Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeździć.

ew, jezeli opona jest kupiona w BMW - probowac wykorzystac gwarancje na opone - powinni dac nowa...

Kupiłem osobno w sklepie opon bo cena była niższa.

Orientujecie się czy mogę w aso albo gdzieś kupić same felgi 796M 18”? Wiem ze są do g20, ale do g26 tez powinny być git chyba

Założyć się da ale czy to będzie dobrze wyglądało ? Zauważ że g26 ma dużo większe rozmiary kół niż g20/g22. Myślę, że lepiej patrz w kierunku felg do g30.

Opublikowano

Założyć się da ale czy to będzie dobrze wyglądało ? Zauważ że g26 ma dużo większe rozmiary kół niż g20/g22. Myślę, że lepiej patrz w kierunku felg do g30.

Wybacz, nie rozumiem, chodzi Ci o sam rozmiar felgi, czy może wysokość / szerokość opony? Aktualnie mam 245/45 R18 i jest okej

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

g26 ma chyba 8,5x18 ET36 245/45

a g20 7,5 ET 25 225/45

Także co innego to jest w ogóle. 245 na 7,5J? Chyba zbyt szeroka opona na taką felgę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ktoś wie jakie końcówki mocy siedzą w Boosterze alev 3 (harman kardon)?

Czy mozna booster z bowersa przelozyc do harmana ? wtyczki pasuja.

Jaka impedancje maja glosniki HK w drzwiach i pod fotelami w G30 z MGU?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I ile turbosprężarek jest w 320d 190ps?

Na zagranicznych forach pisza że dwie ale widzę że po chipie i tak tylko 220km i 480nm więc chyba jest jedną?

Opublikowano

Jest jedna turbosprężarka .

Więcej turbin jest głownie po to żeby utrzymać maks. moment w większym zakresie obrotów , do robienia wyników mocy wystarczy jedna ale duża :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest jedna turbosprężarka .

Więcej turbin jest głownie po to żeby utrzymać maks. moment w większym zakresie obrotów , do robienia wyników mocy wystarczy jedna ale duża :P

No może i tak ale 520d - 184km robi 220, a 525d ktore ma 218km robi juz 270km :) a ta duza nie jest wieksza niz ta jedna z 520d.

Tak czy siak.

320d w g20 ma dwie turbosprezarki - silnik b47d20b

Opublikowano
Gdzieś od przełomu 2017/18 jest b47tu i każdy ma adblue i 2 turbosprężarki zamiast twinscrolla. Wcześniej tylko w 325d były 2 a teraz są wszędzie. Więc tak w g20 są 2.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety dwie malutkie ... nie takie jak wcześniej w 325d
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, kojarzycie czy obecnie gdzieś są jakieś promki na serwisy olejowe w ASO (mazowieckie) ?

Auto fus miał najlepszą cenę na wymianę między interwałami.bawaria chyba też miała jakieś zniżki ale nie dla m i m performance.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, kojarzycie czy obecnie gdzieś są jakieś promki na serwisy olejowe w ASO (mazowieckie) ?

Auto fus miał najlepszą cenę na wymianę między interwałami.bawaria chyba też miała jakieś zniżki ale nie dla m i m performance.

Fus nadal ma tą promocję tyle że jest jeden myk. Stosują jakiś swój olej nie wiadomo jaki najprawdopodobniej z beczki. Na fakturze podają numer części który nie istnieje. Próbowałem ustalić co dokładnie wlewają i nie za bardzo da się z nimi dogadać.

Miałem ten sam numer oleju dla X5 M50D i M3 więc zrezygnowałem z wymiany u nich i na wszelki wypadek wymieniłem olej jeszcze raz na oryginalny w 1L pojemnikach.

Opublikowano (edytowane)

W Bawaria Motors w Jankach wymieniałem za 599 zł. Na fakturze jest niby Mobil 1.

Edytowane przez rafaeelloo
Opublikowano

Fus nadal ma tą promocję tyle że jest jeden myk. Stosują jakiś swój olej nie wiadomo jaki najprawdopodobniej z beczki. Na fakturze podają numer części który nie istnieje. Próbowałem ustalić co dokładnie wlewają i nie za bardzo da się z nimi dogadać.

Miałem ten sam numer oleju dla X5 M50D i M3 więc zrezygnowałem z wymiany u nich i na wszelki wypadek wymieniłem olej jeszcze raz na oryginalny w 1L pojemnikach.

Napisałbys jaki to numer czesci? Porownam ze swoimi fakturami.

Opublikowano
Pracując swego czasu w aso motocykli BMW na serwisie robili taki myk, że olej ten sam co jest w specyfikacji bmw kupowaliśmy w beczkach od producenta. Dlatego na fakturze musiał być inny numer bo by nie przeszło przez system magazynowy. To byl ten sam olej tylko bez opakowania BMW. Ten sam ale tańszy i to dużo tańszy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pracując swego czasu w aso motocykli BMW na serwisie robili taki myk, że olej ten sam co jest w specyfikacji bmw kupowaliśmy w beczkach od producenta. Dlatego na fakturze musiał być inny numer bo by nie przeszło przez system magazynowy. To byl ten sam olej tylko bez opakowania BMW. Ten sam ale tańszy i to dużo tańszy.

To by była najlepsza opcja ale próbowałem ustalić czy ten olej występuje w beczkach to nie udało mi się tego zrobić na pewno odbiorca nawet hurtowy nie może tego kupić a po numerze z FV nie ma czegoś takiego w katalogu BMW. W Fus podają tylko że jest to olej zgodny z wymogami producenta a więc może to być każdy który spełnia normy.

Ironiq zobacz czy numer części który masz na FV występuje w katalogu bmw np bmw store.

Wystarczy że wrzucisz go w Google i będziesz wiedział.

Opublikowano
To ja sprawdziłem na swojej fakturze z Fusa z listopada. Mam wpisany nr katalogowy oleju 83210398512 czyli 0w-30 BMW/Mini. Więc w tym przypadku jest zgodny z oficjalnym numerem katalogowym. Koszt operacji 633,65 zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja sprawdziłem na swojej fakturze z Fusa z listopada. Mam wpisany nr katalogowy oleju 83210398512 czyli 0w-30 BMW/Mini. Więc w tym przypadku jest zgodny z oficjalnym numerem katalogowym. Koszt operacji 633,65 zł.

Mam ten sam numer na fakturze z października 2022.

Opublikowano

Mam ten sam numer na fakturze z października 2022.

U mnie ten sam numer. Lipiec 2022, koszt 579 PLN brutto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To znajdź ten numer w katalogu :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To znajdź ten numer w katalogu :)

Ten numer jest w katalogu BMW ale ma dość dziwny opis "1series looking smart leaflet" więc faktycznie możesz mieć rację. Zawsze można zgłosić temat do uokik o wyjaśnienie tematu.