Skocz do zawartości

G21 2021 wyłączenie start stop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy aplikacja bimmer tool wyłącze start stop w G21 2021 rok?

zastanawiam się nad przedłużeniem subskrypcji chyba że jest lepsza aplikacja.

Która aplikacja ma najlepszy stosunek ceny do jakości?

Opublikowano

Nie. Bimmer code tak.

Opublikowano
  • Autor

BimmerCode wyłączę to tak aby się nie aktywowało po kolejnym starcie auta?

Edytowane przez Michalos7

Opublikowano

W Bimmercode masz opcję albo ustawienia S/S domyslnie na OFF lub ustawienia pamięci guzika.

Opublikowano

Ja coś z Bimmerpost kojarzę że opcja wyłączenia SS kodowaniem przestała być możliwa na najnowszych wersjach softu, ale to do potwierdzenia.

Opublikowano

Mam g21 LCI z końca 2022. Start/stop wyłączony bimmercode'em. Dostałem info, że w autach z nowym softem chyba po 7/24r nie da rady wyłączyć 🙂

Opublikowano

Próbowałem u siebie, opcja w Bimmercode jest ale nie ma żadnego efektu po kodowaniu - nie pamięta ostatniego ustawienia SS.

Opublikowano

Dla nowszych softów zawsze zostaje opcja z xHP 🤔

Opublikowano

Jest jeszcze coś takiego jak MotorCom https://motorcom.io od tych samych ludzi co Bimmercode, z taką wadą że musi to być wpięte w OBD żeby działało.

Opublikowano

Ja zrobiłem tak mam opcje sport indywidual  tam wszystko w comfort I zmieniłem zeby sie auto uruchamialo w tym trybie .24r

Opublikowano
20 minut temu, BARTRSL napisał(a):

Ja zrobiłem tak mam opcje sport indywidual  tam wszystko w comfort I zmieniłem zeby sie auto uruchamialo w tym trybie .24r

No faktycznie, to też jakaś opcja 🙂 👍

Opublikowano

A jak zrobić by auto uruchamiało się w konkretnym trybie?

Opublikowano

W Bimmercode można ustawić.

Opublikowano

Właśnie sobie zakodowałem domyślny Sport Individual, potwierdzam że działa sposób 😉

Opublikowano
W dniu 21.01.2026 o 20:31, BARTRSL napisał(a):

Zrobiłem to już jakiś czas temu, ale nie leży mi ten czerwony kolor trybu sport. Zdecydowanie jednak preferuję niebieski comfort, dlatego wyrobiłem sobie nawyk wyłączania start-stop z przycisku

Opublikowano

a co Ci przeszkadza kliknąć Sport za każdym razem gdy odpalasz? Domyślnie mam ten ostatni Sport czyli Sport Individual. I Start Stop wyłączony

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

Jeszcze jedna bzdurna rzecz, o której trzeba pamiętać wsiadając do auta bo sobie europejskie nianie wymyśliły że to dla naszego dobra.

Wyłączyć start/stop, wyłączyć pikanie o prędkości, wyłączyć asystenta pasa ruchu - zawsze to jedno mniej, to nie samolot żeby checklistę wykonywać za każdym wyjazdem do biedry.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dokładnie.

Ale w BMW przynajmniej wyłączenie tego pikania jest proste. U teścia w t-roc jest to trochę bardziej czasochłonne.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Możecie się poczuć jak piloci myśliwca przed startem 😉

IMG_9513.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To byśmy awionetki kupili...