Skocz do zawartości

Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi BMW 3 G20/21

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 944,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Dokładnie! Ja się staram przynajmniej raz dziennie komuś wymusić. Z lewego w prawo i odwrotnie. Ostatnio zacząłem też trąbić na nauki jazdy 😆

• Robuś odpocznie parę dni od pisania to może zejdzie z chamskiego roszczeniowego tonu.

• Dzis w koncu i ja odebralem swoje 330i x-Drive. 😉  zamowiony 15.05.25, do salonu przyjechal 13.10.25 Kolor: szary Skyscraper, tapicerka materialowa M PerformTex Black (jutro wrzuce foty)

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Czym czyścić kokpit -plastik? Czy jest jakieś smarowidło na ten mat, by oczywiście mat został a znikło złudzenie kurzu.

Ja używam czegoś takiego. Ładnie pachnie :) i faktycznie kurzy się potem mniej.

https://allegro.pl/oferta/adbl-interior-wow-500ml-do-plastikow-2x-mikrofib-7218823448?snapshot=MjAyMS0wMi0yOFQwOToxMDo1OC4wNDNaO2J1eWVyOzY1MWVhNTMyZjNhZTllMDIwNjVlNTM2ODg0NDc2ZmUyMTAzN2I5MWU2MmVmNmMyYmQyYjRjZTQ2NDIyYjcxYjM%3D

Opublikowano
Microfibra OK, ale wyprubuję też dodatki, dziękuję :)
Opublikowano
Też używam produktów ADBL i dają radę, są antystatyczne. To co kolega dał wyżej, a więc Interior Wow nanosisz np raz na 1-3 miesiące po wyczyszczeniu wnętrza jakimś APC (ja też tutaj biorę produkt ADBL). A później np co tydzien Quick Detailer ADBL, bez używania uprzednio APC.
Opublikowano
  • Moderatorzy
Mikrofibra + sonax plastic cleaner, nic lepszego nie wynaleziono. Ten środek BMW nalewa do swoich 3 x droższych buteleczek :)

Masz na myśli ten ?

https://allegro.pl/oferta/spray-do-kokpitu-bmw-83122288918-250ml-9297924853

Tak a tutaj sonax: https://allegro.pl/oferta/sonax-profiline-plastic-cleaner-1l-286300-7688271966

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jak jesteśmy przy porządkach, ktoś poleci przenośny odkurzać samochodowy? Może być na zasilanie z zapalniczki/akumulatorów, byle moc ssania miał przyzwoitą. :mrgreen:
Opublikowano
jak jesteśmy przy porządkach, ktoś poleci przenośny odkurzać samochodowy? Może być na zasilanie z zapalniczki/akumulatorów, byle moc ssania miał przyzwoitą. :mrgreen:

Może nie do końca tylko do samochodu ale sprawdza się też w domu: https://mi-home.pl/mi-handheld-vacuum-cleaner-g10

Wada - dość ciężki, cena

Zaleta - spora moc, na największej ponad godzina odkurzania na luzaku, brak ograniczeń kablowych, pare końcówek które się przydają w różnych miejscach. Tanie nie jest, ale jak napisalem - uzywam glownie w domu a do samochodu jest jako plus dodatni... :)

Opublikowano
Dokladnie. Tez w domu mamy odkurzacz ‚na kiju’. Philipsa. Nie dosc ze w domu bardzo uzyteczny to jeszcze swietnie nadaje sie do samochodu, dzieki czemu nie ma potrzeby dokupowania dodatkowego, swoja droga slabego, odkurzacza do auta.
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie ekranu na konsoli:

Czy istnieje możliwość podmiany pług&play małego ekranu 8” na duży 10” ?

Mam na myśli wymianę na używany / z demontażu:

https://allegro.pl/oferta/ekran-wyswietlacz-monitor-10-25-bmw-g20-g21-11590847567

Drugie pytanie o headup czy jest możliwość dołożenia na tej samej zasadzie (tutaj pewnie dojdzie kodowanie)

Opublikowano

Przy headupie koszty będziesz miał spore.

Musisz wymienić jeszcze szybę przednią i deskę rozdzielczą, chyba że będziesz ciął.

Oczywiście zakup headupa i kodowanie.

Ale da się zrobić.

Opublikowano
Przy headupie koszty będziesz miał spore.

Musisz wymienić jeszcze szybę przednią i deskę rozdzielczą, chyba że będziesz ciął.

Oczywiście zakup headupa i kodowanie.

Ale da się zrobić.

OK to headup sobie daruję ale bardziej interesuje mnie ekran.

Masz wiedzę czy to da się podłączyć Plug and Play ?

Opublikowano

Podpowie ktoś co oznacza ten kod? :D

S925 Manekin-SALAPA

Opublikowano
Pytanie do osób, które mają keyless go - zabezpieczacie jakoś kluczyk? Nie chodzi mi o metalowe pudełka w domu, bardziej o to jak jesteście w galerii czy gdzieś. Bo tak czytam o tych etui blokujących sygnał, ale całość sprowadza się do tego, że aby otworzyć auto trzeba wyjąć kluczyk, co jest zaprzeczeniem idei dostępu bezkluczykowego...
Opublikowano
  • Autor
Pytanie do osób, które mają keyless go - zabezpieczacie jakoś kluczyk?

Tylko AC+GAP.

A jak mają kraść to niech kradną... Tylko oby się wtedy gdzieś nie znalazł wybebeszony :)

Opublikowano

S925 Manekin-SALAPA

Dummy-SALAPA w dekoderze pojawia sie jak po angielsku nie wiadomo bylo co to.

S925A VERSANDSCHUTZPAKET. W tlumaczeniu z niemieckiego: shipping protection package. Czyli cholera wie co :)

Zakladam ze S925 to to samo co S925A.

Opublikowano
Pytanie do osób, które mają keyless go - zabezpieczacie jakoś kluczyk? Nie chodzi mi o metalowe pudełka w domu, bardziej o to jak jesteście w galerii czy gdzieś. Bo tak czytam o tych etui blokujących sygnał, ale całość sprowadza się do tego, że aby otworzyć auto trzeba wyjąć kluczyk, co jest zaprzeczeniem idei dostępu bezkluczykowego...

Coś takiego widziałem:

może cię zainteresuje, minimalnie utrudnia życie ;) Plus z tego co wiem jak kluczyk leży bez ruchu przez minutę to przestaje nadawać sygnał.

Ale dobre AC+GAP koniecznie. Gorsza sprawa, że jak ukradną to będziesz czekał rok na nowe auto.

Opublikowano

S925 Manekin-SALAPA

Dummy-SALAPA w dekoderze pojawia sie jak po angielsku nie wiadomo bylo co to.

S925A VERSANDSCHUTZPAKET. W tlumaczeniu z niemieckiego: shipping protection package. Czyli cholera wie co :)

Zakladam ze S925 to to samo co S925A.

To przyklad maszynowego tłumaczenia

dummy -> manekin

Edytowane przez prp0

Opublikowano

Coś takiego widziałem:

może cię zainteresuje, minimalnie utrudnia życie ;) Plus z tego co wiem jak kluczyk leży bez ruchu przez minutę to przestaje nadawać sygnał.

Ale dobre AC+GAP koniecznie. Gorsza sprawa, że jak ukradną to będziesz czekał rok na nowe auto.

Mercedesy nowe (nie wiem od kiedy tak jest) mają w kluczykach to rozwiązanie zaimplementowane na stałe.

Nieraz nawet właśnie miałem problem otworzyć auto przez dotyk, bo kluczyk po dojściu do auta nie zdążył się aktywować. Zgłaszałem to na serwisie i właśnie się dowiedziałem że to celowe.

A może w BMW tez to jest i nie wiecie nawet.

Opublikowano
W sumie przeczytałem, że z poziomu menu samochodu można keyless go aktywować i dezaktywować. Wtedy pilot działa jak bez dostępu bezkluczykowego. Także parkując w miejscu w którym obawiałbym się o pojazd, zanim wysiądę mogę to wyłączyć na jakiś czas. Niepotrzebne blokady ani futerały :D
Opublikowano
W sumie przeczytałem, że z poziomu menu samochodu można keyless go aktywować i dezaktywować. Wtedy pilot działa jak bez dostępu bezkluczykowego. Także parkując w miejscu w którym obawiałbym się o pojazd, zanim wysiądę mogę to wyłączyć na jakiś czas. Niepotrzebne blokady ani futerały :D

Grzebanie za każdym razem w ustawieniach w komputerze nie jest zbyt komfortowe.

W Skodzie mam np tak że jak chcę dezaktywować bezkluczykowy system to po prostu zamykam przeciekiem z kluczyka i dodatkowo dotykam klamki. Wtedy system nie działa i otworzyć auto można jedynie z kluczyka, nie otworzy się pociągając klamkę.

Ponadto bezruch kluczyka chyba ok 15minut też deaktywuje sygnał i nie można go przejąć.

Opublikowano

Nie da się tego całkowicie wyłączyć. Jedyne co możesz zrobić to ustawić, że auto się otwiera/zamyka jak dotkniesz klamkę.

Pewnie można to dokodować, ale fabrycznie działa jw.

Kluczyk dezaktywuje się po chyba 2 minutach jak leży w bezruchu.

Opublikowano
Może ktoś miał przygodę ze znikającym głosem w Android Auto, czyli czasami podczas nawigacji komunikaty wylatują - cisza, ale obraz idzie OK.
Opublikowano
Czy ktoś przesiadał się z R18 255/40 225/45 na R19 255/35 225/40 i może mi coś opowiedzieć o komforcie jazdy ? Czy jest odczuwalna duża różnica ?