Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, adamjttk napisał(a):

(…)Nie wnikam, efekt koncowy jest ten sam - premium w tej scence nie widzialem

bmfun - bronienie i7 autami grupy VW mi akurat pokazuje Twoja mentalnosc plujca tesli ^^ 

Ja tutaj widzę projekcje na innych Twoich własnych intencji. Sugerowanie mi że “bronię” i7 obnaża Twoje intencje że chodziło standardowo o przywalenie BMW i wynoszenie Tesli na ołtarze.

Absurdalność świętej wojny z BMW jaką prowadzisz jest porównywalna z ubarwioną do granic możliwości historią o 20 kierowcach Tesli siedzących w zamkniętych puszkach po 35min żeby naładować 10-80% na 40-stopniowym upale, którzy jak jeden mąż, jako lepszy sort kierowców jedynych słusznych i porządnych elektryków, szyderczo śmieją się z kierowcy BMW i7 i jego “dżagi”, której myśli tak przenikliwie odgadłeś 🙂 A może ona miała taką minę bo szukała kibla, którego tam nie było i pojechali jak cywilizowani ludzie na IONITY 200m dalej 😄 gdzie pośród prawdziwych aut premium typu Nissan leaf, Kona, Porsche i BMW naładować pod daszkiem i skorzystać z prawdziwej infrastruktury zamiast oglądać pola usłane czerwonymi makami 😜 No, ale z pewnością zrobiło to dzień Tobie i 20 kierowcom Tesli, czym z pewnością podzielili się na swoich forach.

Mam nadzieję, że odczytujesz to z odpowiednim dystansem, jakiego z pewnością oczekujesz od innych użytkowników, gdy piszesz te prowokujące historie 🙂 Udanego urlopu! 😎 Upały już odpuściły? 

Edytowane przez BMFun
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak dla mnie dżaga z i7 miała racje. Podróż premium nie polega na pierdzeniiu w fotel pod ładowarka, w pełni ta panią rozumiem i się nie dziwię jej nietęgiej minie. Odpowiednia osoba w odpowiednim miejscu (i7), tylko motor pod maska nie ten. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bmfun odlatujesz coraz bardziej w opary absurdu (ostatni post), opisalem Ci scenke kyorej bylem swiadkiem, podzielilem sie nia i tyle, dla mnie i7 moze miec skore z wielblada i krysztalki Swaroskiego i kisztowac 2 miliony a scenka byla z gatunkku bardzo nie-premium, brak mozliwosci ladowania na tym SC, silowanie sie z klapka ladowania,  200 km na autostradxie i pitstop na 30 min i 3 hotdogi. 
W tesli za 200k taki experience przejdzie, teslarze to grosiki, wiadomo, w 7-er jak by to auto nie wygladalo i ile nie kosztowalo, w wersji EV jest slabe (i5 dramatycznie slabe), utrata wartosci tych aut bedzie gargantuiczna

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Podtrzymuje - celem bylo imho przywalenie w BMW i szukanie na siłę superlatyw Tesli. Jak juz tak nie lubisz elektryków BMW, to jeśli podstawisz tam Porsche Taycan, etron gt, ioniq, eqs to czy cokolwiek by się w historii zmienilo? Baa, podjedzie Porsche Cayenne Turbo ehybrid i “dżaga” zrobi taką samą minę jak w i7.

Może zaraz zaczniemy opowiadać historię że ktoś Tesla przyjechał do Aso BMW i go nie przyjęli a 20 kierowców BMW się szyderczo śmiało.

Sam nie wiem dlaczego dałem się podpuścić i wciągnąć w dyskusję nt tak abstrakcyjnej historii 🙂 

Edytowane przez BMFun
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma się co emocjonować 😀. Takie różnice zdan wynikają wlasnie z tego, że nie ma definicji auta premium.  Każdy ma swoją. Dla jednego brak kluczyka to rozwiązanie premium,  dla kogoś innego ekskluzywne wnętrze. Dla kolejnego przewaga technologii itd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ja wogole nie rozumiem o co chodzi fanboyom tesli z premium.  Produkt docelowy tesli nigdy premium miał nie być. Według założeń rozpisanych w master plan przez wodza to miało być auto dla ludu które zelektryfikuje motoryzację i będzie sprzedawane w dziesiątkach milionów sztuk rocznie. To jest zupełnie inna grupa docelowa klienta i profil firmy w porównaniu z takim Mercedes czy BMW które wygodnie funkcjonuje w swojej niszy.

Edytowane przez słonik40
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
21 minut temu, słonik40 napisał(a):

Ja wogole nie rozumiem o co chodzi fanboyom tesli z premium.  Produkt docelowy tesli nigdy premium miał nie być. Według założeń rozpisanych w master plan przez wodza to miało być auto dla ludu które zelektryfikuje motoryzację i będzie sprzedawane w dziesiątkach milionów sztuk rocznie. To jest zupełnie inna grupa docelowa klienta i profil firmy w porównaniu z takim Mercedes czy BMW które wygodnie funkcjonuje w swojej niszy.

Ale ludzie kupujący Tesle nie mają z tym problemy czy Tesla jest premium czy nie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Biorąc pod uwagę zażarte o tym dyskusje najwyraźniej maja.

https://www.tesla.com/pl_pl/secret-master-plan

Cytat

The strategy of Tesla is to enter at the high end of the market, where customers are prepared to pay a premium, and then drive down market as fast as possible to higher unit volume and lower prices with each successive model.

Without giving away too much, I can say that the second model will be a sporty four door family car at roughly half the $89k price point of the Tesla Roadster and the third model will be even more affordable. In keeping with a fast growing technology company, all free cash flow is plowed back into R&D to drive down the costs and bring the follow on products to market as fast as possible. When someone buys the Tesla Roadster sports car, they are actually helping pay for development of the low cost family car.

Edytowane przez słonik40
Opublikowano

Jeden się zachwyci gołym 1er, bo przesiadł się ze starszego Opla, inny będzie kręcił nosem na 5er, bo nie ma wyściełanych schowków w drzwiach.

Czy Tesla jest premium? Nie wiem. Wątpię i jak słonik nie sądzę, aby przynajmniej 3 czy Y do takiego aspirowała. Może model S, ale to trzeba MuSSka o to pytać.

Nie mam jakiegoś wielkiego porównania w autach z wyższej (droższej) półki, ale po przejażdżce Teslą 3 i Juniper oraz BYD Sealion 7 oraz G30 550i mogę spokojnie stwierdzić, że feeling zdecydowanie jest na korzyść BYD, potem reszta w miarę po równo. 

Ale to wyłącznie moje (i mojej żony) subiektywne zdanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@maciej_cie widzę że już wybrałeś auto i będzie to byd 😀mnie się to małe gówno co reklamują za 400zl miesięcznie podoba, nie wiem jak jeździ, nie znam parametrów ale jako torba do miasta wydaje się idealne 

Opublikowano

Raczej celuję w Sealiona 7, teść się przymierza do Seal 5 (hybryda).

A to małe g** muszę dla żony przetestować, bo z całą pewnością od Avengera nie będzie gorsze, ale przynajmniej prawie o połowę tańsze...

Tesli też nie skreślam, ale lepsze wrażenie zrobiła jednak 3.

• Lubię to 1
Opublikowano

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, słonik40 napisał(a):

Ja wogole nie rozumiem o co chodzi fanboyom tesli z premium...To jest zupełnie inna grupa docelowa klienta i profil firmy w porównaniu z takim Mercedes czy BMW które wygodnie funkcjonuje w swojej niszy.

Moj boze co za STEK BZDUR

Ty zyjesz w jakims wyimaginowanym swiecie gdzie istnieje klient "premium" kupujacy wylacznie BMW albo MB i klient "nie-premium" kupujacy consjwyzej Tesle czy Forda.

Moj 10 letni syn ma wiecej logiki w glowie..

Nawet tu na forum jest sporo ludzi ktorzy kupowali spalinowe BMW a kupili Tesle bo Tesle na dzis sa po prostu LEPSZYMI elektrykami od ev BMW

Czy Ty myslisz ze jakies 520d jest bardziej "premium" od TMS? Jakies 320d od TM3?

W marce BMW premium okreslilbym moze 20% floty, pozostale 80% czyli jakies 1,5 MILIONA produkowanych aut rocznie z premium to ma consjwyzej znaczek i 20 nalepek ///M

Twoje ix1 czy BMFuna ix3 to samochody takie premium jak Toyotowe bz4x cos tam czy inny Ford emach. Moje i4 jest takie premium ze jak wsiadam i widze tone plastiku i brak listw progowych czy zaslepke po schowku czy zaslepki po przyciskach na drzwiach pasazera czy brak siatek w fotelach to smieje sie do rozpuku z ludzi ktorzy utozsamiaja premium ze znaczkiem, pr'owcy firmy dobra robote robia niczym gebbels.

ps. Mowienie o "niszy" w przypadku marki ktora klepie 2 miliony aut rocznie, wiecej od wiekszoaci marek "popularnych" lacznie ze Skoda czy Dacia - to trzeba miec niezly odlot ^^

Edytowane przez adamjttk

.