Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dawno nie pisałeś na forum :?: Wykres bardzo ładny. Zniwelowałeś dziurę w mocy i momencie przy 4500obr dziwnie ta fabryka programy robi to pewnie przez ekologie. Seria słaba wyszła ale sporo udało się poprawić :cool2:
Opublikowano

wprawdzie moja beta to 5 ale silniki te same 2.0d 177km w bazie teraz 207km a moment 407nm lekko mówiąc zapierd.... :D Przynajmniej byle pasek czy octavia nie idzie leb w leb

Grzegorz z podkrakowskiego GCS wykonał dobrą robotę - cała operacja to 2h Może to będzie reklama ale polecam!!! niech moment będzie z wami :twisted:

http://www.fotoszok.pl/upload/1ebc385b.jpg

Opublikowano

billlly moment leci od 1800 obrotów bo wtedy podobno skrzynia automatyczna łapie na stałe.do 1800 nie ma co w automacie mierzyć.

oj jak mnie kusi zmodzić swoją bunię :mad2:

Opublikowano
billlly moment leci od 1800 obrotów bo wtedy podobno skrzynia automatyczna łapie na stałe.do 1800 nie ma co w automacie mierzyć.

oj jak mnie kusi zmodzić swoją bunię :mad2:

Źle się wyraziłem chodzi mi o wartość momentu maksymalnego która jest osiągana przy takich samych obrotach jak w serii. Ps nie zastanawiaj się bo nie ma nad czym zrób taki sam program jak kolega, jeżeli przebieg jest oryginalny dpf wytrzyma jeszcze długo na takim programie. :twisted:

Opublikowano

To osiągu pewnie porównywalne z 530d 218ps.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

No myślę, że szły by równo, nie wszystkie 218ps trzymają serie do tego dochodzi większa masa auta.

pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
No myślę, że szły by równo, nie wszystkie 218ps trzymają serie do tego dochodzi większa masa auta.

prawie wszystkie 218PS mają moc ponad serie :D

Opublikowano
530d ma momentu sporo wiecej,wiec i osiagow nie macie co porownywac do 520...

Moment sam w sobie nie decyduje o osiągach lecz wyłącznie moc średnia w użytecznym zakresie obrotów.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
...no to dzisiaj poszło grubo, przysłowiowy "koks max" miało być ostro i jest :D

tak mocno jak głupio...

jak trafił się gląb to trzeba było mu jeszcze więcej dać ognia tak aby nie dojechał do chaty :mad2: :mad2:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2: