Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja odbierałem 23.12.19 he he i soft jest w porządku , znaczy wszystko działało i działa :D Ogólnie dobre auto , ale ma takie pierdoły co czysto ludzko denerwują .Myślę , że 40d będzie fajne , takie prawie stare F15 50d......No może mnie trochę poniosło... :lol:

Pożyjemy, zobaczymy :D

Na papierze źle nie wygląda.

Opublikowano
Wyluzuj trochę i "dziękuję" za złe życzenia. Śmieszny gościu z Ciebie. Bez odbioru. :mad2: :cool2:
Opublikowano

Dziwne jest to podejście sam czekam na odbiór , ale jakoś nie wyobrażam sobie jeżdżenia do salonu z rzeczoznawca w celu odbioru samochodu.

Mam się teraz nakręcać że wszystko jest niedorobione i szukać dziury w całym ?

Ile by nie kosztował to tylko samochód idąc takim tokiem przed ślubem trzeba położyć przyszła żonę w szpitalu w celu gruntownego przebadania a nuż coś wyjdzie

Opublikowano

Może trafiła się Tobie wyjątkowa sztuka.

Ja mam produkcję z sierpnia-może jakiś wakacyjny nabór monterów zrobili aby zapełnić dziury urlopowe i stąd tyle niedoskonałości.W poniedziałek jadę na 2 (tak-drugą) poprawkę lakierniczą -ot taka niedoróbka fabryczna-zaakceptowana naprawa gwarancyjna, więc chyba nie wymyślam.Szlag mnie trafia bo marnuje czas na wizyty w Asi, których być nie powinno w aucie które ma pół roku i 7tys nalotu.

Opublikowano (edytowane)

Jasne i w pełni to rozumiem ale te sytuacje są nagminne wszędzie .

Ostatnio oglądałem na TVN gościa z mercem w AMG za 1mln

Gdzie kierownica drżała od pewnej prędkości a serwis rozkładał ręce.

Edytowane przez estor
Opublikowano

Ja w moim CLA 45 AMG 6 razy mailem naprawy gwarancyjne, wymiana klocków i tarcz tył 2x (podobno się krzywią i ty tak jest, jak im powiedziałem, że chyba ich pogielo to wymienili raz po 8k km a potem znowu po 20k. Teraz jest 35k i jest ok), kierownica, fotel pasażera, mechanizm okna dachowego oraz panel nawigacji (przy okazji nawigacja w mercu przy bmw to jakaś kpina, nie wiem jak nowe mbux, ale poprzedni system jest gorszy niż miałem w santafe lata temu).

Tak więc może i auta maja niedoróbki ale moje doświadczenia pokazują, że jak na razie g05 przynajmniej w mojej wersji jest najlepszym i najbardziej dopracowanym autem jaki miałem a trochę ich już było.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja w moim CLA 45 AMG 6 razy mailem naprawy gwarancyjne, wymiana klocków i tarcz tył 2x (podobno się krzywią i ty tak jest, jak im powiedziałem, że chyba ich pogielo to wymienili raz po 8k km a potem znowu po 20k. Teraz jest 35k i jest ok), kierownica, fotel pasażera, mechanizm okna dachowego oraz panel nawigacji (przy okazji nawigacja w mercu przy bmw to jakaś kpina, nie wiem jak nowe mbux, ale poprzedni system jest gorszy niż miałem w santafe lata temu).

Tak więc może i auta maja niedoróbki ale moje doświadczenia pokazują, że jak na razie g05 przynajmniej w mojej wersji jest najlepszym i najbardziej dopracowanym autem jaki miałem a trochę ich już było.

Tez nigdy lepszego samochodu od G05 nie miałem tak pod wzgledem technicznym jak i jakosciowym.

Opublikowano

moja usterka polegała na obszyciu sensatec tylko drzwi od strony pasażera.

oczywiście jest to prefabrykowany element (panel), więc wymiana była dosyć szybka i bezproblemowa (i na gwarancji).

rozśmieszył mnie jedynie komentarz dilera: "gdzieś po świecie jeździ jeszcze auto z obszytym sensatec panelem kierowcy..."

przez moment zastanawiałem się czy tego nie zostawić jak jest, jest to swego rodzaju personalizacja :D :D :D

...może gdyby brak obszycia był od strony pasażera, zastanowiłbym sie dłużej :twisted:

Opublikowano
moja usterka polegała na obszyciu sensatec tylko drzwi od strony pasażera.

oczywiście jest to prefabrykowany element (panel), więc wymiana była dosyć szybka i bezproblemowa (i na gwarancji).

rozśmieszył mnie jedynie komentarz dilera: "gdzieś po świecie jeździ jeszcze auto z obszytym sensatec panelem kierowcy..."

przez moment zastanawiałem się czy tego nie zostawić jak jest, jest to swego rodzaju personalizacja :D :D :D

...może gdyby brak obszycia był od strony pasażera, zastanowiłbym sie dłużej :twisted:

Wtedy byłby prawdziwy unikat a nie takie jak inne! :cool2:

Opublikowano
U mnie dzisiaj w mojej X5 pełna dyskoteka, komputer oszalał, wyłączyły się poduszki, wspomaganie kierownicy, czujniki parkowania, kamera, układ Xdrive również wskazywał na usterkę. Kilka razy gasiłem i odpalałem ale problem dalej występował, dopiero jak postał dłuższą chwilę zamknięty wszystko wróciło do normy, dzwoniłem już do dealera i podobno to się zdarza w x5 i x7, jadę do serwisu we wtorek sprawdzić błędy.
Opublikowano
Szkoda Twojego czasu, trzeba było od razu dzwonić na assistance i powiedzieć, ze auto nie nadaje się do jazdy a podstawili by Tobie drugą sztukę z wypożyczalni a Twoje auto odjechało by na lawecie do serwisu.Raz tak już miałem i skorzystałem z w/w opcji.
Opublikowano
kierwnica wymieniona na nową, jest idealna, niestety fotel zaczął mi nie przyjemnie trzeszczeć w środę oddaję auto na cały dzień i dostaje zastępcze serie 5 hybrydę
Opublikowano
Mi też trzeszczał fotel kierowcy-w czasie jazdy i to nie zawsze-serwis oczywiście problemu nie zauważał.Po kilku tysiącach km samo przestało :-)

Ciebie to chyba nie lubią, u mnie jak zgłosiłem to bez problemu , mam jechać w środe auto zastępcze i na drugi dzień odbiór.

Opublikowano

Widzisz, wszystko zależy jak się trafi w sztukę :) A45 i przez 4 lata i blisko 80kkm zrobiłem: raz klocki przód przy 25kkm, klocki przód tył z tarczami przy 70kkm. Poza tym oleje, filtry, nic. Żadnego zgłoszenia gwarancyjnego, żadnego problemu, awarii, nic :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dzisiaj zadzwonił do nas gość z serwisu dealera gdzie mamy letnie opony i teraz stwierdził że jedna z felg jest jak to się wyraził "podbita" i spytał czy ja naprawiamy przed zmianą kół lub czy ma zaoferować nową felgę :?: Ogólnie koszt naprawy nie jest może wielki, ale coś mi to nieładnie pachnie -co o tym myślicie ? Jeśli jest faktycznie uszkodzona to zastanawiam się czy felgi G05 są tak delikatne, bo nie pamiętam żebym gdzieś porządnie wjechał w dziurę ?
Opublikowano

Tomek - będziesz bić brawo :)

Skrzypi mi fotel kierowcy :) na tym łączeniu plastików przy sterowaniu elektrycznym, i to strasznie :) zgłoszę jako naprawę gwarancyjna tylko trochę się boję teraz auto oddawać przez ten cyrk z wirusem A przez siedzenie w domu i tak zrobiłem przez miesiąc 100km..

Opublikowano (edytowane)

Spoko-nie cieszę z cudzych usterek, generalnie powoli wychodzą trzeszczące plastiki-jeżdżę troszkę po polnych, nie zawsze równych drogach-teraz coś mi strasznie trzeszczy na dziurach za zestawem wskaźników lub hud’em.

Problem rozwiązany-trzeszczała klapka/górna plastikowa osłona kolumny kierownicy....wystarczyło kierownicę ustawić w inne położenie i narazie spokój :-)

Edytowane przez tomek777477
Opublikowano
Trzeszczenie to coś czego ja znieść nie mogę w żadnym aucie. Jak miałem kiedyś Hyundaia Santa Fe to wiele razy do serwisu jeździłem i ich dreczylem, o dziwo zawsze coś poradzili.
Opublikowano
Tomek - będziesz bić brawo :)

Skrzypi mi fotel kierowcy :) na tym łączeniu plastików przy sterowaniu elektrycznym, i to strasznie :) zgłoszę jako naprawę gwarancyjna tylko trochę się boję teraz auto oddawać przez ten cyrk z wirusem A przez siedzenie w domu i tak zrobiłem przez miesiąc 100km..

U mnie też skrzypial fotel kierowcy. Wymienili mi całą ramę fotela na gwarancji. Na razie cisza.

Acha, to na razie jedyna usterka. X5 ma pół roku i jakieś 11tys.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pozdrawiam

Arljazz