Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja też nie zmieniałem i miałem szczęście bo gdy jecghałem przez cała Polskę to ciepło i mokro było, więc letnie się lepiej sprawdziły. A jak śnieg spadł to na jeden dzień :)
Opublikowano
Zlota zasada, opony zmieniamy na letnie jak srednia dobowa temperatura przekracza 7 stopni z racji uzytych do produkcji poszczegolnych rodzajow opon mieszanki gumowej. Powoli tez sie chyle ku zmianie na letnie :)
Opublikowano
a ja dzisiaj śmigałem na letnich 18 i czułem ze sie ślizgałem :) zresztą auto tez to wiedziało :D - co chwila włączał sie żółty trójkąt :D

Trzeba chyba troszkę poczekać jeszcze niech temp. skoczy do 10 st.

Oczywiście, że jeszcze trzeba troszkę poczekać. Trzeba mieć mentalność dziecka które po zobaczeniu słońca i 15 stopni leci na drugi dzień do szkoły w krótkim rękawku, żeby po dwóch słonecznych dniach z podnieceniem przesiadać się na letnie kapcie... w lutym... :duh:

Opublikowano
panowie ja bym jeszcze poczekał z tymi letnimi oponkami(chociaż mnie też bardzo korci,żeby zmienić na aluski) Jestem aktualnie w Niemczech i tutaj w Tv mówią że idzie zima(pierwsze opady maja tutaj być za 2 dni) więc do Polski też przyleci!!!! Mam jednak nadzieje że synoptycy się mylą!!! Na wszelki wypadek poczekam jeszcze ze 2 tyg!!!! :x
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam takie trochę złośliwe pytanko do tych kilku narwańców sprzed kilku dni o sytuację na tą chwilę: komunikacja miejska czy dziesięć "zdrowasiek" przed jazdą ? ;p

Musza zmienic na zimowe, albo inna forma komunikacji, a kto nie musi pewnie nie jezdzi... :mrgreen:

Ja nawet nie myslałem o zmianie na letnie, bo mimo wszystko luty i marzec to nie najlepszy czas na letnie opony.

Opublikowano
Południe musi zmieniać a północ nie :norty: U nas deszczyk ew nad ranem przymrozki :) Ale kto jeździ o 5 rano :roll2:
Opublikowano
wbiłem w kupowanie zimówek :D ...na północy nie było i nie będzie zimy

a co mamy teraz? :D

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja caly czas jezdzilem na letnich tylko ze naped xdrive :P

Miesiac temu poszedlem kupic zimowki to mi zaspiewali 8 tys za komplet no i powiedzieli ze wybor juz maly bo koniec zimy tak wiec nie oplacalo sie na miesiac kupowac i zakladac zimowek.

Opublikowano

stary temat odkopaliscie..... widze ze rok temu sie wypowiadalem i zalozylem w polowie lutego teraz mam od 2 dni :D

jak ktos jezdzi dluzsze trasy to jak rok temu polecam poczekac..

Opublikowano

Zmienione już tydzień temu :mrgreen:

Śniegu już raczej nie będzie a zapowiadają na dniach wiosnę :cool2:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

• 3 tygodnie później...