Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Problem wygląda tak wymieniłem klocki podciągłem ręczny teraz ciężej chodzi bo chodzil lekko a dalej słabo hamuje pomużcie jak ktoś oriętuje się w temacie.... Edytowane przez przemo_mdc
.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
Opublikowano
Problem wygląda tak wymieniłem klocki podciągłem ręczny teraz ciężej chodzi bo chodzil lekko a dalej słabo hamuje pomużcie jak ktoś oriętuje się w temacie....

a odnosnie samych klockow to pelną sile hamowania osiagna po przejechaniu circla 100km (musza sie ulozyc do tarczy)

Xdrive

Koder

Opublikowano
hamulec ręczny nie działa na klocki które wymieniłeś.on działa na szczęki hamulcowe które mogą być zużyte i dlatego słabo działa

Z tyłu mam tarcze a nie bębny... na kolckach przejachałem 1000 km wiec napewno dotarły się ale ręczny tak jak pisałem cięzko chodzi a i tak sbao hamuje :evil:

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
Opublikowano
hamulec ręczny nie działa na klocki które wymieniłeś.on działa na szczęki hamulcowe które mogą być zużyte i dlatego słabo działa

Z tyłu mam tarcze a nie bębny... na kolckach przejachałem 1000 km wiec napewno dotarły się ale ręczny tak jak pisałem cięzko chodzi a i tak sbao hamuje :evil:

a za tarczami sa chyba jeszcze szczeki ham. do recznego :?:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam moze smieczne pytanie. Czy jak sie zaciagnie reczny, i sie pojedzie troche, tak ze reczny jest zaciagniety a auto jedzie, jedziemy, potem auto stanie, bo jest troche pod gorke, troche sie pogazuje, auto nie pojedzie jest mozliwosc czegos uszkodzenia, bo ostatnio kolega sie tak zamulil, ze cos podobnego zrobil.
Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano
Najprościej. Zaciagnie sie reczny i sie o tym zapomni i sie normalnie jedzie, do puki auto nie stanie, bo zaczyna byc pod gorke, w sensie, takim ze auto przejedzie, 4 metry na recznym, i w koncu sie zatrzyma, bo jest pod gorke i nie chce jechac. Ziomek sie peknie zamulil i cos takiego wykonal, i sie teraz pyta czy cos takiego moze doprawadzic do awarii.
Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano
Ja bym powiedzial ze zenujaco gdyz zadałem konkretne pytanie, nie otrzymalem odpowiedzi, ale kolejne posty nic nie wnosza do tematu. Wedlug mnie nie moglo sie nic stac.
Opublikowano
Ja bym powiedzial ze zenujaco gdyz zadałem konkretne pytanie, nie otrzymalem odpowiedzi, ale kolejne posty nic nie wnosza do tematu. Wedlug mnie nie moglo sie nic stac.

Po pierwsze, to nie pij tyle, albo zadawaj pytania na trzeźwo :lol: bo musiałem obie wypowiedzi kilka razy czytać, żeby zrozumieć o co chodzi.

A stać się mogło - jak się przegrzeje szczęki, to się mogą nawet rozlecieć (co mi się w poprzednim samochodzie stało i też ręcznym je załatwiłem) - a jeżdżenie na zaciągniętym ręcznym powoduje, że mogą się nieźle nagrzać.

Opublikowano

Oj jeszcze raz, dodam ze dystans jaki sie pokonalo na recznym, to 4 metry. Wiec kwestje awari chamulcow wykluczam. Bardziej mi chodzi o cos takiego, czy mogl naped pasc, skrzynia biegow itp.

egs takie rzeczy sie zdarzaja. Wiec nie widze powodu aby sie tak flustrowac.

Opublikowano

ale jechal na recznym przez jakis czas to wlasnie wtedy sie nagrzewaly a nie wtedy kiedy zaczal sie zatrzymywac... WIdze ze nie tylko ja mam tak ze czytam i nie moge zrozumiec,dopiero za ktoryms razem zaskocze :lol:

Czasami jak przegladam forum i czytam to juz wiem kto pisal...przeczytam...popatrze na avatar i :D normalnie czasami nie moge...Sory ale zacznij pisac prosciej i bardziej "normalnie"

B M W
Opublikowano
To raczej małoprawdopodobne choć w tej sytuacji nie wykluczone-nie pozostaje Ci nic innego jak rozebrać i ocenić.Pozdrawiam i nie denerwuj się.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
Rozumiem. Czyli mam pisac jak najprosciej. Pozdrawiam
Opublikowano
Sory ze dwa posty pod soba. Ale jak sprawdzic czy reczny dziala prawidlowo.
Opublikowano (edytowane)

No tak, ale chodzi o to ze nie mam pewnosci ze dziala na 2 koła.

Ps. W sensie ze wydaje mi sie ze jedno kolo bardziej chamuje.

Edytowane przez Ziemniak