Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zebrałem się w końcu żeby coś tu napisać i powstawiać. Jest to moje drugie bmw, pierwsze e92 havana individual, potem były jeszcze 2 jeepy ( jeden SRT V8) aż w końcu stwierdziłem , że czas na coś nowego i zacząłem szukać. Chciałem na już, wiec możliwości były ograniczone. Wiedziałem , że napewno benzyna i x-drive. Już prawie byłem zdecydowany na demówke w kolorze Dravit ( który jest śliczny), aż zawitałem do BMW Sikora , zobaczyłem Atlantisa z Merino Truflowym środkiem i wszystko inne przestało mieć znaczenie :))))))))))

Od razu wskoczył zestaw mperformance: spojler przód, listwy boczne, dyfuzor tył i nakładka zderzaka tył. Nie chciałem mieszać karbonu wiec wszystko jest czarne.

Kolor jest fantastyczny. W każdym świetle wygląda inaczej. Raz wchodzi w zieleń , raz wygląda jak oklejone folią, innym razem jest całkiem niebieski.

Fotki z dnia odbioru

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

10.jpg

Pierwsze co zrobiłem to powłoka ceramiczna - niestety jakość przygotowania auta do odbioru pozostawiała wiele do życzenia, abstrahując od kurzu w środku , lakier miał trochę rysek . WIec po przyjeździe mycie, maszyna do ręki i jazda na 100 %. A ponieważ mi sie nie spieszyło (z racji zawodu pracuje większość zdalnie) to zdobyłem Gyeona Duraflex 2x 100 ml . Więc bazy poszły 3 warstwy top coat'a 5 :DDD Trwało to chyba z 4 dni :))))) Wiem wiem ale tak fajnie go było głaskać szmateczkami :DDDDDDDDD

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

W międzyczasie przyszedł interface Obdlink MX+ i Bimmercode i kilka wariacji :D z kodowanie zegarów i kolorków. Bo ten niebieski bardzo mi nie pasował odcieniem :))

9.jpg

l1.jpg

l2.jpg

A tutaj najlepszy przykład jak zachowuje sie ten lakier. Ten sam aparat, to samo miejsce, to samo ujęcie -dwa różne dni i różne światła. Oczywiście zero photoshopa. Generalnie problem jest z tym kolorem bo aparaty sobie nie radzą żeby go odwzorować :)))

Auto już na zimówkach, 796m 255 tył 225 przód, opony Pirelli. Wszystko super ale głośne. Dodatkowo doszedł pełen setup gumowych dywaników BMW + mata bagażnika

11a.jpg

11b.jpg

Kilka fotek

12.jpg

13.jpg

14.jpg

Tak więc na razie chyba tyle :)

Edytowane przez tgorka
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak dla mnie #1 konfiguracja wizualna jak dotąd na forum, to jest po prostu cudo. Jak dobrze że tutaj trafiła!! Jeszcze raz gratuluję! Zakładaj jej insta!
Opublikowano
Jak dla mnie #1 konfiguracja wizualna jak dotąd na forum, to jest po prostu cudo. Jak dobrze że tutaj trafiła!! Jeszcze raz gratuluję! Zakładaj jej insta!

Dzięki bardzo :)))

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie mogę oglądać zdjęć ani na smartfonie ani na PC , jest tylko napis image !
Opublikowano
Auto robi ogromne wrazenie, faktycznie konfiguracja zacna. Ilosc recznikow w garazu rowniez!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To nie ręczniki :lol: to akurat czapraki na konie :lol:

No właśnie ja też mam problem z obrazkami .linki są dobre a nie wyświetla w tym poście żadnego obrazka :duh:

Opublikowano
Super !!! Nie rozumiem tylko czemu samochód na jednym zdjęciu ma zwykłe oznaczenie modelu (srebrne literki 330i), na drugim zaś czarne ze znaczkiem M
Opublikowano

Bo plan był taki żeby wyglądał jak m340. Zostały mi wydechy tylne jeszcze, bo przednia atrapa juz jest. Swoją drogą wszystkie srebrne znaczki wyleciały i są czarne. Najtrudniej było znaleźć czarny xdrive.

ok fotki poprawione , tak więc powinny już być wszędzie widoczne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bomba!!!

W końcu galeria, szkoda że ten kolor to 22k hehe...

Wygląda pięknie, tylko po co w fajnym aucie dawać znaczek m340i nie jeden golf r w serii się zdziwi odjeżdżając spod świateł ze spora przewaga

male-bmw-2.png
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Faktycznie raz niebieski, raz morski a to tylko na zdjęciach. Największe wrażenie robi jak wygląda na tym zdjęciu w słoneczny dzień - świeci się niesamowicie.
Opublikowano
Bomba!!!

Wygląda pięknie, tylko po co w fajnym aucie dawać znaczek m340i nie jeden golf r w serii się zdziwi odjeżdżając spod świateł ze spora przewaga

Wiesz no nie wszystkie pomysły są trafione ;))) czasem człowiek coś wymyśli i potrzebuje czasu żeby samemu dojść do tego że coś nie ma sensu ;) czekam na czarną trójeczke i będzie już jak ma być ;)))

Opublikowano

Gratulacje! Pięknie się prezentuje i widać, że lakier też super przygotowany pod powłokę.

Mam pytanie odnośnie Obdlink MX+ i Bimmercode, dlaczego zdecydowałeś się na Obdlink MX+ a nie np. na UniCarScan UCSI-2000? Jestem na etapie zamawiania adaptera ODB i wydawało mi się, że oba wspierają wszystkie funkcje, ale może coś przeoczyłem?

Opublikowano
Poczytałem na forach i generalnie wszyscy polecają. Nigdy nie zerwał transmisji , ani nie było innych problemów . Oczywcie można było kupić ten tańszy chyba LX ale :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bomba!!!

Wiesz no nie wszystkie pomysły są trafione ;))) czasem człowiek coś wymyśli i potrzebuje czasu żeby samemu dojść do tego że coś nie ma sensu ;) czekam na czarną trójeczke i będzie już jak ma być ;)))

Hehe ooo i to super pomysł, to jeszcze nie jest mild hybrid?

Kurde ten kolor naprawdę petarda!!!!

Nie mogę się napatrzec plus performance pakiet....

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
śliczne auto , szerokości życzę ! , na takie auto można gapić i gapić stojąc obok niego w korku :D :cool2:
Opublikowano
Chylę czoła - config nr 1.

Btw. Fajnie by do niego pasowały 20 calowe koła m performance.

Myślałem ale kurcze na 19 jest twardo .. chyba że 20 bez RSC .. będę myślał ;))))

Opublikowano
Chylę czoła - config nr 1.

Btw. Fajnie by do niego pasowały 20 calowe koła m performance.

Myślałem ale kurcze na 19 jest twardo .. chyba że 20 bez RSC .. będę myślał ;))))

Przy 20” bez RSC powinno być dobrze pod kątem komfortu. Planujesz jakieś mody np. dolot eventuri ?