Wiem ze skora sie podda ale jak na sensafinach juz jest wygodniej to pozniej tez bedzie jeszcze lepiej…

Opublikowano

Mi wystarczylo okolo 2500 km zeby Sensafin polaczony z komfortami bez masazy bez wentylacji ulozyl sie i bylo mega wygodnie. Ostatnio trasa 7 h bez zadnego wiercenia sie. Co prawda z dwoma krotkimi przystankami.

Opublikowano
12 godzin temu, pieron82 napisał(a):

A co myslicie o komfortach ale w sensafin? Dla mnie fajnieszy wzor/kolor (cognac), wiem ze eko skora ale ogldalem typa co porownywal merino do sensafina na YT i wyraznie podkresla wiekszy komfort na Sensafinach. Z kolei mialem okazje porownac na wlasnej d… i musze powiedziec, ze przeskakujac z auta do auta w salonie sensafin mega przyjemny i imo bardziej komfortowy. Wiem ze skora sie podda ale jak na sensafinach juz jest wygodniej to pozniej tez bedzie jeszcze lepiej…

Mam ceratę ma komfortach, po roku użytkowania mogę powiedzieć, że nie żałuję decyzji. Proste w utrzymaniu, ładny wzór, wygląda jak nowa - ładnie naciągnięta, ale dobrze układa się pod tyłkiem.

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 20.06.2025 o 11:29, buster12 napisał(a):

Mam ceratę ma komfortach, po roku użytkowania mogę powiedzieć, że nie żałuję decyzji. Proste w utrzymaniu, ładny wzór, wygląda jak nowa - ładnie naciągnięta, ale dobrze układa się pod tyłkiem.

Takie same odczucia. 

Opublikowano
W dniu 19.06.2025 o 23:11, pieron82 napisał(a):

Jechałem w obu rodzajach tapicerki demówką i ja nie poczułem żadnej różnicy, wziąłem podstawowe coffee bo cena i żonie wzór się bardziej podobał 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.12.2024 o 20:18, maciek_w napisał(a):

Ja mówię o takich fotelach, jak na fotce poniżej (w konfiguratorze znane jako „wielofunkcyjne fotele przednie M”)

IMG_6280.jpeg

IMG_6269.jpeg

Czy te fotele mają łamane oparcie w tej górnej części tak jak komforty?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
28 minut temu, Roberto1 napisał(a):

Czy te fotele mają łamane oparcie w tej górnej części tak jak komforty?

Tak

• Dziękuję 1