Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W tym tyg zamówione G21 dosyć dobrze wyposażone z rabatem 21% za gotówke. Wziąłem 318i bo to to samo co 320i - a wyjdzie więcej wyposażenia dodatkowego.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Do wożenia dzieci do szkoły to chyba faktycznie wolałbym tego 2AT. Chyba że już bez fotelików.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo jakiś X, chyba lepiej się sprawdza na wszelkich krawężnikach przy parkowaniu.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
W tym tyg zamówione G21 dosyć dobrze wyposażone z rabatem 21% za gotówke. Wziąłem 318i bo to to samo co 320i - a wyjdzie więcej wyposażenia dodatkowego.

A dalej jest ten stały kwotowy rabat na 318i, który tak pompował sztucznie procentowy upust? Na gołej 318i dało się i 30% wykręcić bo tam chyba z 35k rabatu na wejściu było.. ale myślałem, że likwidują to już.

Opublikowano

Nie ma juz tego rabatu kwotowego na 318i, bo to bylo w ramach edycji business. Nie pamietam dokladnie ale chyba juz z pol roku temu to wycofali.

A rabaty typu > 20% to w obecnych czasach zarezerwowane sa tylko dla firm z duza flota i kontraktami z BMW.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli dobrze pamiętam to do końca marca lub kwietnia 2021

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Nie ma juz tego rabatu kwotowego na 318i, bo to bylo w ramach edycji business. Nie pamietam dokladnie ale chyba juz z pol roku temu to wycofali.

A rabaty typu > 20% to w obecnych czasach zarezerwowane sa tylko dla firm z duza flota i kontraktami z BMW.

Po rabatach w mojej firmie (rabat korporacyjny:= jako zaopatrzenie flotowe oraz rabaty dla pracowników (zakup prywatny)) widzę, że BMW ścięło po ok. 2pp per każdy model w tym roku.

Finalnie ceny w górę - rabaty w dół :roll:

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A dalej jest ten stały kwotowy rabat na 318i, który tak pompował sztucznie procentowy upust? Na gołej 318i dało się i 30% wykręcić bo tam chyba z 35k rabatu na wejściu było.. ale myślałem, że likwidują to już.

Ten rabat występował faktycznie jako biznes edition, obowiązywał jeśli się nie mylę na 318i/318d i 518i/518d.

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Ten rabat występował faktycznie jako biznes edition, obowiązywał jeśli się nie mylę na 318i/318d i 518i/518d.

tak ale już tego nie ma....

nie ma co porównywać rabatów z kiedyś do dzisiaj....

Opublikowano

Ten rabat na 318 kończył się 30 września 2021, wiem bo zamawiałem w ostatnim dniu swoją.

Jeden z kolegów pisze że w tym tygodni dostał 21% rabatu, trochę jak na obecne czasy wysoki rabat. Dotychczas była informacja że do 12% się udawało wytargować a tu informacja że ktoś ma 21%.

Opublikowano
Cześć,

jaki realnie dzisiaj rabat i czas oczekiwania na m340i touring do wyrwania?

11-12% z tego miesiaca, po sprawdzeniu w kilku polecanych salonach w różnych rejonach PL. Może da się więcej, nie przeczę :D

Bez-tytu-u.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, szukam sprawdzonej i pewnej firmy oferującej wynajem długoterminowy nowych aut, konkretnie M4. Interesują mnie Wasze doświadczenia w obsłudze, serwisowaniu, naprawach i przede wszystkim konkurencyjne ceny najmu. Od razu zaznaczę, że aktualny rabat 11% i rata po 8000 brutto w Comfort Lease NIE jest dla mnie atrakcyjną ofertą :lol: Dzięki z góry ;)
Instagram: @kolczasty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, szukam sprawdzonej i pewnej firmy oferującej wynajem długoterminowy nowych aut, konkretnie M4. Interesują mnie Wasze doświadczenia w obsłudze, serwisowaniu, naprawach i przede wszystkim konkurencyjne ceny najmu. Od razu zaznaczę, że aktualny rabat 11% i rata po 8000 brutto w Comfort Lease NIE jest dla mnie atrakcyjną ofertą :lol: Dzięki z góry ;)

Szukaj ciut lepszego rabatu i zwykłego leasingu 0% wpłaty i 40% wykup. Zmieścisz się w 5000 :wink:

Opublikowano

@--==maly==--

Zakładając katalog 500tyś i rabat 15% to jest kwota 425tyś do leasingu.

Musiałbyś przy warunkach 0% wpłaty i 40% wykup mieć leasing na 110% na 5lat.

Widziałeś taką ofertę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@--==maly==--

Zakładając katalog 500tyś i rabat 15% to jest kwota 425tyś do leasingu.

Musiałbyś przy warunkach 0% wpłaty i 40% wykup mieć leasing na 110% na 5lat.

Widziałeś taką ofertę?

Przed podwyżkami wiboru miałem nawet 109% na takie warunki z nowym wiborem w okolicy 120 ale nawet na 120% przy twoich założeniach wychodzi 5200zł brutto to zawsze nie 8000 :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardziej 5800brutto,ale zgoda.

Już myślałem,że słabe oferty dostaję :wink:

Żeby było 5800 musiał byś mieć ok 130% leasing ale w CL może tak być bo to droga forma finansowania zawsze droższa od zwyklego leasingu.

Przez wibor ułożony w ten sposób leasing stał się bardzo drogi i jeżeli ktoś myśli o wykupie auta lepiej ułożyć to inaczej bo przepłacamy dużo.

Opublikowano

Ja właśnie jestem w stytuacji gdy mój leasing CL w FS BMW po podwyżkach osiągnął 120% i zacząłem poważnie rozważać wykup auta.

Po kilku e-mailach BMW FS zgodziło się na wykup za 101% (zamiast standardowych 105%, 101% wg umowy tylko w przypadku podpisania kolejnego leasingu).

Informacyjnie: W przypadku leasingu dla firm taki wykup możliwy jest po 24 miesiącach, dla osób fizycznych (czyli dla mnie) po 6. miesiącach.

Rata sporo niższa niż rozpatrywana u kolegów, ale na etacie nie można wrzucić w koszty :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
120% to juz grubo a to jeszcze nie koniec podwyzek WIBOR. Nieciekawie beda mialy osoby, ktore zapozyczyly sie pod korek. Przy tak wysokim oprocentowaniu to warto rozwazyc zakup za gotowke i amortyzacje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
120% to juz grubo a to jeszcze nie koniec podwyzek WIBOR. Nieciekawie beda mialy osoby, ktore zapozyczyly sie pod korek. Przy tak wysokim oprocentowaniu to warto rozwazyc zakup za gotowke i amortyzacje.

Ale tylko auto do 150tyś wlaśnie to jest paranoja bo kupisz za gotówkę odpiszesz dochodowy od 150tyś a sprzedając zaplacisz np od 400. Leasing pozwala chociaz odpisać 150tyś x2.

Ogólnie nasze przepisy są chore jak kupisz sobie za gotówkę auto za 500tyś na 1/2vat a za rok sprzedaż za 450 to będziesz w plecy 50tyś na aucie 37tyś na vat(odpisane 47 do zapłaty 84) i 57tyś na podatku dochodowym ( odpisane 29 do zaplaty 86) plus skladka zdrowotna 22 lub 40tyś :) Sprzedając za 450 zostanie nam z tego auta 316-334tyś uwzględniając wcześniejsze odpisy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@==maly== pelna zgoda co do chorych przepisow z jednym wyjatkiem. Nie jesem na 100% pewien ale limit 150 tysiecy obowiazuje od wartosci splaconej auta co znaczy ze jak wezmiesz auto np za 300k w leasing i 150k splacisz ratami leasingu, reszta to wykup i pozniejsza amortyzacja. To placac leasing nie odliczysz 30k (okolo 19% podatku od 150k) ale proporcjonalnie 15k bo splaciles tylko 50% auta. Im samochod drozszy od limitu tym wychozi to gorzej. Taniej jest nie odliczyc 15k, niz zaplacic 60k w odsetkach przy 20% oprocentowaniu. Niech ktos mnie popawi jesli sie myle.
Opublikowano
@==maly== pelna zgoda co do chorych przepisow z jednym wyjatkiem. Nie jesem na 100% pewien ale limit 150 tysiecy obowiazuje od wartosci splaconej auta co znaczy ze jak wezmiesz auto np za 300k w leasing i 150k splacisz ratami leasingu, reszta to wykup i pozniejsza amortyzacja. To placac leasing nie odliczysz 30k (okolo 19% podatku od 150k) ale proporcjonalnie 15k bo splaciles tylko 50% auta. Im samochod drozszy od limitu tym wychozi to gorzej. Taniej jest nie odliczyc 15k, niz zaplacic 60k w odsetkach przy 20% oprocentowaniu. Niech ktos mnie popawi jesli sie myle.

nie no, odliczysz 19% od 150 tys...mogę zapłacić np tylko 10 rat i od 10 rat odliczę....a potem pozbyć się auta cesją....

zawsze miałem leasingi ale teraz kupuję jako os fizyczna... jak mam oddać przy sprzedaży prawie 50% to wolę sprzedać na umowę KS i nic od tego nie zapłacić....

Opublikowano

nie no, odliczysz 19% od 150 tys...mogę zapłacić np tylko 10 rat i od 10 rat odliczę....a potem pozbyć się auta cesją....

zawsze miałem leasingi ale teraz kupuję jako os fizyczna... jak mam oddać przy sprzedaży prawie 50% to wolę sprzedać na umowę KS i nic od tego nie zapłacić....

Mozesz tez przy JDG zrobic darowiznę na bliska osobę i po pol roku również sprzedać bez podatku