Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 651
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam, koledzy proszę o polecanie jakiegoś serwisu skrzyń automatycznych w Lublinie bądź okolicach, generalnie chodzi mi o wymianę oleju, i ewentualne sprawdzenie skrzyni... Posiadam BMW E90 320i, skrzynia ZF06.
Opublikowano
Witam, koledzy proszę o polecanie jakiegoś serwisu skrzyń automatycznych w Lublinie bądź okolicach, generalnie chodzi mi o wymianę oleju, i ewentualne sprawdzenie skrzyni... Posiadam BMW E90 320i, skrzynia ZF06.

Przecież ten temat był poruszany już w tym wątku kilka stron temu...

Serwis skrzyn płochec na al warszawskich- monopol na naprawy/regeneracje w wojewodztwie

Jesli chcesz wymienic tylko olej to doradzam tak jak kolega Marzec BRJ, jesli chcesz zaawansowanej diagnozy i ogledzic wnterz skrzyni to serwis asb płochec ale moim zdaniem napewno cos znajda i beda namawiali na naprawy/regeneracje itp. Jesli skrzynia dzila bez zadnych niepokojacych objawow to ja bym tam nie jechal

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Przecież ten temat był poruszany już w tym wątku kilka stron temu...

Serwis skrzyn płochec na al warszawskich- monopol na naprawy/regeneracje w wojewodztwie

Jesli chcesz wymienic tylko olej to doradzam tak jak kolega Marzec BRJ, jesli chcesz zaawansowanej diagnozy i ogledzic wnterz skrzyni to serwis asb płochec ale moim zdaniem napewno cos znajda i beda namawiali na naprawy/regeneracje itp. Jesli skrzynia dzila bez zadnych niepokojacych objawow to ja bym tam nie jechal

A serwis Bosch Sawa? Ktoś tam robił wymianę oleju w skrzyni?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

mam BMW e90 2.0i 150km. auto bierze olej oraz lekko dymi. zgodnie z diagnozą, winą za to obarczone są zużyte uszczelniacze. może poleci ktoś w okolicach lublina warsztat godny polecenia który podejmie się wymiany uszczelniaczy zaworowych w N46B20??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Co do takich rzeczy jak przeglądy to mam dobre doświadczenia z warsztatem przy ul. Hutniczej. Nie ma problemów żeby się umówić na konkretny dzień, kontakt telefoniczny bardzo sprawny i sympatyczny. Można się też skontaktować online przez formularz na ich stronie przegladylubin.pl.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Także Ich polecam.Coś stuka,puka itp... zawsze pomogą.

Jeżdzę tam od lat i jestem zadowolony.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje 5 groszy - warsztaty lubelskie:

Wracam ze spuszczoną głową jak ,,syn marnotrawny'' do Best Auto. Inni liczą niestety tyle samo, oszczędność rzędu 100 zł przy rachunku w granicach 1500-2000 mam w dupie, gdy auto śmierdzi fajkami, coś zaczęło skrzypieć, klienta traktują jak debila któremu wszystko można wmówić. Nic takiego w Best mi się jak do tej pory nie przydarzyło. Po wyjeździe z Metalurgicznej czuję się w moim 5 letnim aucie jakby było nowe: czyste, wszystko wyregulowane i nigdy nie próbowali mnie naciągać na usterki wyssane z palca. To powoduje że po zapłaceniu rachunku nie wspomina się wydanej kasy tylko cieszy z efektu. Nie chcę reklamować autoryzowanych - jedynie daję upust wkur....u na inny zakład z aspiracjami. Nie wspominam na kogo , też muszą z czegoś żyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyżby coś się zmieniło na plus po przeprowadzce z ulicy Zemborzyckiej?
Opublikowano
Witam. Mam problem z zawieszeniem w BMW e46. Od pewnego czasu w zawieszeniu słychać było stukanie, a auto "pływało" po drodze i ogólnie źle się prowadziło. Byłem z tym na stacji diagnostycznej, jednak diagnosta stwierdził, że wszystko jest ok, a pływanie to przez szerokie opony i przez napęd na tył, bla, bla, bla. Jednak ostatnio podczas wymiany sterownika świec żarowych, w sumie przez przypadek zauważyłem, że ten stuk dochodzi z kolumny kierowniczej. Jednak, że pracuję za granicą nie zdążyłem nic z tym zrobić przed wyjazdem. Teraz, gdy wróciłem podczas jazdy nagle zaczeła drgać mi kierownica, bez znaczenia czy jechałem 140 km/h czy 50 km/h , drganie w pewnym momencie było tak mocne, że ledwo dało się jechać, ale najdziwniejsze było to, że po pewnym czasie drganie samo ustało, później znów powróciło. W skrócie podczas 150 km trasy drganie samo przychodziło i samo ustępowało. Kogo polecacie w kwestii zawieszenia w Lbn lub okolicach? Najpierw myślałem o BRJ, jednak po przeczytaniu kilku postów na temat tego warsztatu zrezygnowałem. Poszukałem w internecie kilka warsztatów i mam zamiar odwiedzić Ten Car w Ciecierzynie. Co sądzicie o tym warsztacie? Czy ktoś z Was może naprawiał tam swoje auto? A może ktoś ma namiary na jakiś dobry warsztat specjalizujący się w naprawch zawieszenia? Chodź czytając ten wątek podejrzewam, że odwiedze kilka warsztatów i wydam sporo kasy zanim doprowadzę zawieszenie w swojej Beemce do porządku. Mimo wszystko proszę Was o opinię.
Opublikowano

Witam, gdzie w Przemyślu lub Rzeszowie oddać auta na przegląd przed zakupowy?

Ma ktoś jakieś opinnie ma temat ASO BMW Rzeszow?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie, powiedzcie gdzie w Lublinie można oddac e61 w takie ręce, że zrobią parę rzeczy, podłącza pod komputer i zrobią. A nie rozłożą ręce. Czy naprawdę nie ma serwisu, który potrafi naprawić E60 ?

do zrobienia:

czujnik oleju

antena w klapie

mata pasazera chyba

spryskiwacze lamp nie dzialaja w ogole

Takie glupoty....

Z innej beczki: skrzynię automatyczną, gdzie zrobię ?

http://cdn2.driiive.com/60471.jpg

Sprzedam:

Lusterko Lewe E60 8 pin

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jest ktos w Lublinie kto moze mi wymienic profilaktycznie ślizgi i łancuchy w silniku M62TU ? Vanosy narazie chce zostawic.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

grzechu i maciej123.

Jedźcie do BRJ.Byłem u nich ze trzy razy w mojej 11-to letniej karierze z marką BMW która trwa nadal.Jakoś do tej pory miałem szczęście i nie musiałem się włóczyć po warsztatach z moimi autami bo sprawowały się nader super-ot zwykłe wymiany eksploatacyjne,niektóre ogarniam sam,sam diagnozuje sobie auto.

W BRJ jak pisałem wcześniej, znają się doskonale na tej marce ale za usługi każą sobie słono płacić jak w ASO,potrafią też tak zabałamucić,że zawsze wyjdą na swoje.To tak samo jak oddacie uszkodzony telewizor do elektronika a on powie:Panie,do wymiany było to,to,to i to oraz oddaje Wam jakieś układy scalone niby z Waszego telewizora-a do wymiany była jakaś pierdoła za 50zł-nie do udowodnienia.

Z całego Lublina i okolic znam tylko ich jako doskonale ogarniających temat BMW-mechanika,elektronika,programowanie (i doskonale wiedzą o tym)ale mam ich za trochę oszustów.Zrobią ale płacz i płać :mrgreen:

Opublikowano
Polecam warsztat brj na warszawskiej w lublinie. Opiszę sprawę ,miałem dziwny problem w x5 poodpaleniu przez minutę pracowała równo a póżniej pływały obroty przez kilka miut, i znowu pracowała równo.przez 6 miesięcy objechałem 8 warsztatów łącznie z bestauto wymieniłem prawie wszystko i wydałem ok,.7 tysi . w końcu mechanik z krochmalnej wysłał mnie ma warszawską. powiedzieli żebym zostawił auto i po dwóch dnia dostałem telefon że jest naprawione . nie do końca wiem co zrobili bo na fakturze jest tylko robocizna w kwocie 470zł i żadnych części podobo chodziło o jakąś regulacje , natomiast silnik w końcu pracuje równo :) :) :)
Opublikowano
Polecam Dakro na Nałęczowskiej. Miałem problem w uciekającym olejem, w warsztacie szybko zlokalizowali usterkę, zadzwonili, wymienili wszystko zgodnie z ustaleniami! POLECAM
Opublikowano

CZEŚĆ

:arrow: Jestem z Katowic chciałem zobaczyć w Zamościu BMW e90 z otomoto.

Czy możecie mi polecić fachowca który by rzetelnie mi pomógł w ocenie pojazdu sprowadzonego ze Szwajcarii.

Dziękuję bardzo za pomoc.

Filip

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie szukam jakiegoś mechanika lub kogoś kto ma bmw e87 w celu odekrecenia złodziejek mam bardzo duży problem nie mogę tego nigdzie dostać proszę o pomoc