Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, luk_byd napisał(a):

Nie sciagasz boczkow, ani nic nie demontujesz. 5 minut to i tak o 3 min za duzo 🙂

Oklejasz od zewnatrz listwy jak nie masz doswiadczenia np. tasma malarska

Od zewnatrz wsuwasz cos plaskiego w miejscu gdzie jest klips od podnosnika szyby.

Opuszczasz szybe przyciskiem druga reka trzymajac szybe.

Wycigasz szybe

Montaz:
wkladasz szybe i reka ja zamykasz (dociskasz do gory)

przyciskiem zamykasz szybe az kliknie

gotowe.

a no i sciagasz tasme malarska jak ja przykleilesz.

u mnie cos plaskiego to belgijska tablica rejestracyjna ale moze byc plastikowy wyjmak plaski albo drewniana szpatulka plaska z kuchni lub oryg narzedz z bmw

Wygląda rzeczywiście bardzo prosto. 
Jedynie zostaje znaleźć odpowiednie szyby. 
Dziękuję. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, AMaly napisał(a):

Wygląda rzeczywiście bardzo prosto. 
Jedynie zostaje znaleźć odpowiednie szyby. 
Dziękuję. 

1VnZ6sjU3H

Attach the front door window glass when closed using adhesive tape.
Spread both holders (1) on the front door window glass simultaneously using special tool 0 496 569 (00 9 325) until it is possible to detach the front door window glass.
Move the power window down.
GRA-PIX-GRRB-51-035-12
Remove adhesive tape from the front door window glass (1).
Slide the front door window glass (1) down.
Twist the front door window glass (1) in the door frame (2).
Guide the front door window glass (1) out to the top.
  • Dziękuję 2
Opublikowano (edytowane)

Panowie jak w g20 lci zamyka wam się maska? Ja żeby w każdym miejscu się zamknęła jak trzeba muszę mocno trzasnąć, inaczej z lewej strony się nie domyka do końca. Auto ma 6 miesięcy i zastanawiam się czy z tym nie podjechać, czy może  ten typ tak ma:)

Edytowane przez PNG1964
Opublikowano
Godzinę temu, PNG1964 napisał(a):

Panowie jak w g20 lci zamyka wam się maska? Ja żeby w każdym miejscu się zamknęła jak trzeba muszę mocno trzasnąć, inaczej z lewej strony się nie domyka do końca. Auto ma 6 miesięcy i zastanawiam się czy z tym nie podjechać, czy może  ten typ tak ma:)

Ja w g21 tez musze mocniej domknac bo czasami jedna strona nie zalapie. Najlepiej puscic ja z pewnej wyokosci i wszystko lapie ladnie. Tez sie zastanawialem nad tym na poczatku

• Dziękuję 1
Opublikowano
Godzinę temu, PNG1964 napisał(a):

Tak jest, żeby zamknąć maskę ustawiasz ją 45% i z całej siły w dół, ja zawsze dotykam obu stron maski żeby upewnić się że dobrze się zamknęła. 

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Nie opuszczam maski z pewnej wysokości tak jak to się robiło np: F30, tylko dociskam raz, energicznie na środku tuż przy logo BMW.

Edytowane przez darosso
Opublikowano
38 minut temu, Sheppard25 napisał(a):

Czy moze ma ktos juz trojke w kolorze Arctic Race Blue i moglby podzielic sie wrazeniami/zdjeciami? 

Pochwalę się w kwietniu 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
5 godzin temu, PNG1964 napisał(a):

Ja klade maske - tak jak przy zamknieciu, by opierala sie na zamku.

Dwoma palcami naciskam na znaczek bmw, czasem cala dlonia i dociskam.

Nie lubie jak ktos puszcza maske z gory

Opublikowano
4 godziny temu, zornold napisał(a):

Tak jest, żeby zamknąć maskę ustawiasz ją 45% i z całej siły w dół, ja zawsze dotykam obu stron maski żeby upewnić się że dobrze się zamknęła. 

Zgaduję, że to żart. To ja też opowiem: z maską BMW jak z żoną,  jak dobrze nie pierdolniesz to się nie zamknie...

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

Opublikowano
59 minut temu, Ratm napisał(a):

Zgaduję, że to żart. To ja też opowiem: z maską BMW jak z żoną,  jak dobrze nie pierdolniesz to się nie zamknie...

Zgaduję, że to żart

Opublikowano

Ja potwierdzam, że u mnie też czasami trzeba trzasnąć drugi raz. Metody na dopych nie stosuję w obawie przed spowodowaniem wgniecenia. 

Opublikowano
30 minut temu, JacekLZ napisał(a):

Ja potwierdzam, że u mnie też czasami trzeba trzasnąć drugi raz. Metody na dopych nie stosuję w obawie przed spowodowaniem wgniecenia. 

Punktowo nie dociskam, raczej całą dłonią. Więc nie ma ryzyka, że będzie wgniotka.

Opublikowano

Cytat z instrukcji:

"Zamykanie klapy przedniej
Klapę przednią zatrzasnąć z wysokości ok. 50 cm.
Przednia pokrywa powinna się zamknąć po obu stronach"

A każdy zamyka jak uważa, że najlepiej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 godziny temu, Sheppard25 napisał(a):

Czy moze ma ktos juz trojke w kolorze Arctic Race Blue i moglby podzielic sie wrazeniami/zdjeciami? 

to ind ??

czy standard ?? wygląda średnio ... ogólnie coraz mniej fajnych kolorów w serii tylko ind... cóż ..

male-bmw-2.png
Opublikowano
5 godzin temu, Sheppard25 napisał(a):

Specjalnie wstawiam zdjęcie "codzienne", tzn auto jest lekko ubrudzone. Niestety nie mam za dnia. Drugi raz wybrałbym ten sam kolor. Inne opcje jakie rozważałem do SkyScraper i Portimao, ale są już zbyt oklepane. Czarny za czarny na tak ładne auto 😉 Biały to jakby bez koloru, nie moja bajka. Czerwony zbyt wyrazisty. Ten jest idealny.

20250122_180745~2.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano
W dniu 9.02.2025 o 11:43, AMaly napisał(a):

Co każda wymianę używasz płukanki ?

Olej wymieniam co 10k a filtr paliwa co 2 wymianę czyli co 20k. 

mam 90 tysięcy i leje co wymianę,  te parę dych nie pieniądze a przynajmniej silnik pozbędzie się trochę syfu 

Opublikowano

Witam,

Przymierzam się poważnie do importu G20 330i z USA. Męczy mnie kwestia przednich świateł. Nie udało mi się znaleźć nic konkretnego jak zmienić je na asymetryczne? Kwestia kodowania, czy wymiany lamp?

Odnośnie tylnych trafiłem na kilka firm, które potrafią rozdzielić kierunek od pozycji, więc tutaj temat jest prostszy.

Opublikowano
Godzinę temu, Bialybst napisał(a):

Wam tez tak strzelają plastiki od środkowego tunelu po stronie kierowcy?

IMG_2937.MOV

Tak, od nowości. Cały ten środek u mnie jest mocno średnio spasowany, "strzela" od temperatury i dziur, a pod dotykiem to powiedzmy, że nie tak sobie wyobrażałem auto premium. Tylko ja mam LCI 2 z tym czarnym plastikowy nawiewem co może fajnie wygląda ale jakościowo jest jak z aliexpres. Będę walczył, tylko nie mogę się zebrać na wizytę, bo to kupę czasu zajmie i jeszcze użeranie się z serwisem.