Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety czasy sa jakie sa, covid, problemy z lancuchem dostaw i wszedzie jest to samo. Jak ktos chce miec auto z pewnym terminem odbioru to trzeba rozgladac sie po stockach co juz stoi na placu o ile jeszcze cos tam stoi.
Opublikowano
Hej. Moja przygoda z bmw powoli kończy się na aktywności w tym wątku :) Zamówienie z 31.12 nadal w czarnej d... bez perspektyw na szybką produkcję. Życzę wszystkim oczekującym, żeby mieli więcej szczęścia i cierpliwości niż ja :) Czuwaj!

Ja tez miałem z grudnia zamowienie i w tym tygodniu przyszło.Wstrzymaj się jeszcze moze chwile skoro już tyle czekasz .

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
U mnie to samo M340i Touring zamówione w lutym i wciąż [BAD]! wiedza ze samochód nie zostanie wyprodukowany szybko wiec ja nie będę czekać i robię cesje zamówienia a kogoś kto ma cierpliwość.
Opublikowano

To ja tylko przypomnę Koleżankom i Kolegom, że wychodzi nowa klasa C.

(Moje zamówienie na G21 nawet nie jest na horyzoncie po zamówieniu ponad 3 miesiące temu.)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Myślisz że tylko BMW ma problem z dostawcami?
Opublikowano

Odstapie konfiguracje M340i Touring

6N11 BMW M340i xDrive Touring (cena brutto z VAT) PLN 289 000,00Lakier i tapicerka (cena brutto z VAT)B39 Szary mineralny PLN 4 400,00KGNL Alcantara Black / Sensatec materiałowoskórzana z kontrastowym obszyciemPLN 0,00Wyposażenie standardowe (cena brutto z VAT)1DF Pomiar RDE II2PA Śruby zabezpieczające2T4 Sportowy dyferencjał M2TB Sportowa automatyczna skrzynia biegów z łopatkami2VB System monitorowania ciśnienia opon2VL Zmienny, sportowy układ kierowniczy302 System alarmowy3MC Relingi dachowe M Shadowline czarne na wysoki połysk428 Trójkąt ostrzegawczy / apteczka / gaśnica431 Lusterko wsteczne przyciemniane automatycznie459 Elektryczna regulacja foteli przednich z pamięcią ustawień fotela kierowcy481 Sportowe fotele przednie493 Pakiet dodatkowych schowków4UR Oświetlenie ambientowe534 Klimatyzacja automatyczna5DA Funkcja dezaktywacji poduszki powietrznej5DC Składane zagłówki tylne654 Radio cyfrowe DAB+6AE Teleserwis6AF Połączenie alarmowe6AK Usługi ConnectedDrive6C3 Pakiet Connected Professional710 Kierownica sportowa M, skórzana715 Pakiet aerodynamiczny M

Zamównienie nr z 5760 Obramowania M Shadowline czarne na wysoki połysk775 Podsufitka M AnthraciteWyposażenie opcjonalne (cena brutto z VAT)1CE Mild Hybrid - permanentny system Start/Stop PLN 0,001PP 19" aluminiowe obręcze M Double-spoke 791 z ogumieniem RunflatPLN

4.700,00258 Opony z funkcją jazdy awaryjnej Runflat PLN

0,002VF Zawieszenie adaptacyjne M PLN 2.800,00322 Dostęp komfortowy PLN

2.800,003AC Hak holowniczy, elektryczny PLN

5.000,003BE Lusterka zewnętrzne czarne PLN

500,003KA Szyby przednie o zwiększonej izolacji akustycznej PLN

1.000,003M2 Sportowy układ hamulcowy M czerwony PLN

0,00402 Szklany dach panoramiczny PLN

6.800,00420 Przyciemniana szyba tylna i tylne szyby boczne PLN 2.200,00488 Podparcie lędzwiowe w fotelach przednich PLN

1.200,004AW Panel deski rozdzielczej pokryty skórą ekologiczną SensatecPLN 2.300,00

4KL Listwy ozdobne Aluminium 'Mesheffect' PLN 0,00688

Zestaw HiFi Harman Kardon Surround Sound PLN 4.100,007M9

M Shadowline o rozszerzonym zakresie PLN 1.000,00879

Niemiecka instrukcja obsługi PLN

0,00ZPI Pakiet Innowacji PLN

25.000,00430 Pakiet dodatkowych funkcji lusterek PLN 0,005AC Asystent świateł drogowych PLN

0,005AU Systemy asystujące kierowcy Professional PLN

4 100,005AZ Reflektory laserowe PLN

0,005DM Asystent parkowania z kamerą cofania PLN

2 300,00610 Wyświetlacz Head-Up PLN

0,006U3 BMW Live Cockpit Professional z systemem nawigacyjnymPLN

0,006U8 Obsługa za pomocą gestów

Opublikowano
Myślisz że tylko BMW ma problem z dostawcami?

Wielu producentow ma. Ale mam wrazenie ze jedynie BMW ma az takie problemy. Przypomne ze moje G30 zamowione w listopadzie juz dwa razy spadlo z kolejki.

W Mercedesie i Volvo nie slychac o az takich obsuwach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja tylko przypomnę Koleżankom i Kolegom, że wychodzi nowa klasa C.

z tego co pamiętam , C klasa w -czasach przed cowidowych- czas oczekiwania było 6-7 miesięcy , produkowana była w RPA ..także jak wpaść z deszczu pod rynnę :wink:

Opublikowano

Według dealera Mercedesa jeśli auto (nowa C klasa) zamówione teraz będzie produkowane w Niemczech to dostarczą je w połowie sierpnia. Jeśli w RPA, będzie to początek października. Info sprzed 3 dni. Są dostępne i podparcie lędźwiowe, i systemy asystujące, i hak.

(Tak, wiem - co mówi to mówi, a co wyjdzie to wyjdzie, biorę poprawkę.).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

choć nie na temat , ale czy zgodzicie się zemną że MB najgorzej mu wychodzi wygląd tył kombi w porównaniu do BMW i Audi ? zawsze fatalnie wyglądały C i E klasa w kombi , od czasów beczki , a paradoksalnie mają najpiękniejsze kombi wszechczasów jak dla mnie , CLS z okolic 2010r.

wracając do tematu ,można powiedzieć że obecnie na kombi 3er czeka się zdecydowanie dłużej niż na sedan , łącznie z groźbą że się nie doczeka ? czy jest to loteria bez względu czy kombi czy sedan ?

Opublikowano

Wielu producentow ma. Ale mam wrazenie ze jedynie BMW ma az takie problemy. Przypomne ze moje G30 zamowione w listopadzie juz dwa razy spadlo z kolejki.

Trochę mnie zmartwiłeś, moje G30 z połowy marca dostało slot produkcyjny na czerwiec i jest szansa na odbiór w czerwcu. Mam nadzieje, że nie wypadnie z kolejki.

Opublikowano

Trochę mnie zmartwiłeś, moje G30 z połowy marca dostało slot produkcyjny na czerwiec i jest szansa na odbiór w czerwcu. Mam nadzieje, że nie wypadnie z kolejki.

Nie nastawiaj się, nie liczyłbym na to :lol:

Opublikowano

Jak dostałeś slot produkcyjny na czerwiec, to raczej będzie w przedziale: połowa lipca - początek sierpnia ;)

Opublikowano

Przede wszystkim witam wszystkich :)

Od paru miesięcy przyglądam się forum, zwłaszcza w tym wątku żeby zobaczyć czego mogę się spodziewać, bo sprzedawca nie potrafi nic powiedzieć (w sumie dealerzy to chyba wyginą w najbliższym czasie skoro są tak przydatni).

Auto dla mnie zamówiono w listopadzie z terminem 31.03.2021. W alternatywie stocku i rynku, i dostępnym budżecie zdecydowałem się poczekać na nowe w wybranej konfiguracji. Była szansa na produkcję w styczniu, ale ostatecznie auto wyprodukowano w marcu, ok, w terminie. W połowie marca auto dostarczone do dealera uszkodzili przy ściąganiu z lawety. Wgnieciony dach, uszkodzona płetwa, z opisu przez telefon jakby je sprasowali, koła się ugięły itp. Zaproponowano mi inne z placu, myślałem,że jako zastępcze na czas oczekiwania, ale nie, raczej na odwal. Odmówiłem, bo takie mogłem mieć z placu w listopadzie, więc jaki sens czekać 4 miesiące.

Co robi dealer w takiej sytuacji? Rabat? Dodatkowe wyposażenie? Auto zastępcze do czasy wyprodukowania nowego w wybranej specyfikacji? Nope, nic nie robi. W opinii dealera nie dostał auta od BMW Polska, firma transportowa nie uznaje winy w uszkodzeniu auta, BMW Polska też ma sprawę w dolnej części ciała. Można się rozejść.

Auto uszkodzone w międzyczasie naprawiono, faktycznie śladu naprawy brak, ale rabat który oferowali jakbym wziął naprawione auto nie pokrywał straty wartości auta przy odsprzedaży - poza tym nowe auto, a już porysowane, niesmak ogólnie.

Teraz muszę się upraszać o jakieś info, niby nowe auto dostanę do końca czerwca, ale raczej sprzedawca podał termin na odwal, a jak przesunie się to zrobi to co zwykle czyli nic.

Tak więc jak widzicie "nie mamy pana płaszcza i co nam zrobisz" - jednego dealera w Poznaniu mogę szczególnie nie polecać :)

Mogę zrezygnować, ale w obecnych warunkach to z deszczu pod rynnę więc jedyne co mogę zrobić to cierpliwie czekać i dzielić się swoją historią na temat wspaniałej obsługi klienta ze strony BMW :)

Opublikowano

Nie, i Inchape też nie :)

Ciekawe czy przyklapnięta M8 spotkałaby się z podobną biernością :)

Opublikowano

Jak dostałeś slot produkcyjny na czerwiec, to raczej będzie w przedziale: połowa lipca - początek sierpnia ;)

No własnie dealer mówił o przełomie czerwca/lipca, więc może nie będzie tak źle :) No chyba, że auto wypadnie z kolejki - co by mnie mało ucieszyło.

Opublikowano
Niech jeszcze opóźnia produkcje o kolejny miesiąc i nowa C-klasę zaparkuje w garażu na miejscu serii 3