Skocz do zawartości

Brak wygłuszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałem wygluszyc sobie drzwi i zauważyłem jedną rzecz. W moim samochodzie nie ma tego białego materiałowego wyciszenia na boczku drzwi. Patrzyłem na YouTube, gdzie są zaczepy i większość filmów pokazuje, że to wygłuszenie u nich jest, ale przypuszczam, że to przez wersję UE a filmiki są z USA. Mój samochód jest z salonu PL 2021 rok, wnętrze skórzane indywidual, nagłośnienie HiFi. Czy ktoś wie gdzie takie wygłuszenie można kupić? Czy w waszych europejczykach też tego nie ma?Screenshot_20260619_183845_YouTube.jpg

Opublikowano

51417479155 - lewe

51417479156 - prawe

ale na realoem piszą że "up to" 02/2021 więc pewnie kolejna rzecz która poleciała przez "lifting" BMW 😑

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, YogiPL napisał(a):

51417479155 - lewe

51417479156 - prawe

ale na realoem piszą że "up to" 02/2021 więc pewnie kolejna rzecz która poleciała przez "lifting" BMW 😑

Poruszyłem ten temat na grupie na Facebooku i wiele osób, które pisały, że to wygłuszenie u nich jest, mają klejone szyby. Ja ich nie mam.

Opublikowano

To zainteresuj się retrofitem szyb klejonych, bo to wygłuszenie da mizerny efekt 😉

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, komoornik napisał(a):

To zainteresuj się retrofitem szyb klejonych, bo to wygłuszenie da mizerny efekt 😉

Bardziej od hałasu drogowego mierzi mnie strzelanie blachy przy zamykaniu drzwi, brzękotanie od muzyki i dźwięk plastiku, który wydaje boczek drzwi ;)

Opublikowano

To dalej nie widzę scenariusza w którym to fabryczne wygłuszenie da realny efekt.

Na to co opisujesz to tylko porządne wyciszenie drzwi - czyli maty, maty i jeszcze raz maty, a na koniec pianki.

Opublikowano
W dniu 20.06.2026 o 16:07, hyosunger napisał(a):

Bardziej od hałasu drogowego mierzi mnie strzelanie blachy przy zamykaniu drzwi, brzękotanie od muzyki i dźwięk plastiku, który wydaje boczek drzwi ;)

To ciekawe bo ja mam wrażenie „solidności” drzwi akurat. No ale ja się przesiadłem z f44 z bezramkowymi drzwiami gdzie dźwięk zamykania to jakby jebnąć klapą od kibla ;)

Szyby akustyczne mam, ale nie będę ściągał boczka żeby sprawdzić czy ta mata tam jest ;)

Edytowane przez YogiPL

Opublikowano
W dniu 20.06.2026 o 16:07, hyosunger napisał(a):

Mam to wygłuszenie (rocznik 2025), szyby klejone. Nie wiem czy jest skuteczne. W drzwiach hałasuje brzęcząca blacha i kawałek maty butylowej rozwiązuje problem. W tylnych drzwiach można nakleić przez otwór głośnika, w przednich niestety trzeba ściągać plastikowy panel, co jest karkołomne i chyba wymaga wyciągania szyby...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ciekawe, czy w przypadku 340i robią to inaczej bo u mnie nie ma tego. Oczywiście to moje odczucia. Zdziwiłbym się gdyby te auta coś różniło aczkolwiek LCI2 ponoć dużo poprawili*

Opublikowano
13 godzin temu, Knurr napisał(a):

, w przednich niestety trzeba ściągać plastikowy panel, co jest karkołomne i chyba wymaga wyciągania szyby...

Trzeba wyjąć panel, ale nie trzeba wyciągać szyby. Nie jest to nic szczególnie trudnego.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
56 minut temu, rafaeelloo napisał(a):

Trzeba wyjąć panel, ale nie trzeba wyciągać szyby. Nie jest to nic szczególnie trudnego.

I uszkodzić podnośnik.

Żeby zdjąć panel, trzeba wyjąć szybę - co akurat nie jest trudne i to 1-2 min pracy.

A co do białej maty - nie słyszałem różnicy w G21 LCI - dopiero jak wymieniałem głośniki się kapnąłem że jej nie ma. Dołożyłem bo miałem pod ręką, ale... nie słyszałem efektu.

Opublikowano
31 minut temu, luk_byd napisał(a):

Żeby zdjąć panel, trzeba wyjąć szybę - co akurat nie jest trudne i to 1-2 min pracy.

O jakim uszkodzeniu mówisz? Całość poszła gładko, bez naprężeń/uszkodzeń, ale chętnie przetestuję raz jeszcze działanie szyb żeby określić, czy coś zepsułem )

Opublikowano
12 godzin temu, luk_byd napisał(a):

Macie jakiś opis demontażu panelu? Najlepiej w formie screenów z serwisówki a nie partyzanckiego filmiku na YT

Opublikowano

@Knurr To jest z ISTA instrukcja wymiany tego panelu w drzwiach. Ale zakładam, że są prostsze sposoby bo tam do zabezpieczenia szyby używają jakichś specjalnych narzędzi.

left_module_carrier.pdf

Edytowane przez YogiPL