Skocz do zawartości

Koszt ubezpieczenia AC/OC m340i (leasing BMW)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Chcialbym zapytac osoby finansujace m340i z BMW Financial ile placicie za AC/OC? Moja pierwsza skladka to bylo 10 tys i gdy pytalem bezposrednio w PZU i Alianz (od nich BMW tylko akceptuje) to wychodzilo podobnie. Jest jakas opcja zbic koszt? Pozdrawiam

Opublikowano

Hahahaha niezły koszt, współczucie. Ja juz wychodzę z AC ale moje autko juz po leasingu. Zostaję tylko z OC. Nie podpowiem o m340i ale 330i na początku kosztowało 5 koła za pakiet

Edytowane przez Grievous

Opublikowano
Godzinę temu, Sheppard25 napisał(a):

Czesc. Chcialbym zapytac osoby finansujace m340i z BMW Financial ile placicie za AC/OC? Moja pierwsza skladka to bylo 10 tys i gdy pytalem bezposrednio w PZU i Alianz (od nich BMW tylko akceptuje) to wychodzilo podobnie. Jest jakas opcja zbic koszt? Pozdrawiam

U mnie za M340i touring wychodzi ok. 5,5k na rok OC/AC + holowanie Europa przez PKO. Nieźle was robią w BMW FS.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano

Porównywanie cen AC nie ma sensu bo ludzie piszą że płacą 7, inni że 5, a nikt nie wspomina że ubezpiecza samochód na 75% rynkowej wartości lub mieszka we wsi mającej 20 mieszkańców w Bieszczadach, a nie w Warszawie czy Krakowie.

Opublikowano
7 minut temu, zornold napisał(a):

Porównywanie cen AC nie ma sensu bo ludzie piszą że płacą 7, inni że 5, a nikt nie wspomina że ubezpiecza samochód na 75% rynkowej wartości lub mieszka we wsi mającej 20 mieszkańców w Bieszczadach, a nie w Warszawie czy Krakowie.

Dodatkowo opcja bez stałej wartości pojazdu przez cały okres ubezpieczenia lub wykupienia AC z taką opcją. Różnica na składce przy takiej opcji to nawet do 2000 zł

Opublikowano
40 minut temu, Marco120i napisał(a):

Dodatkowo opcja bez stałej wartości pojazdu przez cały okres ubezpieczenia lub wykupienia AC z taką opcją. Różnica na składce przy takiej opcji to nawet do 2000 zł

Ubezpieczenie przy leasingu tak nie działa jak napisaliście. Nie jesteś właścicielem tylko leasing i ubezpieczenie musi spełniać wymagania leasingu.

Opublikowano
44 minuty temu, GrzegorzKo napisał(a):

Ubezpieczenie przy leasingu tak nie działa jak napisaliście. Nie jesteś właścicielem tylko leasing i ubezpieczenie musi spełniać wymagania leasingu.

No tak, ale ciągle są różne opcje do wyboru co może dość mocno zmieniać cenę. I może być różna wartość pojazdu. Jest także brane pod uwagę miejsce zamieszkania użytkownika pojazdu.

10 tys. to przegięcie ale za 6-7 tys można mieć bardzo dobre ubezpieczenie OC/AC/Assistance na drugi rok, przy wartości pojazdu pod 300 tys. pln

Opublikowano

Ogólnie dyskusja trochę bez sensu, bo wszystko zależy od czynników ryzyka, jak wieku, historii ubezpieczeń, miejsca zamieszkania i masy innych.

Ja po 3 latach mam ofertę na 6300 zł OC+AC (bez assistance i NNW), wariant serwisowy z gwarancją sumy ubezpieczenia, wartość auta 237k. Ale pierwsze dwa lata, gdzie wartość była ponad 300k to płaciłem 10-11k.

Opublikowano
24 minuty temu, darkdancerr napisał(a):

Ogólnie dyskusja trochę bez sensu, bo wszystko zależy od czynników ryzyka, jak wieku, historii ubezpieczeń, miejsca zamieszkania i masy innych.

Ja po 3 latach mam ofertę na 6300 zł OC+AC (bez assistance i NNW), wariant serwisowy z gwarancją sumy ubezpieczenia, wartość auta 237k. Ale pierwsze dwa lata, gdzie wartość była ponad 300k to płaciłem 10-11k.

No właśnie niekoniecznie mnie z BMW FS liczyli w Alianz ubezpieczneie dealerskie na 9,5k, w przez leasing PKO dostałem ofertę z alianza na 7,5k to samo, a wybrałem Interisk, które miało jeszcze lepsze warunki mam 5,5k przy wartości 300k samochodu ?

Opublikowano

Mam w PKOTU (dostępne tylko jak masz leasing w PKO) i za cały pakiet + assistance 1000km na PL+Europa mam 6000zł/rok

Edytowane przez hyosunger

Opublikowano

m340d 2025, wartość 325000, pelne AC, OC, full assistans europa 1600km, Polska bez limitu, ubezpieczenie zniżek AC i OC, NNW 50000, PZU 5700PLN

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, rybek79 napisał(a):

m340d 2025, wartość 325000, pelne AC, OC, full assistans europa 1600km, Polska bez limitu, ubezpieczenie zniżek AC i OC, NNW 50000, PZU 5700PLN

Pełne zniżki i mała miejscowość (rejestracja)? Bardzo dobra cena...

Strzelam, że pakiet nie dealerski w Warcie?

Opublikowano
8 minut temu, macste napisał(a):

Pełne zniżki i mała miejscowość (rejestracja)? Bardzo dobra cena...

Strzelam, że pakiet nie dealerski w Warcie?

Tak , pełn zniżki i mała miejscowość ( 40tys.), u swojego agenta PZU

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Super. Z tego co pamiętam PZU zawsze droższe było od Warty ale też miało fajne opcje jak np. Auto zastępcze na całą długość naprawy auta... nikt poza PZU tego nie dawał... Może to czasem ratować sytuację jak ma się np. 1 auto i skomplikowaną naprawę trwającą np. 2m-ce (znam takie historie...).

We Wrocku dobre ubezpieczenie dealerskie po rabatach na 3ci rok przy wartości prawie 280tyś przyszło zapłacić 7,7kpln... drogo. Pełne zniżki oczywiście. Bez dealera z podobnymi warunkami w Warcie można było wycisnąć 5,3kpln (ale bez ubezpieczenia PPF za co dopłacałem u dealera ok. 500pln)