Skocz do zawartości

M340i Touring Alpine Weiss 2026 (DE)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może do dzisiaj kierownik nie wie , że odebrał 340D 🤣 ... gratulacje cierpliwości 😉

• Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• karlos91
    karlos91

Olej wymieniony przy 2800 km + zdecydowalem sie zabezpieczyc front + kilka elementow (slupki piano, klamki, prog zaladunkowy) folia, wszystko przy okazji wizyty w Warszawie. Dopiero po fakcie ogarnale

• Jeszczcze wnetrze, dopiero na drugi dzien w hotelu udalo sie zrobic zdjecie :)

• Może do dzisiaj kierownik nie wie , że odebrał 340D 🤣 ... gratulacje cierpliwości 😉

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
6 minut temu, Woytas napisał(a):

Może do dzisiaj kierownik nie wie , że odebrał 340D 🤣 ... gratulacje cierpliwości 😀

trafna diagnoza drogi Watsonie 😀

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Woytas napisał(a):

Może do dzisiaj kierownik nie wie , że odebrał 340D 🤣 ... gratulacje cierpliwości 😉

Za nic nie wzial bym diesla... tu nie potrzeba zadnej cierpliwosci, wystarczy jezdzic przepisowo. Chociaz i tak przez wioski ponad limit, wiec bad luck i mozna przestac jezdzic na 3 miesiace. I tak jak pisalem, ja nie uzywam auta w miescie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kurde ja to nie wiem jak takie spalanie osiągnać, przy ładnej pogodzie ostantio auto nie chciało zejść poniżej 11 litrów.

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, adiki napisał(a):

Kurde ja to nie wiem jak takie spalanie osiągnać, przy ładnej pogodzie ostantio auto nie chciało zejść poniżej 11 litrów.

A nie jest tak, ze masz starsze B58 i teraz ten nowy system wtrysku (port injection) daje takie efekty? Plus poprawiona mild hybrid, plus jak sie jezdzilo 118i to ma sie inne przyzwyczajenia do przyspieszania. No i jak wyzej, przepisowo sie jezdzi. Ale bylem po te bulki w markecie ostatnio i tez round trip zakonczyl sie wynikiem 12 litrow jadac normalnie. Wiec w druga strone tez nie trzeba robic nic i wynik sie robi.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam B58 TU1 ale lubię emocje w aucie ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, adiki napisał(a):

Mam B58 TU1 ale lubię emocje w aucie ;)

Każde B58 fajnie jeździ 😀 Chyba że ktoś je wsadzi do X7... No chyba że z prundem

Opublikowano

U mnie w trasie normalnej jest ok. 8l. Jadąc jak dziad (czasem się zdarza) max schodzę do 6,5l nie wiem jakim cudem masz taką średnią. Musisz też nie jeździć po mieście, bo nawet jadąc bardzo spokojnie bez ruchu 8l to minimum przy stawaniu na światłach. Średnia od nowości 9,5l.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

U mnie w trasie normalnej jest ok. 8l. Jadąc jak dziad (czasem się zdarza) max schodzę do 6,5l nie wiem jakim cudem masz taką średnią. Musisz też nie jeździć po mieście, bo nawet jadąc bardzo spokojnie bez ruchu 8l to minimum przy stawaniu na światłach. Średnia od nowości 9,5l.

No przeciez napisalem, ze to tylko Hamburg - Warszawa - Hamburg. Nie ruszalem auta do jazdy po miescie w maju. Wczoraj sie przejechalem kawalek autobahna i 230 km/h wlecialo to mialem srednia 8.5 l/100km z takiej wycieczki.

Opublikowano

Mnie się i 5.1 w trasie udało zrobić (sam byłem zdziwiony), ale żeby mieć 6.5 ogólnego spalania to szczerze podziwiam, bo nie wiem jak to się robi :) ale pamiętam, że w 118 też miałeś rekordy spalania nieosiągalne dla innych użytkowników, więc to jest pewnie w Twoim przypadku połączenie stylu jazdy + sprzyjając trasy i prawie brak miasta.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

ja nie wiem ale chyba moje auto się po powrocie z tego porsche experience zepsuło coraz więcej mi pali

IMG_9682.jpeg

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam bardzo podobne wartości, oczywiście jak będzie szybka trasa na normalnych drogach i częste zrywy Q

5 godzin temu, adiki napisał(a):

ja nie wiem ale chyba moje auto się po powrocie z tego porsche experience zepsuło coraz więcej mi pali

IMG_9682.jpeg

Jak w Sport to bardzo zacny wynik😀 Sport+ to półka wyżej w spalaniu ale imo tryb mniej zabawowy i nastawiony 100% na przyczepność i atak czasowy.

P.S. myślę że auto wie co się wydarzyło albo się domyśla (skok w bok) i walczy o względy 😆

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No właśnie nie wiem jak to jest w bmkach bo tego nie weryfikowałem ale w prosiaczkach tłumaczyli instruktorzy że w sporcie auto będzie strzelać z wydechu itd i że na codzień to lepszy tryb niż sport plus który jest typowo nastawiony na performance aka torowa skuteczność.

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
5 minut temu, adiki napisał(a):

No właśnie nie wiem jak to jest w bmkach bo tego nie weryfikowałem ale w prosiaczkach tłumaczyli instruktorzy że w sporcie auto będzie strzelać z wydechu itd i że na codzień to lepszy tryb niż sport plus który jest typowo nastawiony na performance aka torowa skuteczność.

No to jest dla mnie dokładnie to czym różnią się te tryby w naszych usportowionych limuzynach. Pewnie tam różnicę są jeszcze większe...

Edytowane przez macste

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, macste napisał(a):

P.S. myślę że auto wie co się wydarzyło albo się domyśla (skok w bok) i walczy o względy 😆

Istnieje jeszcze ryzyko że usłyszała że spodobało mi sie to nowe M2 w xDrive i że pomyślałem żeby ją oddać żonie. A moja żona jak ma gorszy dzień to potrafi przetrzeć swoją obecną Ibizę tu albo tam więc stwierdziła że da mi znać że ona też potrafi dać emocję i postawić pupę bokiem :) szczególnie jak trochę ostatnio popadało :)

IMG_9513.jpg

Opublikowano
W dniu 6.06.2026 o 00:01, adiki napisał(a):

bo kolega za mocno depcze 😄, ja z ciekawości ( i okresu docierania 🫤) sprawdzałem jak oszczędnie może pojechać 440i na mojej standardowej trasie do firmy przy umiarkowanym ruchu no i wynik na ecopro jest naprawdę zacny

Screenshot_20260612_085841_My BMW.jpg

Opublikowano

więc jak autor wątku jedzie w trasie przepisowymi prędkościami to spalanie może być naprawdę na poziomie clio 1.2 😆

Opublikowano

Ecopro to zło, konie muszą pić 😉

Opublikowano
4 godziny temu, YogiPL napisał(a):

Ecopro to zło, konie muszą pić 😉

standardowo komfort z wyłączonym start-stop 😉

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kiedyś mi się zepsuł też w drugą stronę i coś takiego pokazał

image.png

IMG_9513.jpg

Opublikowano

to już musiało być naprawdę z górki 😁

Opublikowano

A idzcie....

Powinni wam zabrać te auta. Nie wolna tak katować. Są jakieś granice.

Wredne zwyrole. I może kierunków jeszcze używacie? Świat staje na głowie....

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No właśnie ja myślałem że moje nie działają ale ostatnio się rozpędziłem i musiałem mocno zahamować i słuchaj dwa na raz mi się włączyły na chwilę.

IMG_9513.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

6666 km

m340i_6.9.jpg

Opublikowano

Z gatunku koreczki 😆Screenshot_20260622_225540_My BMW.jpg

Ta sama trasa co zawsze prawie 2 razy niższa prędkość i 2 razy dłuższy czas ... 3l więcej

Edytowane przez Woytas