Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy da się przyciskami na kierownicy M ściszyć audio? W każdym poprzednim aucie miałem taką funkcję tutaj jakoś nie mogę tego ogarnąć.

W nowych Volvo często w testach jest zarzut na brak tej funkcji, ale po pewnym czasie znalazłem, że podwójne przyciśnięcie przycisku wycisza dźwięk, do czego nie doszli youtubowi testujący.

Może w nowych G20-23 też jest taka ukryta opcja?

Z prawej strony na kierownicy masz dwa przyciski + oraz - które odpowiadają za regulację głośności.

Opublikowano
czy da się przyciskami na kierownicy M ściszyć audio? W każdym poprzednim aucie miałem taką funkcję tutaj jakoś nie mogę tego ogarnąć.

W nowych Volvo często w testach jest zarzut na brak tej funkcji, ale po pewnym czasie znalazłem, że podwójne przyciśnięcie przycisku wycisza dźwięk, do czego nie doszli youtubowi testujący.

Z prawej strony na kierownicy masz dwa przyciski + oraz - które odpowiadają za regulację głośności.

Chyba chodzi o pauze/wyciszenie muzyki jednym przyciskiem. W sumie sam jestem ciekawy czy się da z kierownicy. Jedyna opcja to chyba wciśnięcie pokrętła obok kierownicy (on/off) co tak na prawdę wycisza radio / pauzuje spotify itp.

Opublikowano
Pojawiła się możliwość zakupu usługi CONNECTED BOOSTER XL. Ktoś korzystał ? Czy ta usługa oznacza, ze auto bez fabrycznej nawigacji dostaje ja w formie abonamentu ?

Podbijam temat, ktoś wie coś w tym temacie?

Opublikowano

Chyba chodzi o pauze/wyciszenie muzyki jednym przyciskiem. W sumie sam jestem ciekawy czy się da z kierownicy. Jedyna opcja to chyba wciśnięcie pokrętła obok kierownicy (on/off) co tak na prawdę wycisza radio / pauzuje spotify itp.

Dokładnie o to chodzi! +/- może zająć sporo czasu, a czasem trzeba od razu - wtedy właśnie tylko pokrętło przy przyciskach pamięci.

Opublikowano
Resetowałem w ten sposób że trzymałem wciśnięty przycisk tak długo aż się ekran wyłączył. Nie wiem czy to jedyny sposób ?

Nie wiem czy na włączonym silniku czy tylko na włączonym zapłonie.

Wszystko jedno chyba, w każdym razie długo trzeba trzymać zanim załapie ten reset, tak ze 40sek.

Sprawa załatwiona. Cały Idrive przywrócony. Temat ogarnął nasz kolega forumowy _Przemek_. Zajęło mu to minutę. Po prostu uciekł jakiś plik i trzeba go było przywrócić.

Polecam monitorować działanie systemu póki jest gwarancja - w moim przypadku po tygodniu od sparowania telefonu po BT tracił powiązanie i nie było możliwości podpięcia żadnego telefonu póki nie zresetowałem iDrive (30s guzik off). Po 3 takich akcjach oddałem do sprawdzenia w ASO i na gwarancji wymienili caly headunit bo ponoć nawet programowanie nie pomagało.

Opublikowano
czy da się zablokować działanie guzika w pilocie do otwierania bagażnika? Przypadkiem wciśnięty i zostawiam bagażnik otworzony.
Opublikowano

Gdzies w ustawieniach mozna bylo to zmienic.

Jesli dobrze pamietam mozna zablokowac otwieranie klapy przy zamknietym aucie.

Opublikowano

W seriach F na pewno z poziomu iDrive dało się to ustawić.

A tak na marginesie jeżdżę autami z takimi przyciskiem od ponad 10 lat. Auta różnych marek (w tym również BMW), a wiec różne kluczyki i powiem szczerze, ze nigdy nie miałem tak, żeby przypadkowo otworzyć klapę.

Opublikowano

Zawieszenie Msport (=nie adaptacyjne) - czy ktoś z Was ma i używa w aucie "rodzinnym", a nie do pokonywania winkli? ;) mam na oku g20 z tym zawiasem i trochę się obawiam, że bedzie za twardo. Niestety nie mam jak odbyć jazdy próbnej. Dla odniesienia- obecnie jezdze F34 z mpakowym zawieszeniem i ROF i jest OK.

Z gory dzięki za podzielenie się wrażeniami.

Opublikowano
czy da się zablokować działanie guzika w pilocie do otwierania bagażnika? Przypadkiem wciśnięty i zostawiam bagażnik otworzony.

Przejrzałem co jest w opcjach i nie widzę możliwości wyłączenia tego przycisku u siebie.

Kilka razy zdażyło mi się przypadkiem otworzyć bagażnik.

BimmerCode pozwala na ustawienie jak długo trzeba przytrzymać przycisk żeby zadziałał.

Screenshot-20211105-203626-Chrome.jpg

Opublikowano

Witam,

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaka jest szerokość G20 przy złożonych lusterkach? Mam wjazd do garażu 210 cm a widzę, że z rozłożonymi lusterkami prawie 207 cm ma, więc raczej nie wjadę :duh:

Opublikowano
Witam,

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaka jest szerokość G20 przy złożonych lusterkach? Mam wjazd do garażu 210 cm a widzę, że z rozłożonymi lusterkami prawie 207 cm ma, więc raczej nie wjadę :duh:

1827 mm

Opublikowano

Jakie cisnienie macie w oponach zimowych 225/45 R18 RF z gwiazdką? Mam oponki Pirelli 225/45 R18 95 V XL - C, B, 1, 69dB (*) Początkowo po założeniu miałem 2.7 na wszystkich, ale ustawiłem w komputerze jedyną możliwą opcję 225/45 R18 H i pokazało mi, że na przodzie mam mieć na przodzie 2.8, a na tyle 2.9 w ustawieniach comfort. Gdy jechałem na 2.7 było przyjemnie, teraz jak mam 2.9 na tyle, trochę jest twardo.

Czy może wybieracie z listy opony "inne" i sami sobie definiujecie?

Opublikowano

Witam.

Mam światła laserowe i zauważyłem ze uruchamiając silnik zawsze zapalają się światła w dzień dzienne w nocy zawsze krótkie. Czy jest możliwość uruchomienia auta bez automatycznego zapalania się świateł ?

Opublikowano
Jak to w koncu jest? Jest jakas roznica w wysokosci zawieszenia pomiędzy adaptacyjnym a zwykłym zawieszeniem M w M340?

Panowie napiszcie ktos odp:)

Opublikowano
Jak to w koncu jest? Jest jakas roznica w wysokosci zawieszenia pomiędzy adaptacyjnym a zwykłym zawieszeniem M w M340?

No więc nie wiem jak w g20 ale w g22 handlowiec poinformował mnie podczas konfiguracji, że adaptacyjne ma wysokość zawieszenia standardowego czyli jest o 1 cm wyżej niż zawias M.

Czy to prawda nie wiem, ponieważ nie robiłem pomiarów z miarką, a nigdzie w materiałach nie ma danych na ten temat.

Opublikowano

W konfiguratorze g20/g21:

Adaptacyjne:

"Obniżone o 10 mm adaptacyjne zawieszenie sportowe M daje dodatkowy potencjał dynamiczny. Kierowca może za pomocą przełącznika właściwości jezdnych dostosować charakterystykę pracy układu jezdnego do aktualnie preferowanego stylu jazdy – od ustawienia komfortowego po wybitnie sportowe. "

Sportowe M:

"Sportowy układ jezdny M wyróżnia się sportową charakterystyką ze sztywniejszym ustawieniem amortyzatorów oraz zawieszeniem obniżonym o ok. 10 mm. Zapewnia on większą zwinność auta."

:wink:

Opublikowano

W konfiguratorze g20/g21:

Adaptacyjne:

"Obniżone o 10 mm adaptacyjne zawieszenie sportowe M daje dodatkowy potencjał dynamiczny. Kierowca może za pomocą przełącznika właściwości jezdnych dostosować charakterystykę pracy układu jezdnego do aktualnie preferowanego stylu jazdy – od ustawienia komfortowego po wybitnie sportowe. "

Sportowe M:

"Sportowy układ jezdny M wyróżnia się sportową charakterystyką ze sztywniejszym ustawieniem amortyzatorów oraz zawieszeniem obniżonym o ok. 10 mm. Zapewnia on większą zwinność auta."

:wink:

Czyli wychodzi na to ,ze oba wyżej wymienione zawieszenia są obniżone o 10mm…

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

No to ja zamieszam :) Kupując swój w 2019 drążyłem temat, sprzedawca nie wiedział ale zadał pytanie do działu technicznego czy gdzieś tam i dostałem odpowiedź, że adaptacyjne nie jest obniżone, tylko sportowe M jest niżej.

Opublikowano

No to ja zamieszam :) Kupując swój w 2019 drążyłem temat, sprzedawca nie wiedział ale zadał pytanie do działu technicznego czy gdzieś tam i dostałem odpowiedź, że adaptacyjne nie jest obniżone, tylko sportowe M jest niżej.

Ja dostałem dokładnie taką samą informację. Ale dodam, że u mnie chodzi o g22. Może to ma znaczenie, chociaż nie sądzę.

Opublikowano

Asystent świateł drogowych (automatyczne przełączanie na długie). Czy ta funkcja aktywuje się zawsze razem z włączeniem świateł o zmroku, czy trzeba ją ręcznie włączać?

Pytam bo myślę o dokupieniu, ale korzystać chcę z tego sporadycznie i wkurzałoby mnie gdyby za każdym razem sama się aktywowała.

Opublikowano
Asystent świateł drogowych (automatyczne przełączanie na długie). Czy ta funkcja aktywuje się zawsze razem z włączeniem świateł o zmroku, czy trzeba ją ręcznie włączać?

Pytam bo myślę o dokupieniu, ale korzystać chcę z tego sporadycznie i wkurzałoby mnie gdyby za każdym razem sama się aktywowała.

Trzeba samemu aktywować. Zapala się lampka nad lampką świateł mijania. Potem już auto samo sobie reguluje kiedy ma włączyć drogowe /długie/ i kiedy wyłączyć.