Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie na czasie. Czy jest ktoś na forum, kto nie ma podparcia lędźwiowego w fotelach M-pakietowych i mógłby powiedzieć jak się jeździ? Czy fotele są dobrze wyprofilowane i nie czuć braku podparcia?
Opublikowano
Pytanie na czasie. Czy jest ktoś na forum, kto nie ma podparcia lędźwiowego w fotelach M-pakietowych i mógłby powiedzieć jak się jeździ? Czy fotele są dobrze wyprofilowane i nie czuć braku podparcia?

Kriss555 mial dzisiaj odbierac swoje M340ix bez podparcia, a tylko z boczkami, moze on sie podzieli wrazeniami.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Miałem w g20 sporty bez podparcia było ok, niby niczego nie brakowało ale.. teraz mam te same fotele w g01 z lędźwiami i jest dużo lepiej :oops:
Opublikowano
Samochod jest ale bede odbieral dopiero kolo polowy kwietnia. Bylem wczoraj posiedziec i powiem ze nie ma tragedii bo pompowane boki duzo daja, ale to wyjdzie w uzytkowaniu dopiero. A teraz kilka uwag odnosnie tych samych foteli z roznymi tapicerkami. Skora z alkantara czyli posdtawa w m twardy foteli duzo wezszy w plecach, skora nie indywidual, fotel szerszy w plecach i duzo bardziej miekki, indywidual, fotel jeszcze bardziej bardziej komfortowy, jakosc skory juz w dotyku zdecydowanie wyczuwalna, obicie skora dolu deski duzo daje, nie jest twarde, podlokietniki tez bardziej miejkie w indywidual, albo wiecej pianki albo to grubosc skory
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

To nawet nie są lędźwie tylko pompowane boczki.

Doposażyć można zawsze, ale nie jest to proste i wiąże się z ingerencją w wiązkę czyli grozi utratą gwarancji. Do tego rozebranie i poskładanie fotela.

Opublikowano
Ktoś z forum posiada konfig skóry Vernasca Mokka+ listwy mesheffect? wstawcie zdjęcia jak to wygląda i jakie wrażenia z eksploatacji bo ciężko spotkać taką konkretną konfigurację.
Opublikowano
Przy konfiguracji pominąłem opcję automatyczna skrzynia z łopatkami. Zamówiłem bez łopatek. Od zamówienia minęło 2 tyg. tak więc jest może szansa zmienić konfigurację. Obecnie w Mercedesie mam łopatki ale wykorzystuję sporadycznie - można powiedzieć dla zabawy. Pytanie tylko czy warto i na ile jest to praktycznie przydatne ( np. w górach, stromy podjazd, itp ? Informacyjnie: żaden sprzedawca nawet nie wspomniał o takiej opcji.
Opublikowano
Przy konfiguracji pominąłem opcję automatyczna skrzynia z łopatkami. Zamówiłem bez łopatek. Od zamówienia minęło 2 tyg. tak więc jest może szansa zmienić konfigurację. Obecnie w Mercedesie mam łopatki ale wykorzystuję sporadycznie - można powiedzieć dla zabawy. Pytanie tylko czy warto i na ile jest to praktycznie przydatne ( np. w górach, stromy podjazd, itp ? Informacyjnie: żaden sprzedawca nawet nie wspomniał o takiej opcji.

Według mnie konieczność - bardzo fajna sprawa. Ja nie brałem pod uwagę innej opcji. Jeszcze przy tak szybkiej i bezawaryjnej skrzyni - grzech nie dopłacić tych bodajże 700 - 1000 zł. Małe pieniądze... a zabawa to istotna część codziennego życia :).

Opublikowano
Miałem w g20 sporty bez podparcia było ok, niby niczego nie brakowało ale.. teraz mam te same fotele w g01 z lędźwiami i jest dużo lepiej :oops:

czy w g01 jest odczuwalnie wiecej miejsca z tylu niz w g20?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tak, ja mam jeszcze regulowany kąt oparcia tylnej kanapy i jest bajka :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
A ja wiem, to takie mało emocjonujące auto :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
szkoda że nie ma Twojego auta na tym forum Randall , było pewnym wyznacznikiem jak 3 er powinien wyglądać i jeździć w wydaniu sportowym , trzymaj się :cool2:
Opublikowano
Czy po roku użytkowania auta powinienem zgłosić się na jakiś roczny przegląd czy coś w tym rodzaju? Nie pomyślałem o tym wcześniej, ale właśnie widziałem ofertę cesji leasingu trójki która co rok miała wbity przegląd w komputer i zacząłem się zastanawiać czy o czymś nie wiem