Skocz do zawartości

Ocena konfiguracji X5 G05

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Wyświetleń 5,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Każdy ma inny gust i coś innego jest dla niego ważne, więc kieruj się swoją intuicją i potrzebami. Dla mnie np. brakuje Bowersa i wg mnie warto wydać na to każde pieniądze, a dla innego to zbędny wydatek.
Opublikowano

Wrzuciłeś w zasadzie wszystko prawie co się da więc pytanie czy Ci to wszystko potrzebne :)

Zadko ludzie biorą pakiet offroad bo niewiele wnosi a x5 ta raczej szkoda w błocku jeździć i rysować chyba, że to coś do czego planujesz używać samochód.

Opublikowano
  • Autor

Czy widzicie tam offroad ?

Nie zaznaczyłem tej opcji.

Wydaje mi się, że bardzo rozsądnie klikałem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam wszystkich

Nie mam doświadczenia z x5 i chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych czy coś można poprawić / warto dodać.

https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/piq7cmkg

Dzięki

Dodalbym zawieszenie pneumatyczne i skrętną tylną oś. Reszta kwestią potrzeb i gustu.

Opublikowano
Witam wszystkich

Nie mam doświadczenia z x5 i chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych czy coś można poprawić / warto dodać.

https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/piq7cmkg

Dzięki

Dodalbym zawieszenie pneumatyczne i skrętną tylną oś. Reszta kwestią potrzeb i gustu.

Jak chcesz auto w tym roku to pneumatyki bym nie zaznaczał

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wskazówki

Czy z pakietu innowacji warto coś dodać ?

Czy tempomat to opcja płatna ?

Opublikowano

To mi się coś źle wyświetliło teraz już zoba żyłem dobrze.

Tempomat zwykły jest standardzie, ale jak chcesz adaptacyjny albo taki trochę z autopilotem to polecam pakiet asystentów kierowcy professional tam jest wszystko.

Dodałbym też panoramiczny dach bo fantastycznie rozświetla wnętrze i przy jasnej tapicerce szczególnie dobry efekt daje.

Radzę zastanowić się nad dwoma jeszcze rzeczami:

- aplikacje crafted clarity - nigdy nie byłem fanem tego ale w g05 standardowa gałka zmiany biegów jets tak koszmarnie brzydka, że tym razem się na te aikacje zdecydowałem :)

- laserowe światła, samochód zupełnie inaczej z nimi wygląda i masz ładny kierokowskaz łezke a nie w bocznym kloszu jak w polonezie :)

Opublikowano
  • Autor

Dach panorama bardzo mnie kusi.

Jednak czytałem, że: latem gorąco, bardziej słychać wiatr, a najgorsze że zimą przy mrozach czuć wyraźnie chłód od dachu. Tak głupio w czapce jeździć ;)

Opublikowano

Jednak czytałem, że: latem gorąco, bardziej słychać wiatr, a najgorsze że zimą przy mrozach czuć wyraźnie chłód od dachu. Tak głupio w czapce jeździć ;)

Obie powyższe informacje to bzdura, dach panoramiczny jest dla mnie must-have. Nie dopłacałbym tylko do Sky Lounge czy jak tam się to nazywa

Opublikowano
  • Moderatorzy

To tak jak z argumentem, że w cabrio wieje, więc lepiej nie kupować :D

Opublikowano
  • Autor

Panowie, nie wiem nie miałem. To co przeczytałem napisałem.

Dobrze, że mamy info z pierwszej ręki na forum od użytkowników.

Opublikowano

Wtrace sie w dyskusje. Mielismy latem na weekend Volvo V90 Cross Country z panoramą. Żona z tyłu narzekała, że strasznie od tego okna grzeje, co zwlaszcza jest niedopuszczalne przy wozeniu malych dzieci. W tym aucie grzalo od panoramy nawet po zaciagnieciu rolety (fakt: tam to jest cienki material).

Najlepiej sprawdzic samemu, no ale wiadomo ze to nie ten czas.

PS - wczesniej nie mialem pano i zawsze myslalem ze to super opcja. Volvo mnie wyleczylo.

Opublikowano
Ach, no tak. Komponenty do waszych iXów pochodzą tylko z rozwiniętych krajów zachodu.
Opublikowano

Zapomniałem! KAMERA 360!! To duże auto więc taki bajer jest bardzo przydatny, nie wyobrażam sobie bez niego życia :)

Co do grzania dachu panoramicznego to ju moje 4te auto z panorama w tym drugie BMW i jest idealnie, żadnego grzania czy wiania a jak zasłonisz to jest idealnie ciemno bo roleta jest gruba co często jest na gorszym poziomie w innych markach.

Opublikowano
Kola 21 bez pneumatyki moze być mało komfortowo ...
Opublikowano
  • Autor

Jazdę testową miałem na 21” wersja xline plus pneumatyka.

Nie było wygodnie.

Jeździłem jeszcze w pakiecie M również pneumatyka felgi 22” - tez nie wygodnie.

Opublikowano
Jazdę testową miałem na 21” wersja xline plus pneumatyka.

Nie było wygodnie.

Jeździłem jeszcze w pakiecie M również pneumatyka felgi 22” - tez nie wygodnie.

„nieWygodnie/wygodnie” to pojęcie względne. Dla mnie 22” +pneumatyka jest ok. 20” +pneumatyka już zbyt wygodnie, prawie ponton. :mrgreen: Tryb sport ratuje sytuacje. :norty: Optimum moim zdaniem 21” + pneumatyka.

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano

Koledzy (i Koleżanki :-))

konfiguracja X5 - ok 100km będzie robiło dzienne (dojazdy do pracy, domu, żłobka etc) + weekendy dłuższe trasy

zależy mi przede wszystkim na komforcie podróżowania (także podczas stania w korku :D ), co sądzicie?

lepiej korzystać z pakietów czy wszystko samemu dokładać?

https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/rpn8ac28

Opublikowano

konfiguracja X5 - ok 100km będzie robiło dzienne (dojazdy do pracy, domu, żłobka etc) + weekendy dłuższe trasy

zależy mi przede wszystkim na komforcie podróżowania (także podczas stania w korku :D ), co sądzicie?

Pakiety zawsze taniej.

Moim zdaniem warto dodać Asystentów kierowcy w wersji Prof, Headup display, kamery 360 z parkowaniem (wszystko zawarte w pakiecie innowacji) oraz nagłośnienie HK. Mam to u siebie i jestem bardzo zadowolony.

Zrezygnowałbym z deski w lepszej skórze, a w zamian dodał pneumatykę - nie mam i żałuje.

Pozdrawiam

Arljazz

Opublikowano

Pakiety zawsze taniej.

Moim zdaniem warto dodać Asystentów kierowcy w wersji Prof, Headup display, kamery 360 z parkowaniem (wszystko zawarte w pakiecie innowacji) oraz nagłośnienie HK. Mam to u siebie i jestem bardzo zadowolony.

Zrezygnowałbym z deski w lepszej skórze, a w zamian dodał pneumatykę - nie mam i żałuje.

dzięki za podpowiedź i sugestie, konfiguracja jeszcze przed wizytą w salonie

Opublikowano

Pakiety zawsze taniej.

ja po czasie rowniez zaluje, ze nie zdecydowalem sie na pneumatyke... Co bym jeszcze zmienil w moim configu dzisiaj to: dolozyl okno dachowe, odjal masaz