Skocz do zawartości

<t>bp? czy LPG?</t>  

79 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tak jak w temacie, chciałbym sie dowiedzieć, ile mniej więcej procentowo beemek jeździ na gazie...?

PS. Tylko proszę o jedno, nie rozpoczynajmy po raz kolejny dyskusji czy dobrze czy źle jeździć na gazie :D :D :D

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja mam narazie benzynkę. silnik M20B25 :D
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Sekwencja LandiRenzo :cool2: Już drugie auto i jakieś 100tyś km przejechane bezproblemowo. Spalanie 316 - 9-11l, 528 - 12-14l.
Tomek
Opublikowano
Nie zaznaczyles instalki I gen :mrgreen: ja mam takowa, BRC z BLOSEM, wszystko smiga jak nalezy, nie faluje, nie strzela, 2000km przejechane, tylko spalania nie moge wyregulowac jeszcze ;)
Opublikowano

...a ja tam wole JUNKERSY :8) :mrgreen: :cool2: :norty:

Lubie Polski GAZ :worried: :dance:

NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
Ja mam sekwencje od 2 miesięcy wszystko w jak najlepszym porządku zrobiłem już na niej 13tys i nic się nie dzieje oprócz tego że co 10tys. wymienia sie filtry pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja tam zawsze na gazie!

Poprzednia Bunia miała II generację przejechałem nia ponad 70000 i sprzedałem. Nadal działa ok

Obecna gaz sekwencja IV generacji i jak narazie jest wszystko ok. pali około 15-18l ale nogę mam ciężką :D

Ostatnio na trasie jechałem nie więcej jak 80km/h i komputer pokazał 6,7l/100 :shock:

A tankuję na STATOIL i nie jest złe paliwko.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
instalacja sekwencyjna .to moj 3 sam z gazem . tez bym napisał ze gaz mam w domu jesli pokonywałbym tyle samo km co uzytkownicy BP (opcjonalnie - posiadał tyle samo na koncie ) , owszem miałem z gazem kilka problemow np spalona cewka , nieszczelnosc , ale czsem tak bywa , a co kosztow przy tankowaniu to chyba nie musze pisac ... gdyby wszyscy załozyli gaz to co stacje miały by zrobic z paliwem :jawdrop: , najwiekszym problemem jest butla w kole , i dzieki temu smigam bez zapasowki :cry2:

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano

w e36 318 is coupe mialem instalacje 3 generacji i troche mulowato chodzila ale spalanie w granicach 10-12 przy czym nie byla to spokojna jazda.

Potem wywalilem komputery miksery i inne bajery od gazu i zamontowalem BLOS-a. Efekt byl taki ze auto chodzilo dwa razy lepiej. Dynamika poprawila sie niesamowicie przy czym spalanie minmalne spadlo ponizej 10 litrow natomiast max na ok 13-14. Ale tak jak mowie dynamika bez prownania. jedyny problem jaki zauwazyle przy eksploatacji blosa to problem z odpalaniem krotko po zgaszeniu auta. Odpalala zawsze za drugim razem. Nie wiem czemu ale czesc uzytkownikow blosa ma podobny problem

Teraz jak w pazdzierniku kupilem 528 zamontowalem sekwencje BRC. Spalanie na poziomie 11-15 lpg zaleznie od jazdy. Dynamika bez zazutu. Dodam ze na benzynie auto spalalo 9-12 wiec nie wiem czy to jeszcze kwestia ustawienia czy tego ze chce zeby na LPG jezdzilo jak najlepiej

Opublikowano

ja kupilem juz z instalacja..... ale za wiele na niej nie smigam. mieszkam blisko granicy z matka rosją :dance: benza u nich kosztuje w przeliczeniu ok 2,20pln!!!! :mrgreen:

a po naszej stronie sowieci sprzedaja po 3,50pln... poki rosja pozwoli smigam na benzie :modlitwa:

nawet butle sobie wyjalem.. za to jak jade na rybki to sprzet, namiot, 2 skrzykni warki i grill mieszcza sie teraz bez problemu)))

Opublikowano
LPG 2 gen.

Gaz wystarczy raz dobrze i porzadnie zrobic i jest z nim spokoj...

Jeździsz na gaz, a wszędzie krzyczysz żeby ludzie kupowali benzyne ?(żeby było rasowe?) Nie mam nic do gazu, jeżeli ktoś dużo jeździ to czemu nie, ale po co krzyczysz wszędzie o benzynie? Nawet pisałeś coś o nawracaniu ludzi na benzyne - chyba na gaz ich nawróciłeś co? :liar:

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

_blady napisał:

Jak stać na betę to stać i na sos do niej. Tylko benzyna.

Zero tolerancji dla gazu w becie.

Kolejny farmazon... :duh: Większość z nas jeździ betami tańszymi od nowej Pandy, więc co z tym "stać Cię na betę", śmieszni są co nie którzy...jakby co najmniej Astonem jeździli...eh :?

Tomek
Opublikowano
LPG 2 gen.

Jeździsz na gaz, a wszędzie krzyczysz żeby ludzie kupowali benzyne ?(żeby było rasowe?) Nie mam nic do gazu, jeżeli ktoś dużo jeździ to czemu nie, ale po co krzyczysz wszędzie o benzynie? Nawet pisałeś coś o nawracaniu ludzi na benzyne - chyba na gaz ich nawróciłeś co? :liar:

Lepiej wziac benz i samemu zrobic do niej gaz ...

A nawrocilem paru znajomych z diesli na benz + lpg :)

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
_blady napisał:
Jak stać na betę to stać i na sos do niej. Tylko benzyna.

Zero tolerancji dla gazu w becie.

Kolejny farmazon... :duh: Większość z nas jeździ betami tańszymi od nowej Pandy, więc co z tym "stać Cię na betę", śmieszni są co nie którzy...jakby co najmniej Astonem jeździli...eh :?

Albo nawet dwoma na raz :)

Jak ktoś nie jeździł na LPG, to nie ma się co jego wypowiedziami sugerować. Słyszał pewnie tylko od pana Tadzia z garażu obok (to piszę ogólnie, nie konkretnie do _bladego, bo się pewnie zaraz oburzy), że koledze kolegi Tadzia gaz strzela i ma same kłopotu. Ja nie muszę się zastanawiać, czy gdzieś jechać, tylko wsiadam i jadę. Nie siedzę pół wieczoru myśląc, ile mnie to będzie kosztowało.

Kai
Opublikowano
LPG 2 gen.

Lepiej wziac benz i samemu zrobic do niej gaz ...

A nawrocilem paru znajomych z diesli na benz + lpg :)

Mogę się zgodzić jeżeli chodzi o auta starsze..

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW