Skocz do zawartości

G20 LCI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli tak jak pisałem kilkanaście stron wcześniej - dostajecie nowy samochód, po lifcie, po cenie starego :) Bravo panowie!

niby fajnie, ale w środku nie jest fajnie ;)

Bez-tytu-u.jpg
  • Odpowiedzi 535
  • Wyświetleń 78,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jeśli wersja 2 wygląda tak, to pewnie 3 będzie niemal identycznie :roll:

svsv.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=2vftVHBoelQ

Sory za porównanie ale skojarzyło mi się że wygląd prawie jak u maszynisty w pociągu :)

Mam u siebie podstawowe zegary i one ciekawie nie wyglądają ale taki tablet w mojej ocenie wygląda fatalnie. Jak wogóle BMW mogło podjąć decyzję żeby iść w tym kierunku. Nawet Mercedes podbno już zmienia opcje i się z tego zaczyna wycofywać.

Opublikowano

Sory za porównanie ale skojarzyło mi się że wygląd prawie jak u maszynisty w pociągu :)

Mam u siebie podstawowe zegary i one ciekawie nie wyglądają ale taki tablet w mojej ocenie wygląda fatalnie. Jak wogóle BMW mogło podjąć decyzję żeby iść w tym kierunku. Nawet Mercedes podbno już zmienia opcje i się z tego zaczyna wycofywać.

Siedziałem już w jednym takim elektrycznym... Część ekranu zakrywa kierownica, sterowanie klimatyzacją i szukanie palcem po ekranie miejsc dotyku porażka :( ogólnie wnętrze katastrofa :( modlę się, aby się załapać przed liftem :mad2:

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
jeśli wersja 2 wygląda tak, to pewnie 3 będzie niemal identycznie :roll:

svsv.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=2vftVHBoelQ

Nic podobnego. Wersja 2 to nowy model.

Seria 3 to FL. dopiero w wersji “i” dla serii 3 pojawi się ekran jak na obrazku. Także serio panowie, zluzujcie tyłki trochę.

Opublikowano
Może plus będzie taki, że przez zmniejszenie tych różnych elementów plastikowych będzie mniej różnych pstryknięć, trzasków i takich tam bo deska będzie bardziej monolityczna:)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Czyli tak jak pisałem kilkanaście stron wcześniej - dostajecie nowy samochód, po lifcie, po cenie starego :) Bravo panowie!

I czarną skrzynkę w gratisie :D

Tak na serio to miejmy nadzieję że nie i że lifting to nie to samo co nowo homologowany model :)

IMG_9513.jpg

Opublikowano

Tak na serio to miejmy nadzieję że nie i że lifting to nie to samo co nowo homologowany model :)

Idąc tokiem myślenia, że w lifcie będzie ten tzw. tablet, to już w serii 8 powinien występować. Tym bardziej, że ten model dopiero miał FL.

Zatem gwarantuje :) Dotyczy to jedynie elektryka.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Idąc tokiem myślenia, że w lifcie będzie ten tzw. tablet, to już w serii 8 powinien występować. Tym bardziej, że ten model dopiero miał FL.

Zatem gwarantuje :) Dotyczy to jedynie elektryka.

Miałem na myśli czarne skrzynki monitorujące parametry jazdy ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano

Z przeciekow ktore maja delarzy srodek ma byc jak w i4 :mad2:

Co do bmw 8 zostalo tak bo plan lci byl duzo wczesniej :mrgreen:

Opublikowano

Też tak słyszałem, a na niektórych zdjęciach porobionych na wyłapanych na drogach LCI też to można zauważyć po kształcie dechy rozdzielczej.

Najgorzej by to nie było, ale kto wie jak będzie finalnie....

kokpit BMW i4:

BMW-i4-interior.jpg

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Co do bmw 8 zostalo tak bo plan lci byl duzo wczesniej :mrgreen:

Właśnie wracam z salonu i przejażdżki nowym M3 xDrive i sprzedawca mówił dokładnie to samo. Całe szczęście czarnych skrzynek nie będzie ;) Mogli chociaż zrobić sterowanie klimatyzacją na fizycznych przyciskach ale raczej będzie tak jak w i4.

IMG_9513.jpg

Opublikowano
Nie zmienia to faktu, ze kibel ten nowy kokpit i wyglada zle :mad2: :mad2:
Opublikowano
Rozmawiałem właśnie ze sprzedawcą. Gwarantował, że auto się wyprodukuje takie jakie jest zamówione. Pod koniec marca będzie wiadomo coś więcej na temat terminu. Zamówienie ze stycznia, więc zobaczymy :)
Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Rozmawiałem właśnie ze sprzedawcą. Gwarantował, że auto się wyprodukuje takie jakie jest zamówione. Pod koniec marca będzie wiadomo coś więcej na temat terminu. Zamówienie ze stycznia, więc zobaczymy :)

Te 'gwarancje' sprzedawców to należy traktować z przymrużeniem oka w obecnych czasach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moja G20 M340d zamówiona 30.12.2021 wczoraj wyjechała z fabryki, na początku kwietnia odbiór.

Więc nici z modelu po lifcie.

277252679_7914306945261570_8716390738032320404_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=pmkRmDQ6LFoAX9EBvE3&_nc_oc=AQlDvn7MTK1jMfI3RUbV9u-RIr_jTlNQy9sEQIktqA97MSkiANKsDogwGN6hoFRWAjU&_nc_ht=scontent.fktw4-1.fna&oh=00_AT9dKRZIPaj2pG4lOVUVU_3i_qT8IQl0XfDXtTtPMsOimg&oe=62474DD2

Opublikowano
Moja G20 M340d zamówiona 30.12.2021 wczoraj wyjechała z fabryki, na początku kwietnia odbiór.

Więc nici z modelu po lifcie.

277252679_7914306945261570_8716390738032320404_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=pmkRmDQ6LFoAX9EBvE3&_nc_oc=AQlDvn7MTK1jMfI3RUbV9u-RIr_jTlNQy9sEQIktqA97MSkiANKsDogwGN6hoFRWAjU&_nc_ht=scontent.fktw4-1.fna&oh=00_AT9dKRZIPaj2pG4lOVUVU_3i_qT8IQl0XfDXtTtPMsOimg&oe=62474DD2

Ekstra silniczek kolega zamówił, ja bym tylko wybrał G21.

Opublikowano
Kokpit w LCi bedzie taki sam jak w i4. Potwierdzone u sprzedawcy.
Opublikowano
Kokpit w LCi bedzie taki sam jak w i4. Potwierdzone u sprzedawcy.

BMW-i4-interior.jpg

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
To tak samo jak z nerkami w G22 - najpierw wszyscy narzekają, ale jak zobaczą na żywo to większość się przekonuje. Nowy kokpit widziałem na żywo w i4, wygląda fenomenalnie. Aż trochę żałuję, że moje G22 będzie jeszcze ze "starym". Ten nowy robi wrażenie, jest mega czytelny i moim zdaniem jest pozytywną zmianą.
Opublikowano
To tak samo jak z nerkami w G22 - najpierw wszyscy narzekają, ale jak zobaczą na żywo to większość się przekonuje. Nowy kokpit widziałem na żywo w i4, wygląda fenomenalnie. Aż trochę żałuję, że moje G22 będzie jeszcze ze "starym". Ten nowy robi wrażenie, jest mega czytelny i moim zdaniem jest pozytywną zmianą.

Też widziałem, wnętrze traci ze swojego sportowego charakteru ale wygląda to nowocześnie, potwierdzam robi dobre wrażenie. Ale jak dla mnie absolutną porażką jest rezygnacja z fizycznych przycisków do obsługi klimy itp.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wczoraj miałem w salonie dwa auta obok siebie i4 M50 i M440i i dużo lepiej wygląda staty kokpit. Klimatyzację też się ustawia często czy włącza podgrzewanie foteli itd

Ten wyświetlacz będzie wiecznie wypalcowany jak w audi.

Podczas jazdy na nierównościach też ciężko trafić w odpowiednią funkcję.

Zrobili tak bo jest taniej nie jest to lepsze wyjście.

Opublikowano
Czy boczki w drzwiach w G20 LCI też będą inne? Takie jak w i4?
Opublikowano
Klimatyzację też się ustawia często czy włącza podgrzewanie foteli itd

Ten wyświetlacz będzie wiecznie wypalcowany jak w audi.

Podczas jazdy na nierównościach też ciężko trafić w odpowiednią funkcję.

Mam w XC60 takie rozwiązanie. Od 3 lat. Moje przemyślenia:

- klimatyzację ustawia się raz (przynajmniej w XC60 które jest garażowane). 20 stopni, lato czy zima - nie przestawiam więc nie ma problemu. Nie wiem jak będzie w lifcie, ale ustawienia można dokonać na 2 sposoby - przyciski plus/minus (oczywiście na ekranie i suwak) więc jest w miare ok.

- ogrzewanie foteli - tu już jest problem z trafieniem - zdarza się, że palec się omsknie. Trzeba też oderwać wzrok, żeby pocelować.

- czasami, w zależności od okoliczności i tego jak długo minęło od startu samochodu i tego jakie aplikacje są uruchomione (np radio/Spotify) - jest lag w reakcji na trafienie, na ustawienie itp.

- "wypalcowanie" - nie mam w Volvo żadnego kontrolera i to jest masakra... Nie dziwne, że w zestawie w samochodzie dają specjalną szmatkę do czyszczenia z napisem VOLVO. :)

Reasumując - da się żyć, ale czasami jest to upierdliwe. Miałem przez moment na wypożyczeniu nowego Passata - tam ustawienia temperatury było tylko przy pomocy wirtualnego suwaka i to był jakis dramat. Wprawdzie nie był on na ekranie ale był w pełni dotykowy. Masakra żeby ustawić szybko konkretną temperaturę...