Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli hamuje silnikiem to nie, np. o 2 km/h zmniejszy prędkość, bo lekkie nachylenie na autostradzie i jest spadek kilka %, ALE jeśli będzie sygnał do hamulca to wtedy tak - zawsze zapali stopy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki Ponta , pewnie dlatego ciągle kierowcy ciężarówek jadących za mną migali światłami i trąbili jak jechałem Zakopianką na tempomacie ustawionym na 80km/h , aż się spaliłem że wstydu :oops:
Opublikowano
Trzeba było sobie kartkę z tyłu przylepić w stylu "Długo jadę i teraz odpoczywam:)";)
Opublikowano

Hej, macie w swoich 330xi akcje serwisowa :

10041090200 - kontrola i ewentualna naprawa przedniej sciany bocznej ?

I drugie pytanie, czy w g20 jak nie wezmę opcji lusterek to standardowe lusterka zewnętrzne nie są nawet ściemniające ?!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki Ponta , pewnie dlatego ciągle kierowcy ciężarówek jadących za mną migali światłami i trąbili jak jechałem Zakopianką na tempomacie ustawionym na 80km/h , aż się spaliłem że wstydu :oops:

Trąbili bo oni chcą jechać na odcince 85 lub 90 i ciężko im wyprzedzić jak ktoś jedzie 80 (80 licznikowe to ok 76 więc dla nich juz za mało i tracą czas)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przejście z 3er na 5er to dobre wyjście, bo dzieci rosną, ale przejścia z 5er na 3er będziesz żałował, bo dzieci rosną :D
Opublikowano (edytowane)

Cześć, pytanie dotyczące "launch control" aby włączyć musi być tryb sport + ? Nie zdążyłem sprawdzić czy posiadam opcję wyboru sport +. Skrzynie mam sportową z łopatkami (02TB).

Witam. Czy ktos z was przesiadl sie z 5 ki na 3 jke kombi. Jak to auto moze sprawdzic sie przy dwojce dzieci. ? Ciasno?

Nie siedziałem w 5 ale nowa 3 ma na prawdę ma sporo miejsca z tyłu i wersja kombi 2+2 według mnie powinna być ok, sam chciałem taki wariant (bo tez mam 2+2) ale nie było na stanie takiego auta (premium selection). U mnie starszy dzieciak niedługo będzie jeździł bez fotelika wiec jeszcze lepiej. Ale jak masz bobasy i jeździsz z wózkiem z gondolą to faktycznie może być ciut ciasno. Dla mnie G21 najpiękniejsze kombi na runku.

Edytowane przez gotronk
Opublikowano
attachment.php?attachmentid=2564310&stc=1&d=1616930614

To zdążyłem wyczytać, tylko czy może być jakaś "okrojona" wersja softu że nie mam takiego trybu sport + przy tym silniku 320i czy po prostu jej nie ma w tej konfiguracji?

Opublikowano
Witam. Czy ktos z was przesiadl sie z 5 ki na 3 jke kombi. Jak to auto moze sprawdzic sie przy dwojce dzieci. ? Ciasno?

To zależy w jakim wieku dzieci, ja np mam foteliki BMW i np w Junior Seat 1 dziecko siedzi z nogami wyprostowanymi. W tym wypadku nawet w mojej 5 muszę fotel sporo do przodu przesuwać.

Jak już maja foteliki od 3 lat w górę i siedzą z nogami zgiętymi jak dorośli to i w trójce się pomiescicie wygodnie do jazdy. Pozostaje kwestia bagażnika ale to można załatwić boxem.

Opublikowano
Hej, macie w swoich 330xi akcje serwisowa :

10041090200 - kontrola i ewentualna naprawa przedniej sciany bocznej ?

I drugie pytanie, czy w g20 jak nie wezmę opcji lusterek to standardowe lusterka zewnętrzne nie są nawet ściemniające ?!

Nawet z opcją zewnętrzne ściemniające jest tylko kierowcy :)

Opublikowano
Czy Wam też tak hamulce piszą? Mam zwykłe hamulce. 2300km przebiegu, a po prostu wstyd jeździć. Nie można delikatnie zahamować bo piszczę jak jakiś stary klekot.
Opublikowano
A jeździsz po mieście, czy w trasie? U mnie intensyfikują się przy jeździe w mieście, a już w ogóle ekstremum jest wtedy jak jeździ partnerka bo jeździ znacznie spokojniej.
Opublikowano
Czy Wam też tak hamulce piszą? Mam zwykłe hamulce. 2300km przebiegu, a po prostu wstyd jeździć. Nie można delikatnie zahamować bo piszczę jak jakiś stary klekot.

W poprzednim samochodzie miałem tak po spaleniu klocków, przy jakimś ostrym hamowaniu. Dopiero wymiana na nowe rozwiązała problem.

Opublikowano

To zależy w jakim wieku dzieci, ja np mam foteliki BMW i np w Junior Seat 1 dziecko siedzi z nogami wyprostowanymi. W tym wypadku nawet w mojej 5 muszę fotel sporo do przodu przesuwać.

Jak już maja foteliki od 3 lat w górę i siedzą z nogami zgiętymi jak dorośli to i w trójce się pomiescicie wygodnie do jazdy. Pozostaje kwestia bagażnika ale to można załatwić boxem.

Bez przesady, g31 ma tylko o 70 litrów większy bagażnik od g21 ;) to nie jest skoda superb, żeby różnica wynosiła 160 litrów.

Opublikowano

Rozważam zakup G20 320i ale chciałbym dopytać o dwie sprawy, które przegapiłem na jeździe testowej:

1) Czy po odpaleniu silnika i wrzuceniu na D oraz przytrzymaniu hamulca przenoszą się jakiekolwiek drgania na kierownicę / wnętrze samochodu?

2) Czy w dalszym ciągu występują delikatne drgania przy prędkościach około 50-60 km/h z powodu zbyt niskiego biegu czy poprawili to po aktualizacji softu?

Opublikowano
1) Czy po odpaleniu silnika i wrzuceniu na D oraz przytrzymaniu hamulca przenoszą się jakiekolwiek drgania na kierownicę / wnętrze samochodu?

Nie

2) Czy w dalszym ciągu występują delikatne drgania przy prędkościach około 50-60 km/h z powodu zbyt niskiego biegu

Wysokiego biegu*. Tak

Opublikowano
Rozważam zakup G20 320i ale chciałbym dopytać o dwie sprawy, które przegapiłem na jeździe testowej:

2) Czy w dalszym ciągu występują delikatne drgania przy prędkościach około 50-60 km/h z powodu zbyt niskiego biegu czy poprawili to po aktualizacji softu?

Te pytania na serio? Rozmawiamy o Polonezie czy o bmw? xD Serio takie problemy są z G20? Jpd, zaraz anuluje to zamówienie xD

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

Te pytania na serio? Rozmawiamy o Polonezie czy o bmw? xD Serio takie problemy są z G20? Jpd, zaraz anuluje to zamówienie xD

O problemie z punktu pierwszego nie słyszałem/czytałem jeszcze. U siebie nic takiego nie zauważyłem przez 2.5 roku użytkowania. Drugi punkt, to jednak temat już wielokrotnie wałkowany. W trybie comfort skrzynia wrzuca wysoki bieg, szósty jak się nie mylę. Obroty spadają do 1000 i efekt tego jest jaki jest. Można to obejść konfigurujac odpowiednio tryb sport individual. Kierownica i silnik zostawiasz na comfort, a skrzynie ustawiasz na sport i wtedy już trzyma trochę wyższe obroty. Efekt zamulenia/wibracji wtedy nie występuje.

Opublikowano

Tak, na serio. Hydrokinetyczne skrzynie w niektórych samochodach dają takie odczucia (1), co więcej sporo jest wątków o A4 B9 z dwusprzęgłówką, która powoduje mrowienie po wrzuceniu na D + hamulec.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To jest wina tylko i wyłącznie softu napisanego pod normy spalin, nie ma to nic wspólnego z typem skrzyni.