Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Lutek T napisał(a):

No tak. Dzięki. U mnie też już działa. Ale jeszcze jeden kwiatuszek: headup sam się załącza przy uruchomieniu auta, dziś drugi raz. Tak losowo. Spoko. 🤔

Co masz na myśli? Przecież to normalne, jest włączony bo przecież chcesz chyba go widzieć? 

• Lubię to 1
Opublikowano

Było brać M-tróję, albo chociaż 340-chę, maxox już tu wystarczająco się wypocił o kolosalnych różnicach między najwyższymi i najniższymi wersjami tego samego modelu, można było przyjąć wrażenie że najwyższe wersje są ręcznie składane w Niemczech, a najniższe też ręcznie ale w Pakistanie. 😋 Drugi słaby żart dzisiaj, jestem na fali.
PS. Headup? W sensie że masz wyłączony a i tak Ci się uruchamia? Bo jeśli go używasz to chyba powinien się uruchamiać, chyba że go nie używasz no to zonk czemu skoro za niego zapłaciłeś. 😅

• Haha 2
Opublikowano

Czołem. To oczywiste raczej, że jak włączam to chce go widzieć i odwrotnie. Po mieście nie jest mi potrzebny, więc wyłączam. Kto mi zabroni mieć i nie używać? (Też żarcik.) Czodzi o to że, mimo że zgasiłem auto z wyłączonym to po odpaleniu był włączony. A nie powinien. Taki mały chochlik. 

Opublikowano

Jak wyłączam auto na trybie sportowym to mi potem się odpala w comforcie. Myślicie że jak zgłoszę do ASO to mi to naprawią?

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
32 minuty temu, adiki napisał(a):

Jak wyłączam auto na trybie sportowym to mi potem się odpala w comforcie. Myślicie że jak zgłoszę do ASO to mi to naprawią?

Też się zastanawiałem, czy to nie podobny schemat. 

Natomiast z tego co zrozumiałem,  chyba,  że źle zrozumiałem,  to koledze akurat tak dzieje się sporadycznie.

Co do trybów to jest to irytujace 😉

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Tak głośno gada pięknie wygenerowanym dźwiękiem z głośników. Przy schodzeniu z obrotów nawet strzela jak armata. Niestety na zewnątrz już takiej symfonii dźwięków nie uświadczysz 😉

• Dziękuję 1

Opublikowano

Dzięki adiki, tak trochę przeczuwałem to iconic sounds, choć naiwny łudziłem się, że może coś z wydechem poprawili.

Mocno sztuczny i podbity ten dźwięk w środku czy akceptowalny?

Opublikowano (edytowane)

Ustawienia trybów jazdy i ich zapamiętywanie można ustawić w Bimmercode.

@Lutek T Szacun za posiadanie bardziej rozbudowanej części mózgu odpowiedzialnej za nawigację i obeznanie w terenie, mi brat jak pierwszy raz wsiadł do 7 to kazał to natychmiast wyłączyć bo nie widzi drogi lol, a jak potem znowu ja jechałem to panicznie włączałem to z powrotem w trakcie jazdy bo kompletnie przestałem wiedzieć ile jadę i gdzie mam skręcać, tak człowiek się przyzwyczaił do widzenia tego na szybie. Teraz w nieznanym mieście bez headupa z dokładną mapą gdzie mam skręcać na wielkich miastowych skrzyżowaniach wysiadłbym z auta na jego środku i zaczął płakać. 😂
No to chochlik mało uciążliwy, bo lepiej jak się coś włącza zamiast wyłączyć, niż na odwrót. 😉

Edytowane przez Markok
Opublikowano
3 godziny temu, Exposito napisał(a):

Panowie, M340i 2025 tak głośno "gada"?

Bo autor pisze, że stock exhaust.

Moje LCI2 brzmi kompletnie inaczej w środku. Bardziej basowo i trochę ciszej. 

Moim zdaniem iconic sounds jest całkiem fajnie zrobiony, oprócz tych strzałów przy odejmowaniu gazu, które brzmią rzeczywiście sztucznie.

Opublikowano
9 godzin temu, Exposito napisał(a):

Dzięki adiki, tak trochę przeczuwałem to iconic sounds, choć naiwny łudziłem się, że może coś z wydechem poprawili.

Mocno sztuczny i podbity ten dźwięk w środku czy akceptowalny?

Jest ok ale dla mnie trochę wiocha dlatego pierwszą rzeczą po gwarancji będzie wykodowanie tego ASD i wydech z prawdziwego zdarzenia 😉

Opublikowano
23 godziny temu, Wildchild napisał(a):

Mam pytanie co do iconic sounds. Czy one są w każdej wersji silnikowej? 

Poniżej M340 nie ma iconic sounds, chociaż nie wiem czy przypadkiem nie ma w 330e

Opublikowano
Godzinę temu, Lukas68 napisał(a):

Poniżej M340 nie ma iconic sounds, chociaż nie wiem czy przypadkiem nie ma w 330e

Bzdura. Do 320i mam możliwość wykupienia za 680 zł.

Opublikowano (edytowane)

OK, nie wiedziałem że można wykupić dodatkowo iconic sounds w modelach poniżej m340 🙂 Pytanie tylko, czy to działa tak jak w M340, że są klapy w wydechu i dźwięk na zewnątrz także się zmienia, czy za te 680zł po prostu są dźwięki z głośników w samochodzie ? Bo z tego co pamiętam, po aktywacji iconic sounds w M340 oprócz tych dźwięków z głośników, także klapy się otwierają i na zewnątrz samochód inaczej brzmi 

Edytowane przez Lukas68
Opublikowano
4 minuty temu, maciej_cie napisał(a):

Myślę, że na zewnątrz może też się zmienić, bo inaczej auto brzmi od razu po odpaleniu a inaczej po upływie ok. pół minuty.

To akurat o czy piszesz, to ja nawet mam w F40, a tam nie ma iconic sounds

Opublikowano (edytowane)

Są klapy i działa to dokładnie tak samo jak w 340i. Po naciśnięciu Sporta od razu słychać jak się otwierają. I po powrocie w comfort się zamykają. 

38 minut temu, maciej_cie napisał(a):

To ja zadam inne pytanie - jaka jest różnica? Bo na jakimś filmie na YT człowiek mówił, że on praktycznie nie słyszy zmiany...

Różnicę słychać od razu i wystarczy sobie drzwi od samochodu otworzyć i na neutralu pobawić się gazem. 

U mnie w 330i popcorny strzelają. W comforcie też, ale w Sporcie przy otwartych klapach słychać to głośniej

Edytowane przez JacekLZ
  • Lubię to 1
Opublikowano

Kurczę aż z ciekawości podjechałem do znajomego, który ma 330i i 340i. Faktycznie jest tak jak pisze kolega Jacek. Tylko u kolegi te różnice na żywo są minimalne między trybami w 330, w sport cos tam minimalne strzela i jest głośniej, ale w normalnym użytkowaniu i dla mniej mniej wyczulonego na dźwięk człowieka w zasadzie bez różnicy. Natomiast 340 to zupełnie inny dźwięk i ta różnica między trybami jest znacznie wyraźniejsza. Może to kwestia jaki rocznik. Kolega ma 330i LCI, a 340i LCI2. 

Opublikowano

Jakieś różnice mogą być w samym układzie. U mnie między Comfortem a Sportem różnica jest duża - podejdę może dzisiaj do auta nagrać. 

Wiele też zależy gdzie słuchasz, w jakich warunkach, jak rozgrzane auto, itd.