Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mnie sie wydaje ze nowa m3 to majstersztyk.no bo jak to mozliwe ze auto z tylnym tylko napedem jest szybsze na torze niz 4wd? pozatym odnosze wrazenie ze m3 jest duzo czestszym widokiem na drodze niz rs4 ze o benzu to juz nawet nie wspomne.poprawcie mnie jesli jestem w bledzie!
  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Widziałem tydzien temu w Katowicach nowe S4 , po prostu byłem w szoku ale ja pisałem ogólnie o najprostszych modelach , topowe to inna bajka
Opublikowano
mnie sie wydaje ze nowa m3 to majstersztyk.no bo jak to mozliwe ze auto z tylnym tylko napedem jest szybsze na torze niz 4wd? pozatym odnosze wrazenie ze m3 jest duzo czestszym widokiem na drodze niz rs4 ze o benzu to juz nawet nie wspomne.poprawcie mnie jesli jestem w bledzie!

Ano może dlatego ,że mało osób robi ze swoich merców amg look :) i dokleja znaczki AMG :) to po 1'sze. Po drugie ile wyprodukowano m3 E46 ?? E55 AMG (W210) tylko 1310 sztuk, C-klass AMG pewnie mniej ! Nie inaczej jest w przypadku Audi. BMW stało się bardzo popularne wśród młodych osób, może to cena za to ,że tak często można spotkać M3 ?? Ja wolę mieć autko które ma niewielu :)

BTW. Nowe M3 :) Cud, miód i orzeszki :)

Opublikowano

W odpowiedzi na mój poprzedni post o E90 składam samokrytykę (inaczej stracił bym głowę :wink:). Lanosowe światła będą dużo mniej lanosowe (jednak nie jak z 1ki Coupe - sugerowałem się maskowaniem) ale b. ładne moim zdaniem. Mogę się mylić ale chyba nie ma modelu z takimi lampami więc pewnie dostaną się 3ce po lifcie.

%5B640%3A400%5Dhttp%3A//images27.fotosik.pl/166/a570318c4206dabc.jpg

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
Ano może dlatego ,że mało osób robi ze swoich merców amg look :) i dokleja znaczki AMG :) to po 1'sze. Po drugie ile wyprodukowano m3 E46 ?? E55 AMG (W210) tylko 1310 sztuk, C-klass AMG pewnie mniej ! Nie inaczej jest w przypadku Audi. BMW stało się bardzo popularne wśród młodych osób, może to cena za to ,że tak często można spotkać M3 ?? Ja wolę mieć autko które ma niewielu :)

BTW. Nowe M3 :) Cud, miód i orzeszki :)

Odnosnie tej mnogosci M3 piszesz o M3 czy o "M3" :?: :wink: Bo szczerze powiem jezdzac po ulicach sporego miasta skonfrontowac sie z M3 jeszcze nie mialem okazji a widziec widzialem ich... nie wiecej niz S4 :) A czy wiecej od Mercow AMG, nie wiem jako ze za mercami sie nie ogladam :twisted2: Co do swiatel daj Bog by dali takie jak te ze zdjecia, bo wtedy nie bedzie mozna zlego slowa powiedziec o E90 i calkiem legalnie bedzie mozna o niej marzyc :)

Opublikowano

wydaje mi sie, ze nowa 3 sedan wyglada jak samochod dla biznesmena. Ostatnio bylem w salonie i jak wsiadlem do srodka to wydawalo mi sie, ze ten samochod juz do mnie nie pasuje. Jezdze e36 i ma ten sportowy mlody charakter a ten juz niestety nie :(

3 drzwiowa wersja jest okej tylko, ze znowu ten sam efekt odczuwam, ale nie czulbym swobodnie w tym samochodzie. Ja jestem jeszcze mlody, wiec moze jak dorosne to mi sie bardziej spodoba "luksus" niz "bajer" :)

e46 jest ladniejsze, ale najladniejsza 3ka to e36. Od dziecka chcialem taki samochod i w koncu sie doczekalem :) Z bolem sie przyznam jednak, ze e46 ma o wiele ladniejsze wnetrze :oops:

edit:

nie chcialem nikogo urazic, zeby nie bylo! to jest moja opinia :)

http://img.userbars.pl/100/19975.png

BMW - Bokiem Mozna Wyjechac ;)

Opublikowano
mówicie ze e90 jest bee a dzis w bmwtrends przeczytalem ze koncern sprzedał w 2007 najwięcej e90 spośród innych swoich nowych modeli :roll:

a moze to dlategoe ze kiedys BMW bylo bardzo drogim autem... Teraz ceny BMW sa znacznie mniejsze kalkulujac ile kiedys kosztowalo a ile teraz... Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi :8)

B M W
Opublikowano

W ogóle ceny aut spadają. Pamiętam jak tato w 2000r w salonie Mercedesa zapłacił 200k zł za full wyposażoną C-klasse, wtedy za tą cenę nie było nawet mowy o E-klasse teraz za 200k można mieć już całkiem dobrze doposażoną E-klasse a za 250k można mieć nową C63 amg.

Widać tendencję spadkową ale.... skoro ktoś sprowadza nowe auta zza granicy pobiera za to swoja prowizję a klient cieszy się bo ma auto KILKADZIESIĄT tysięcy taniej !!! to chyba nadal jesteśmy pod względem cen samochodów 20lat za murzynami (nie jestem rasistą !!). W niedalekim czasie (rok może 2) w województwie małopolskim ma być znowu rozpisany przetarg na samochody na egzaminy na prawo jazdy, Peugeot zaproponował 207 za 1zł !! a kasę zarabiać będą na serwisie tych aut + z OSK które kupią autka z salonów. Więc może przyczyna tak drogich aut leży w tym ,że nie jeździmy do ASO, bo gdybyśmy jeździli do ASO dealer wiedziałby ,że nie musi utrzymywać salonu z wysokiej prowizji za auta bo zrobi to z serwisowania ich.

Opublikowano
Więc może przyczyna tak drogich aut leży w tym ,że nie jeździmy do ASO, bo gdybyśmy jeździli do ASO dealer wiedziałby ,że nie musi utrzymywać salonu z wysokiej prowizji za auta bo zrobi to z serwisowania ich.

Jestes w powaznym bledzie, kazdy zdrowo rozumujacy czlowiek wie ze salony maja glowny dochod z dzialalnosci ASO, naprawy, czesci itd... Sprzedaz samochodow to mniejsza czesc wplywow do kasy... Inna kwestia coz sie dziwic ze do ASO jezdzi sie jak juz sie musi jesli biora oni zwykle 200-300% tego co zaplacisz u innego mechanika (w wiekszosci przypadkow lepszego niz ten z ASO) i masz auto zrobione od reki a nie musisz zostawiac samochodu na kilka dni, za kilka dni, i robote masz zrobiona na swoich oczach a nie zastanawiasz sie potem czy nie wcisneli Ci jakiegos bubla zamiast czesci za ktore zaplaciles. Smutne ze ASO nic nie robi z takimi opiniami tylko po wyjechaniu auta z salonu maja Cie gdzies pomimo iz wczesniej byliby gotowi Ci dziewczynke na koszt firmy sprowadzic bylebys kupil od nich... Polecam obejrzenie "Turbo kamera" w tym tygodniu, jest caly reportaz o dzialaniu ASO... Ze swojej strony moge dorzucic ze tata po stluczce i wymianie tylnej klapy w ASO po roku mial ja cala skorodowana, Beltowski (VW, Audi, Skoda) oczywiscie wszystkiego sie wyparl jakoby zakladal stare elementy, o jakosci wyklonania naprawy tez wole nie mowic... Takie sa realia tego kraju gdzie kazdy kombinuje wiec nie ma co sie dziwic ze i my kombinujemy bo ile mozna sie dawac sadzic w tylek...?! Ceny samochodow moze i spadaja ale nijak sie one maja do zarobkow w kraju i w tym rzecz, jak tylko nieco podrosly pensje to juz szumnie sie zrobilo o problemie inflacji z racji ktorej musza wzrosnac ceny pewnych produktow, chodzicie do sklepow to widzicie ile co podrozalo, ale to problem nie zamykajacy sie w temacie motoryzacji i dlugo by gadac ale to napewno nie tutaj. Smieszne jest ze np. BMW M6 w polsce kosztuje kolo 500tys zl a to samo BMW po przeliczeniu w stanach kosztuje rownowartosc 350tys zl... Daje do myslenia, po co jechac do stanow jak patrzac po cenach tu mamy juz 150% stanow... Pozdrawiam!

Opublikowano

Ja napisałem "może" bo nie znam przyczyny różnicy cen aut nowych u nas i za granicą. Musi się to jednak skądś brać. Do głowy przychodzi mi kilka pomysłów : Dealerzy za granicą mają lepiej wynegocjowane umowy (w tym i ceny) na auta wyjeżdżające z fabryki, "Pazerność" polskich dealerów-sztuczne zawyżanie cen, Auta produkowane na Polskę są lepszej jakości niż np. te na Belgie (absurd), etc. Jedne pomysły są racjonalne inne absurdalne. Wydaje mi się jednak,że duża część dealerów zadaje sobie sprawę ,że ogromny odsetek klientów którzy zakupili auta w salonie do serwisu pojedzie gdzie indziej, stąd przypuszczenie ,że ceny są takie a nie inny.

Co do Bełtowskiego, czy wiesz ,że Bełtowski na elementy zamontowane u niego udziela własnej gwarancji która nie jest honorowana u innych dealerów? :D Możesz się już domyślić skąd biorą się te elementy :D

Jako ciekawostkę dodam ,że znajomy oddawał do salonu do sprzedaży bodajże A8 (prawie nowe, z b. małym przebiegiem), a Bełtowski to auto wystawił w salonie jako NOWE ??

Opublikowano
drozsze samochody sa niechetnie kupowane w Polsce, bo po prostu zadko kto ma taka prace, zeby placic za utrzymanie. Przez to dilerzy podwyzszaja ceny ;/ ale jak ktos potrafi targowac to zawsze jakis upust mozna zalatwic, bo koszt tego samochodu jest dokladnie taki sam jak np. w niemczech plus male cos za transport ;)

http://img.userbars.pl/100/19975.png

BMW - Bokiem Mozna Wyjechac ;)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ceny spadają z powodu umocnienia się złotówki. Dla porównia

w 2005 r E91 330xd kosztowało 214 tys (z tzw pakietem polski)

w 2008r e91 330xd kosztuje 205 tys (z tzw pakietem polskim) dodatkowo jest pakiet serwisowy 5 lat/100tys km

Możecie pisać różne rzeczy, ale pod względem radości jazdy nie ma co krytykować E90. A stylistyka rzecz gustu.

Opublikowano

Widziałem i siedziałem dzisiaj w E92 M3 :shock: i jak ktoś pisze że nowe 3-ki mają słaby design to na "drzewo" mi sie wszystko podoba :)

A silnik tak gra, że hoho - melodia dla uszu :)

Opublikowano
No to teraz ja o E90. Wedlug mnie to to jest jakas pomylka to auto. Po pierwsze: 218 konny niby silnik 2.5 chowa sie przy M52b28 ktory ma tylko 193KM (http://www.youtube.com/watch?v=Vk2VjgqS-Io). Po drugie to wnetrze. Jakosc materialow moze dobra ale pojezdzijcie chwile nowa trojka i zwroccie uwage ze ta aluminiowa listwa co idzie przez cala szerokosc deski po prostu zacznie wylazic. Jezdze od czasu do czasu 325i E90 mojego znajomego no i u niego ta listwe da sie wciskac na koncach po pol cm wglab. Tak to wyglada jak by to tam bylo wlozone "na sztuke". no i na koniec te elektroniczne smycze. Tyle tam tego jest ze ja nie potrafilem tym autem pojsc bokiem bo jak tylko chcialem to zawsze do akcji wkraczalo jakies elektroniczne G**** nawet jak wszystko mialem na OFF. Krotko mowiac auto przekombinowane i zrobione z nietypowa dla niemcow niedbaloscia o drobne szczegoly. No i do tego stylistyka bardzo kontrowersyjna o czym wie producent bo sami zauwazcie ze E92 ma juz przednie i tylnie swiatla nawiazujace bardziej do klasyki z E36 i E46. Czytalem nawet na necie gdzies ze BMW przyznalo sie ze nowa 3 w sedanie zostala troche zbyt odwaznie zaprojektowana.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
na koniec te elektroniczne smycze. Tyle tam tego jest ze ja nie potrafilem tym autem pojsc bokiem bo jak tylko chcialem to zawsze do akcji wkraczalo jakies elektroniczne G**** nawet jak wszystko mialem na OFF. .

Można wyłączyś elektronikę, poczytaj instrukcję

Opublikowano

mrbeem, a siedziałeś kiedyś w innych markach ? Zobacz jakie tam jest wykonanie nie powiedziałbym że lepsze.

Ale trzeba przyznać, ze jakość wszystkich aut spada z roku na rok - chyba jest to wynikiem globalizacji :))

Opublikowano
na koniec te elektroniczne smycze. Tyle tam tego jest ze ja nie potrafilem tym autem pojsc bokiem bo jak tylko chcialem to zawsze do akcji wkraczalo jakies elektroniczne G**** nawet jak wszystko mialem na OFF. .

Można wyłączyś elektronikę, poczytaj instrukcję

Ok mozna ale i tak nie pojdzie to bokiem. Wiem bo probowalem

Opublikowano
Dziwne, ja bylem u Smorawinskiego w Poznaniu i z mila pania sprzedawczyni zwykla 320d bokiem polatalismy. nie za mocno ale wylaczyc sie da, a Pani wcale nie narzekala za mocno. aaaa i to byl automat!

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano

Poczekajcie na E90 po lifcie, o wiele ladniejsza, agresywna, sportowa, bmw staralo sie zeby nie bylo wyciekow bo bali sie ze ludzie zamiast zamowic teraz poczekaja na ta po lifcie.

A co do jakosci BMW dzisiaj.... ? Napewno jakosc materialow jest lepsza niz w Oplu ale to nie to samo BMW co 20 lat temu,w E46 sa lepsze. Slynna Niemiecka dokladnosc jest juz tylko mitem!!!!

Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja tam podejrzewam że większość krytykuje bo ich nie stać :)

nie gadajcie bzdur ładne są nowe beemki choć zabolało mnie to że nowa 7 już podobna do maybacha z tyłu i do merca s klasy no ale widać ludzie to kupują wiec jest wporządku nowa trójka jest piekna ale powiem Wam że za tą kase bym jej nie kupił ... wybrałbym e46 w pakiecie m power albo po prostu zwykłą e46 dieselka lub e39 bo sylwetki tych aut mają coś w sobie oczywiście e38 także piękne auto ale ja raczej skusze sie na e39

a wracając do tematu to chciałbym kiedyś się przejechać e90 może zmieniłbym zdanie ale jak narazie klasyfikacja bmw w moich oczach wygląda tak:

1. E46 coupe

2. E38

3. E39

Opublikowano
dj tygrys o ktorej 7 ty piszesz bo o ile sie nie myle to e65 weszla do produkcji przed nowa s klasa i maybachem wiec stwierdzenie ze nowa 7 jest podobna do wyzej wymienionych aut mija sie z prawda.jest dokladnie na odwrot,to mercedes sie wzorowal na e65 projektujac nowa eske.pozdro.
  • 1 rok później...
Opublikowano

A propos tylnych lamp, to imo pasują do auta i wiem, że na pewno nie zmienię serii na Black line, bo do Monaco Blue imo BL po prostu nie pasują.

Mnie w tym wszystkim tylko jedno martwi :( ZAPOMNIANO W OSTATNICH MODELACH, O TYM ZE KIEROWCA JEST NAJWAŻNIEJSZY i niestety deska juz nie otacza tak pieknie kierowcy jak to mialo miejsce wczesniej :(. Mam nadzieje, ze wroca do tego

Imo tak, jak jest w E90 w zupełności wystarczy. Patrzyłeś na auto z góry? Mi się wydaje, że deska jest lekka złamana a centrum sterowania jest lekko skierowane w stronę kierowcy. Ale... nie zapominajmy o pasażerach :cool2: .