Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Markok napisał(a):

318d 2019 85.000km, nigdy tam nic nie czułem a ostatnio wsiadłem i się przeraziłem, odczuwalne na palcach i wkurzające.. Jakaś rada oprócz wymiany kiery?

IMG_20250305_165754.thumb.jpg.10503f2a538f9918eb68d7b2bb4e31e3.jpg

A tutaj odma do wymiany albo takie zapocenie normalne i do olania skoro to tylko olej?
Znajomy mechanik nalał oleju trochę od serca ciut powyżej maxa także mogło to mieć jakiś wpływ.
Chcesz zrobić coś dobrze (albo dobrze spier..), zrób to sam.

IMG_20250305_165938.thumb.jpg.c199103ad24f8ffc5a8ff34e42756f0f.jpg

Jeśli na kierownicy przetarcia powierzchowne w zakładzie detailingowym powinni Ci wyeliminować. 

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra to mogło być od wsiadania bo auto stoi w takim wąskim miejscu garażowym że trzeba trochę się do niego wciskać na siłę, chociaż to po prawej stronie kiery która nie powinna znajdować się na dole nawet przy znacznie skręconych kołach w lewo na jakich auto wjeżdża do garażu, nic na rękach nikt nie nosi, matka pewnie używa jakichś środków pielęgnacyjnych do rąk a ona trójką najwięcej jeździ. Dzięki za info o detailingu będzie trzeba podjechać i zapytać. Matce nie przeszkadza tak czy inaczej (kobietom to nic nie przeszkadza w aucie, nawet worek papierków i folii ze sklepów w każdym zakamarku, bo tyle wyciągam z auta co kilka miesięcy)..

Edytowane przez Markok
Opublikowano

@Markok w pełni Cię rozumiem w aucie mojej żony jest to samo 😄 ... husteczki kubeczki woreczki i papierki po jedzeniu... Dobrze że w domu tak nie mają 😄 

• Haha 2

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

A ja z kolei zastanawiam się, co używacie do regularnego czyszczenia kokpitu, wszystkich tych `nie skórzanych` elementów ? Do tej pory miałem środek bezpośrednio z BMW ale dupy nie urywał, niestety jest tak duży wybór, że ciężko coś dobrać tak żeby jeszcze nie spowodowało żadnych odbarwień albo szkód 🤔

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, adiki napisał(a):

ja się muszę przyznać że w środku auta moje są niezadbane lol 😄 

mechaniczne perfekt , olej często zmieniany itd , fiola na aucie każda mechaniczna pierdoła zrobiona ale w środku niestety oddaję raz na 3 tygodnie do studia kolegi i wtedy autko jest tydzień piękne 😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano
2 godziny temu, adiki napisał(a):

Colourlock Soft albo Strong cleaner.

Opublikowano

Czołem. Czy w obecnej G20 jest domyślnie i na stałe włączona blokada drzwi po przekroczeniu pewnej prędkości? Czy może jest pełna swoboda konfiguracji tej blokady?

Opublikowano
W dniu 12.03.2025 o 18:22, Metths napisał(a):

A ja z kolei zastanawiam się, co używacie do regularnego czyszczenia kokpitu, wszystkich tych `nie skórzanych` elementów ? Do tej pory miałem środek bezpośrednio z BMW ale dupy nie urywał, niestety jest tak duży wybór, że ciężko coś dobrać tak żeby jeszcze nie spowodowało żadnych odbarwień albo szkód 🤔

Hej,

Funky Witch Gentleman 215ml Dressing Na Plastiki

Opublikowano
25 minut temu, AMaly napisał(a):

Hej,

Się ktoś nieźle ujarał zanim wpadł na taką nazwę... 😉

• Haha 2
  • Przykro mi 1

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

Opublikowano
3 godziny temu, AMaly napisał(a):

Hej,

Pamietaj ze to nie czysci, to tylko dressing. Polecam dokupic cos stricte do czyszczenia bo tym tylko konserwujesz brud ;] 

Opublikowano
15 godzin temu, Sheppard25 napisał(a):

Pamietaj ze to nie czysci, to tylko dressing. Polecam dokupic cos stricte do czyszczenia bo tym tylko konserwujesz brud ;] 

Potwierdzam to odżywka daje dobre wykończenie matowe  🙂

Zapomniałem o oczywistości do czyszczenia APC 1:10 lub np Cleantle Interior Cleaner+ plus pędzelek. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
21 minut temu, zornold napisał(a):

Tu większość to może co najwyżej postrzelać z głośnika, bo samochody na gwarancji XD

i co że na gwarancji ?? 
😄 za 3 miechy będę cały wydech wstawiał w m3comp 23r + chip , gwarancja jak padnie motor jest na motor i na wydech , z drugiej strony w f30 17r miałem wszystko pozmienianie i padł dyfer ( rwd było ) wymienili na gwarancji a był chip etc etc ... wątek na formum jest 

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, wehyr napisał(a):

i co że na gwarancji ?? 
😄 za 3 miechy będę cały wydech wstawiał w m3comp 23r + chip , gwarancja jak padnie motor jest na motor i na wydech , z drugiej strony w f30 17r miałem wszystko pozmienianie i padł dyfer ( rwd było ) wymienili na gwarancji a był chip etc etc ... wątek na formum jest 

Ten chip mnie zainteresował 🤔

Napisz coś więcej, gdzie odblokowujesz ECU?

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Ostatnio syn pojechał na taki zlot w Warszawie. Planował spokojnie pobyć bez szaleństw i wrócić przed północą. Zresztą ma auto F31 320i więc auto tylko do spokojnej jazdy. Wrócił o 5-tej rano bo nadleciał policyjny śmigłowiec. Zlokalizował grupę. Za moment przyjechało kilkanaście radiowozów i zablokowali wyjazdy. Wszystkich trzepali. Na szczęście na aucie syna nie było żadnych naklejek ani przeróbek więc tylko sprawdzili dokumenty i skoczyło się bezmandatowo.

Opublikowano

Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki
To był tam taki Paweł
I ja jechałem na rowerze i go spotkałem
I potem jeszcze pojechałem do Biedronki na lody
I po drodze do domu wtedy jeszcze już do domu pojechałem

• ??? 1
Opublikowano
10 minut temu, komoornik napisał(a):

Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki
To był tam taki Paweł
I ja jechałem na rowerze i go spotkałem
I potem jeszcze pojechałem do Biedronki na lody
I po drodze do domu wtedy jeszcze już do domu pojechałem

@komoornik co paliłeś? 😅

• Haha 1

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

Palił nostalgią do hitów polskiego internetu. 🥲
Jedyny komentarz na całym forum gdzie pasowało dać tą zdziwioną reakcję lol.

• Lubię to 2
Opublikowano

Sorry, ale przeczytałem poprzedzający post i inaczej nie potrafiłem zareagować.

Nadal nie wiem co jakiś spot i nalot policyjny mają do tematu 😉