Skocz do zawartości

E-60 <--> BT - jaki telefon ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 126
  • Wyświetleń 22,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jakby nie patrzeć w moim E91 iPhone 4 śmiga bez problemu (dokładnie tak samo jak 3GS)

To ja doloze swoje 5 groszy.

W mojej E60 po lifcie mialem radio M-ASK i bt. System laczyl sie pieknie z Iphonem 3GS i wczytywal ksiazke adresowa. Po jakims czasie wymienilem M-ASK'a na Navi Pro CCC. No i zaczely sie trable. Ksiazki nie czyta wcale (z tego samego Iphona) a polaczenia zrywa.I o co tu kaman?

Opublikowano
Właśnie zminiłem tel. na Blackberry 9800 i wszystko śmiga jak należy :mrgreen: .
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

mam E60 z 2008 roku i HTC HD2, telefon się paruje odpowiednio, książka sciąga i wszystko jest OK poza samą rozmową.

Gdy odbieram rozmowę przyciskiem na kierownicy lub iDrive to często ani ja nie słyszę rozmówcy ani on mnie, ciekawe że czasami to działa prawidłowo i nie ma żadnych logicznych wytłumaczeń kiedy działa a kiedy nie.

Jak się wybiera rozmówcę z książki iDrivem i nawiąże połączenie to zawsze jest ok.

Czy ktoś może mi pomóc w tym irytującym problemie ....

PS.

Wcześniej miałem Nokię E75 i z niczym nie było problemów ...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
W E-60 2004 przetestowałem dzisiaj Nokię C3 - transferuje książkę (bez polskich znaków) i wykonuje bez problemów połączenia.
Opublikowano

mam E60 z 2008 roku i HTC HD2, telefon się paruje odpowiednio, książka sciąga i wszystko jest OK poza samą rozmową.

Gdy odbieram rozmowę przyciskiem na kierownicy lub iDrive to często ani ja nie słyszę rozmówcy ani on mnie, ciekawe że czasami to działa prawidłowo i nie ma żadnych logicznych wytłumaczeń kiedy działa a kiedy nie.

Jak się wybiera rozmówcę z książki iDrivem i nawiąże połączenie to zawsze jest ok.

Mamy taki sam samochód i taki sam telefon. :)

Ale ja nie miałem do tej pory żadnych problemów z BT.

Może masz nieaktualny system w telefonie?

Którą masz wersję ROM?

XABan
Opublikowano
Rom jaki mam to 3.14.479.2 - nowszego nie ma dla tego modelu ...
Opublikowano
W takim razie wina moze lezec po stronie softu auta...
XABan
Opublikowano
Wina jest po stronie telefonu, wlasnie mam za nowy soft w htc - chcieli dobrze ale przedobrzyli zmienili stos bluetooth i pech nie dziala dobrze (nie chce cofac romu w tel bo wszystko inne dziala ok)
Opublikowano
Ale ja też mam najnowszy soft w HD2 i działa OK.
XABan
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam ja mam inny problem, Bluetooth aktywny mogę wybierać z książki telefonicznej, jak zadzwonię to telefon drugi odbiera sygnał tylko jak wciskam zieloną słuchawkę to na monitorze pokazuje połączenie z kim się połączyłem, lub kto do mnie dzwoni,ale nic nie słychać i po chwili się rozłącza, po parunastu sekundach ponownie się sam łączy i powtarza się to samo

pozdrowienia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, podlacze sie do tematu...

mam takie pytanie jesli chodzi o moj BT w mojej e60 wszystko jest ok tzn. czyta ksiazke z telefonu odbieram rozmowy rozmawiam wszystko slysze tylko ze w momencie jak ktos dzwoni to jednoczesnie wycisza radio i dzwoni BT w aucie i jednoczesnie dzwonek w telefonie a wydaje mi sie ze na poczatku jak kupilem auto i sparowalem wszystko to w momencie polaczenia dzwonil tylko BT w aucie a tel wibrowal natomiast dzwieku w telefonie nie bylo, czy ktos wie co mam na mysli i spotkal sie z tym? czy trzeba cos zmienic w ustawieniach? nie wiem czy samo mi sie cos poprzestawialo ...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
niech zgadne.... wlaczyles dzwonki w tel zamiast samej wibracji :mrgreen:
Opublikowano
niech zgadne.... wlaczyles dzwonki w tel zamiast samej wibracji :mrgreen:

tak, dzieki ze mnie uswiadomiles jak obslugiwac telefon ... kieruje moje pytanie jeszcze raz do nieco inteligentniejszych uzytkownikow :

- krotko mowiac, po prostu w momencie jak ktos dzwonil wlaczal sie dzwonek w aucie a telefon tylko wibrowal - przez to ze byl podlaczony przez BT do auta nie dzwonil dzwonek w telefonie tylko w aucie... czy to da sie jakos ustawic w ustawieniach BT w aucie lub w telefonie ?? (nie chodzi mi tu o wyciszanie dzwonkow w tel... )

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam kolegów.

Latka lecą a samochód ten sam.

Myślę o zmianie telefonu, stąd moje pytanie - parował ktoś NOKIĘ LUMIĘ 925 lub SONY XPERIĘ Z1 ?

Opublikowano
mam sparowana nokie 710, jakis nowy blackburry i chyba iphona 4s. powinno sie zatem udac z nowsza lumia
Opublikowano
Witam. Czy komuś udało się poprawnie sparować Samsunga Galaxy S II. Bo ja mam problem. Pozdrawiam
Opublikowano
sgs2 uruchomiłem dopiero po aktualizacji softu w module BT

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano
parował ktoś NOKIĘ LUMIĘ 925 lub SONY XPERIĘ Z1 ?

Wczoraj parowalem xperie z1, bez problemu działa.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witam. Czy komuś udało się poprawnie sparować Samsunga Galaxy S II. Bo ja mam problem. Pozdrawiam

Parowałem S II , S III i S IV wszystko działa ok

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
Witam kolegów.

Latka lecą a samochód ten sam.

Myślę o zmianie telefonu, stąd moje pytanie - parował ktoś NOKIĘ LUMIĘ 925 lub SONY XPERIĘ Z1 ?

2 letnie Sony ericsson walkman działa bez problemu wiec xperia tez powinna dzialac.

Opublikowano
problem niekompatybilności telefonu(brak możliwości połączenia, rozłączanie, brak książki adresowej itd) z modułem bluetooth w aucie rozwiązuje w większej mierze aktualizacja oprogramowania modułu bluetooth. Więcej info pod 504384405 lub na www.navibmw.pl

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

Opublikowano
Mam pytnaie, jak sparować telefon w E60 z 2004r. Telefon to LG L7 II. Włączam BT w telefonie przy właczonym zapłonie i nic sie nie dzieje. Trzeba w ustawieniach samochodu gdzieś coś włączyć. Wchodząc w komunikacje na wyświetlaczu nic sie nie dzieje, pisze że brak zainstalowanego telefonu. W podłokietniku nie mam żadnej słuchawki itd. Wyświetlacz to profesionall.
Opublikowano
Panowie jest opcja że nie mam BT w samochodzie. Na i-driwe jest opcja komunikacja. Jak sprawdzić jaki mam zestaw? Szukałem w menu i nie mam żadnych ustawień do komunikacji?
Opublikowano
Mam pytnaie, jak sparować telefon w E60 z 2004r. Telefon to LG L7 II. Włączam BT w telefonie przy właczonym zapłonie i nic sie nie dzieje. Trzeba w ustawieniach samochodu gdzieś coś włączyć. Wchodząc w komunikacje na wyświetlaczu nic sie nie dzieje, pisze że brak zainstalowanego telefonu. W podłokietniku nie mam żadnej słuchawki itd. Wyświetlacz to profesionall.

Jesli wyswietla Ci sie opcja ze TELEFON JEST NIEZAINSTALOWANY tzn ze fabrycznie w tym aucie nie ma sterownika BLUETOOTH

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg