Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja zaś słyszałem ze ogólnie solucja jest już dość blisko ale nie ma jeszcze konkretów. Może po wakacjach rzeczywiście się pojawić. Wtedy każdy (prawdziwy) tuner zakupi te rozwiazanie/solucje i stanie sie to czyms powszechnym. Na dzien dobry bedzie drogo, bo sprzet bedzie musial się zwrócić, popyt będzie przeogromny a później po staremu 🙂

Pozostaje jeszcze kwestia RSU

Opublikowano
W dniu 15.04.2025 o 15:38, macste napisał(a):

W Bawarii Katowice mi zaoferowali tydzień temu 599pln dla 340i (7,2l oleju). Sam material kupione w najlepszych cenach na rynku to min. 450pln. Cena jak za serwis rewelacyjna. Nie pojadę 200km z Wrocławia ale jak ktoś ma blisko...

Miesiąc temu Bawaria Motors w Warszawie wymieniali mi olej po 2000 km w M340i w cenie 554 PLN NETTO.

Opublikowano
3 godziny temu, darosso napisał(a):

Miesiąc temu Bawaria Motors w Warszawie wymieniali mi olej po 2000 km w M340i w cenie 554 PLN NETTO.

Czyli jak masz Bawarię w zasięgu serwis olejowy może być o połowę tańszy... Inchcape i Teams niestety nie chcą rywalizować na tym polu...

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wogole ostatnio obserwuje ze ceny Bawarii sa dziwnie niskie…

Opublikowano
28 minut temu, saab napisał(a):

Wogole ostatnio obserwuje ze ceny Bawarii sa dziwnie niskie…

Tylko się cieszyć i korzystać 🙂

Może nie od tyle niskie a normalne 😉 

• Lubię to 2
Opublikowano

no niestety. Dzisiaj jadę na zmianę kół do Inchcape. Zmiana + hotel, prawie 7 stówek trzeba zostawić.

W Teamie niecała stówka taniej, ale jak mam jeździć, zabierać koła z Inchcape, wozić do Długołęki, to mój czas więcej będzie kosztował niż ta stówka. 

Opublikowano

Drogo.

Ja co prawda przechowuję w garażu u teścia, ale za wymianę w ASO marek Stelantis płacę 150 brutto. Przechowanie kosztuje 200 zł brutto, czyli łącznie 350 zł.

Opublikowano

Ja ostatni raz tyle płacę. Teraz zawaliłem temat, przyznaję, bo nie miałem czasu szukać terminów wymiany w innych miejscach. Ale generalnie to 680 zł to po prostu absurdalnie drogo. Jesienią zabieram koła i jadę w inne miejsce. Gdyby nie to, że ostatnio jestem strasznie przyciśnięty tematami w pracy, to napewno bym to ogarnął inaczej. 

Opublikowano
42 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

no niestety. Dzisiaj jadę na zmianę kół do Inchcape. Zmiana + hotel, prawie 7 stówek trzeba zostawić.

W Teamie niecała stówka taniej, ale jak mam jeździć, zabierać koła z Inchcape, wozić do Długołęki, to mój czas więcej będzie kosztował niż ta stówka. 

Ja od tego roku powodziami nie i zabrałem koła z Inchcape. Mam super miejsce na Bielanach za połowę ceny. Mniejsza szansa na uszkodzenie kół bo je przechowują na miejscu. Do tego nowy sprzęt, fotel, kawka, podgląd na auto 😀 różnicę wykorzystam na dwa smaczne Lagavuliny 😆

• Lubię to 1
Opublikowano

Też ostatnio robiłem wymianę oleju w Bawaria Katowice, cena 600zł brutto. Ale za to za wymianę kół zaśpiewali sobie 800zł za wyważenie + 350zł za wymianę, gdzie ta sama robota u sprawdzonego, dobrego, lokalnego wulkanizatora kosztowała 140zł, z opłukaniem zdejmowanych kół, umówiona na konkretną godzinę i wymiana zajęła ok 15min na poczekaniu, ale bez kawki 🙂 

Opublikowano
26 minut temu, cheyou napisał(a):

Też ostatnio robiłem wymianę oleju w Bawaria Katowice, cena 600zł brutto. Ale za to za wymianę kół zaśpiewali sobie 800zł za wyważenie + 350zł za wymianę, gdzie ta sama robota u sprawdzonego, dobrego, lokalnego wulkanizatora kosztowała 140zł, z opłukaniem zdejmowanych kół, umówiona na konkretną godzinę i wymiana zajęła ok 15min na poczekaniu, ale bez kawki 🙂 

Olej tanio koła jak w Dubaju. Na prawdę takie pieniążki? Toż to massacra jakaś...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Włos się jeży na głowie od tej kwoty 😮 

Opublikowano

Przegięcie na maxa!!! Ciekawe czy gdzieś jest drożej...

Może to z badaniem geometrii? 😀

Opublikowano
4 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Dzisiaj w Inchcape zapytałem o wymianę oleju, bo już mam 10k najechane. 

900 zł, już po rabacie z wyjściowych 1380.

W miarę ok. Mi zaproponowali tydzień czy dwa temu 1135pln (z bodajże 15% rabatem dla stałego klienta). Fakt, że do 340i wchodzi więcej oliwki (7,2l).

Opublikowano

eh, Team podaje podobny koszt. zapytałem o własny olej- powiedzieli, że OK, ale robią adnotację, że wymiana na oleju dostarczonym przez klienta - gdyby coś było z olejem nie tak, to klienta ryzyko.

Opublikowano (edytowane)

a tu taka niespodziewajka 🙂 

napisane że niby dla aut starszych niż 5 lat, czyli teoretycznie nie dla mnue, ale Zobaczymy jaka mi cena wyskoczy zaraz

IMG_1011.png

Edytowane przez JacekLZ
Opublikowano

CENA REWELACJA !!!

Acha, mi powiedzieli że teraz robią wymiany z olejem LL-04, ja chciałem "niby" lepszy 0W30 LL-19FE.

Opublikowano (edytowane)

Dobrze ze aktualny swiat pozwala na porównywanie ofert w sposób zdalny poprzez zapytania. Taniej niż u niektórych dealerów to wyjdzie zamówienie mobilnej wulkanizacji pod dom, jak im zapłacisz to Ci nawet sami wyjmą z garażu, umyją i włożą 🙂

Moim zdaniem złote czasy w erze Internetu dla dolarów się skończyły. Jak mam cos u siebie zrobic to wysyłam maila do kilku dostawców. Najdroższych odrzucam potem zawsze coś mozna ponegocjowac. Można się śmiać, ale dla mnie przepłacanie za coś to jakby wyrzucić pieniądze do śmietnika. Oczywiście co innego sytuacje awaryjne, czy jechanie po coś i tracenie czasu dla kilku złotych. Natomiast ja wracając z pracy mam kilka salonów po drodze zatrzymuje się tam gdzie mam dana usługę najtaniej. A rozstrzały są czasami na poziomie 100%.

Edytowane przez GrzegorzKo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tez dostalem tego emaila od bmw z info 599 za wymiane oleju z filtrem ale nie wiem czy zwrociliscie uwage ze tam jeszcze dodaja do tego Asistance na 2 lata ! Ciekawe jakie sa szczegolowe warunki. 

Opublikowano

Mam podobne podejście. Oczywiście wyceniam mocno swój czas dlatego nie schodzę do planktonu ale warto. Różnicę można świadomie przeznaczyć na inne rzeczy/cele 😀

Opublikowano
W dniu 14.04.2025 o 19:32, MedicuS napisał(a):

Dokładnie i przyznam,  że też mnie to wkurza względem Audi.

Mam wrażenie,  że cały czas wyje na tym jednym trybie.

Dokładnie mam ten sam problem. Wydaje mi się  że przeniesienie tej środkowej kratki niżej także wpłynęło na gorszą wentylację. Już tak mam dosyć tych tabletów że się zastanawiam czy to nie jest jakaś zemsta hitlera na nas. Przez to że nic nie działa jak należy trzeba tam ciągle grzebać zamiast patrzeć na drogę. 

Opublikowano
W dniu 18.04.2025 o 10:14, JacekLZ napisał(a):

Proszę uprzejmie o namiary 🙂 i na zdrówko! 

Ja wymieniam koła i przechowuję w StylAuto. Zakładają umyte i nawet ceramikę mogą nałożyć, żeby pył się nie przyczepiał. Fotel i kawa też są.