Skocz do zawartości

RABATY

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 188
  • Wyświetleń 47,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Dzisiaj zamówione nowe M5 G90 Frozen Deep Grey, do produkcji, opcja "wszystko" (bez karbonowego dachu) - 17% rabatu na moje zamówienie Dzięki temu, że jest taka nagonka na masę tego auta moż

• scooterek
    scooterek

Wspaniale dudni o niewygłuszone drzwi :D

• W BMW chyba jakieś grupy zawodowe miały preferencyjne warunki (lekarze?). Kilka lat temu jak współpracowałem z Sii to oni przy okazji innych łakomych kąsków dawali taki benefit, że było 20% rabatu na

Opublikowane grafiki

Opublikowano
19 minut temu, FUX napisał(a):

2025?

coś niewyraźnie napisałem ? 🤔 rocznik 2025 ma większy rabat

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 4.05.2026 o 15:39, FUX napisał(a):

Chodzi po głowie konfig kombi na ca +400 kpln 530 e x=drive. Zaproponowali 18% Jest do ugrania więcej? Nie spieszy mnie się. W rodzinie jest 3-ka kilkuletnia.

myślę że 2-3 oczka więcej ale to już po znajomości :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tych 18 na razie się trzymają, może biorąc ich finansowanie i ubezpieczenie dealerskie wyjdzie 20.

24 przy demo.

Ale, posłuchałem dzisiaj HK i B@W mnie załamał.

Dykta, dno, karton. Dochodzi brak masaży w jakiejkolwiek opcji siedzeniowej. Nawet komforty to dramat w porównaniu z tymi, które mam w Volvo.

Podsumowując, na 90% bmw nie będzie.

Zbyt wiele wad za 370 kpln po rabatach.

Za 300 mam to wszystko w XC60.

Te 10% zostawiam na jazd próbną.

Zobaczymy. Dziękuję wszystkim za pomoc i podpowiedzi.

Edytowane przez FUX
Literówki.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
13 godzin temu, FUX napisał(a):

Tych 18 na razie się trzymają, może biorąc ich finansowanie i ubezpieczenie dealerskie wyjdzie 20.

24 przy demo.

Ale, posłuchałem dzisiaj HK i B@W mnie załamał.

Dykta, dno, karton. Dochodzi brak masaży w jakiejkolwiek opcji siedzeniowej. Nawet komforty to dramat w porównaniu z tymi, które mam w Volvo.

Podsumowując, na 90% bmw nie będzie.

Zbyt wiele wad za 370 kpln po rabatach.

Za 300 mam to wszystko w XC60.

Te 10% zostawiam na jazd próbną.

Zobaczymy. Dziękuję wszystkim za pomoc i podpowiedzi.

przynajmniej VOLVO to demon prędkości :P max 180 :D ja na majówkę zapomniałem laptopa Szczecin - Kołobrzeg - Szczecin -- Kołobrzeg i nawet głupie x1 te 250 pojedzie jak trzeba , wiem , wiem tak szybko się nie jeździ ;)

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

I ma zajebiste siedzenia.

I działa wszystko tak, jak ma.

A 5er jest inne ale bez szału.

W przyszłym tygodniu biorę na dłuższą jazdę. Zobaczymy.

Napisze.

Dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano

Jak mozna porównywac XC60 z 5? Przecież to dwa inne światy :) XC60 to raczej z BMW X3 można porownywać

Opublikowano
W dniu 7.05.2026 o 23:08, kivlov napisał(a):

Jak mozna porównywac XC60 z 5? Przecież to dwa inne światy :) XC60 to raczej z BMW X3 można porownywać

A ja się nie dziwię że kolega FUX porównuje g60 z XC60. Jezeli priorytetem jest wygoda foteli, wyciszenie wnętrza oraz sensowny system audio a nie tylko prowadzenie samochodu. Faktycznie przy rabatach na Volvo rzędu 24% na auto do produkcji, za 285k można mieć cały konfigurator w Volvo XC60 B5 odhaczony.

Co mnie przekonuje do g60 to fotele M, ktore są w mojej ocenie fenomenalne, fotele wentylowane z nappą z XC60 nie mają takiego trzymania bocznego, a ja osobiście bardzo lubię jak fotel dobrze mnie otula.

Co do systemu nagłośnienia, w mojej ocenie nie ma na chwilę obecną, w klasie średniej Premium samochodu, któryby miał nagłośnienie nawet zbliżone jakością do B&W z Volvo.

Edytowane przez Diav

Opublikowano
7 godzin temu, Diav napisał(a):

A ja się nie dziwię że kolega FUX porównuje g60 z XC60. Jezeli priorytetem jest wygoda foteli, wyciszenie wnętrza oraz sensowny system audio a nie tylko prowadzenie samochodu. Faktycznie przy rabatach na Volvo rzędu 24% na auto do produkcji, za 285k można mieć cały konfigurator w Volvo XC60 B5 odhaczony.

Co mnie przekonuje do g60 to fotele M, ktore są w mojej ocenie fenomenalne, fotele wentylowane z nappą z XC60 nie mają takiego trzymania bocznego, a ja osobiście bardzo lubię jak fotel dobrze mnie otula.

Co do systemu nagłośnienia, w mojej ocenie nie ma na chwilę obecną, w klasie średniej Premium samochodu, któryby miał nagłośnienie nawet zbliżone jakością do B&W z Volvo.

Jedz do Lexusa posłuchać Mark Levinson dostępny w NX rownież świetnie gra.

Opublikowano
W dniu 9.05.2026 o 16:48, GrzegorzKo napisał(a):

Jedz do Lexusa posłuchać Mark Levinson dostępny w NX rownież świetnie gra.

Wspaniale dudni o niewygłuszone drzwi :D

Opublikowano

W salonie dostałem 18% na 520d, ale mam znajomego co ma rabaty flotowe i udało się wyciągnąć 26%, bez finansowania i ubezpieczenia, więc to zostaje po mojej stronie..... jeszcze sie zastanawiam jak finansować.

Opublikowano
21 godzin temu, KenyBDG napisał(a):

W salonie dostałem 18% na 520d, ale mam znajomego co ma rabaty flotowe i udało się wyciągnąć 26%, bez finansowania i ubezpieczenia, więc to zostaje po mojej stronie..... jeszcze sie zastanawiam jak finansować.

Zaplacic gotowka? :D Co tu kombinowac przy 520d

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
9 minut temu, karlos91 napisał(a):

Dokładnie tak !! Chyba ze zastaw się a postaw to wpłata 1% na 5 lat ,wykup 45% potem znowu leasing na 5 lat już z wykupem 1% I git

male-bmw-2.png
Opublikowano

Cześć Wszystkim,

Planuje kupić 540d za gotówkę. Konfiguracja na 461tys.
Największy rabat jaki na ten moment udało mi się uzyskać to 18,6%.
Nie ukrywam że przy zakupie za gotówkę liczyłem bardziej na rabat typy 20-22%.

Wiecie może czy jest do ugrania więcej u któregoś z dealerów?

Opublikowano
12 godzin temu, karlos91 napisał(a):

Problem polega na tym że po przygodach z Volvo, mam lekkie obawy co do dzisiejszej motoryzacji, więc najlepiej wziąłbym w najem.
Sprzedaż samochody (bez faktury) - w dzisiejszych czasach, to nie są łatwe rzeczy.
Leasing - przy dzisiejszych limitach, nie spina się ....... najem przy dużej wpłacie wyjdzie trochę drożej.

Z której strony spojrzysz :) będzie dup* )
Więc pewnie skończy sie że wezmę za gotówkę - pieniądze na koncie nie cieszą.

Edytowane przez KenyBDG

Opublikowano
  • Moderatorzy
20 godzin temu, Mersilesik napisał(a):

Cześć Wszystkim,

Oni nic na tobie nie zarobią, nie ma opcji. Gotówka nie sprzyja dealerowi.

Opublikowano
12 godzin temu, KenyBDG napisał(a):

Problem polega na tym że po przygodach z Volvo, mam lekkie obawy co do dzisiejszej motoryzacji, więc najlepiej wziąłbym w najem.
Sprzedaż samochody (bez faktury) - w dzisiejszych czasach, to nie są łatwe rzeczy.
Leasing - przy dzisiejszych limitach, nie spina się ....... najem przy dużej wpłacie wyjdzie trochę drożej.

Z której strony spojrzysz :) będzie dup* )
Więc pewnie skończy sie że wezmę za gotówkę - pieniądze na koncie nie cieszą.

Zależy ile chcesz auto używać, jak dłużyszy okres to wpłata 45% na 24msc i max wykup to się spina lepiej. Brać pod uwagę, że kase na koncie wrzucisz jak pokombinujesz nawet na głupie lokaty co pokryje część kosztów leasingowych idać po najprostszej linii oporu, bo są lepsze miejsca na ulokowanie kasy.

Opublikowano

3-4 lata, tyle maksymalnie trzymam samochód.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 13.05.2026 o 12:42, Mersilesik napisał(a):

Cześć Wszystkim,

odezwij się na priv , myślę że 2 oczka do ugrania

male-bmw-2.png
Opublikowano
W dniu 13.05.2026 o 12:42, Mersilesik napisał(a):

Cześć Wszystkim,

Mignęło mi ostatnio ogłoszenie brokera, że na 540d ogarnia 40% rabatu dla gotówki.... Brzmi trochę jak clickbait ale może warto sprawdzić kilku brokerów?

Edytowane przez czesiek25

Opublikowano

40% powiadasz? Niedługo za darmo zaczną te BM-ki rozdawać. Ja na swoją dostałem od dobrego kolegi 20% na flotę i to był max co mógł mi dać. Tzn pewnie sobie jeszcze zostawił ze 3% ale mam to gdzieś bo i tak byłem bardzo zadowolony. Tym bardziej, że teraz podpięcie kogoś pod flotę nie jest już takie proste jak kiedyś. A w rabaty rzędu 30 czy tym bardziej 40% nie uwierzę jak nie zobaczę czyjejś faktury z takim rabatem. Z tego co wiem seria 5 bardzo dobrze się sprzedaje więc po co mieliby tak wysoko rabatować te auta.

Opublikowano

Te 40 % to jest jakiś myk podatkowy , auto przez pierwsze pół roku ma niemieckie tablice , potem spłata reszty za auta. Tak ogólnie , szczegółów nie znam gdyż poddałem się na etapie gdzie szczegóły są podawane dopiero na wizycie u brokera - Warszawa.

Realnie do leasingu czy ewentualnie gotówka to myślę między 20 a 25 %.